Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Posibilitatea preluării acestui gigant de pe piața din România negată

Publicat

in

Telekom România nu a fost ținta vreunei discuții de negociere între grupul elen OTE și o terță parte. 

„În ceea ce privește întrebările dvs. privind Telekom România, Grupul OTE, în calitate de acționar direct, nu a intrat în negocieri cu o terță parte. Grupul OTE reevaluează constant toate activele sale, pe baza priorităților strategice și a obiectivelor sale de afaceri, și evaluează oportunitățile de piață pentru a crea valoare pentru acționarii săi, pentru a asigura sustenabilitatea și pentru a promova interesele grupului și ale angajaților săi. Așa cum este practica noastră obișnuită, vom notifica autoritățile și publicul dacă și când avem ceva de anunțat.”, a declarat vineri Kostas Kanakaris, Media Relations Senior Manager, al OTE Group, conform hotnews.ro.

Acționarul principal al Bulgarian Telecommunications Company (BTC), Spas Rusev, și antreprenorul bulgar de origine albaneză Elvin Guri vor cumpăra Telekom Albania, a scris publicația bulgară capital.bg, citând un anunț al operatorului german Deutsche Telekom și al filialei sale OTE.

Spas Rusev a declarat pentru Capital.bg că această tranzacție nu este decât începutul expansiunii sale regionale: „Este prima etapă a tentativei mele de consolidare a pieței telecomunicațiilor în Balcani.” Acesta spune că negociază cu Deutsche Telekom pentru preluarea companiei din România urmând apoi Macedonia.

Ziarul bulgar notează că Rusev va avea nevoie de un asociat „important și solvabil” având în vedere că firmele de telecomunicații din România sunt „foarte scumpe”.

Capital.bg mai scrie că Deutsche Telekom încearcă să renunțe la investiții non-strategice din regiune, iar filialele de telecomunicații române și sârbe ar fi de vânzare.

Citește și:

Mare atenție! Vor fi plafonate aceste fonduri

Cutremurător! Un fost coleg de celulă al criminalului de la Mediaș rupe tăcerea – Dezvăluiri din închisoare

Bomba a fost aruncată! Ce se va întâmpla cu pensiile

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Vizita lui Spînu la Moscova, fără rezultat: Voi avea întrevedere cu Miller

Publicat

in

De

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a venit cu declarații după întrevederile de la Moscova pe care le-a avut în privința livrării gazelor.

Acesta a declarat că a avut discuții cu Dmitri Kozak, Elena Burmistrova și Nicolai Șulghinov, transmite Știri.md.

”Am mers la Moscova pentru a discuta cu onestitate un contract pe termen lung cu Gazprom. După discuție noi rămânem în comunicare cu Gazprom. Este dificil, dar miercuri voi avea o nouă rundă de discuție la Sankt Petersburg cu Alexei Miller.

Noi suntem deschiși și corecți, înțelegem situația de pe piață, dar noi vom merge în fața cetățenilor cu un acord bun și credem că vom conveni.

Un subiect care va fi discutat miercuri ține de datoria Moldovagaz din anul 1994. Suntem deschiși să discutăm despre această datorie către Gazprom și credem că este nevoie de un audit independent care să o confirme.

Al doilea subiect este prețul la gaze. Noi ne dorim un preț corect, conform unei formule cu care și alte țări cumpără gaze.

Vă asigur că noi lucrăm în echipă pentru a ieși din această criză cu demnitate”, a declarat Spînu.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Compania de rent-a-car Hertz a comandat 100.000 de mașini electrice de la Tesla

Publicat

in

De

​Compania de rent-a-car Hertz Global Holdings a plasat o comandă record de 100.000 de mașini electrice de la Tesla Motors, comandă în valoare de 4,2 miliarde dolari, scrie Bloomberg. Hertz a ieșit din faliment acum patru luni și vrea treptat să electrifice întreaga flotă de 500.000 de mașini.

Bloomberg scrie că este cea mai mare comandă primită de Tesla, iar primele mașini vor ajunge în flotele de închirieri ale Hertz din SUA și Europa în noiembrie. Tesla va livra mașinile în următoarele 14 luni și clienții Hertz vor avea acces și la stațiile de încărcare rapidă ale Tesla, dar Hertz va construi și propriile stații.

Hertz a ieșit din faliment în iunie și noul proprietar, Knighthead Capital Management, vrea să electrifice întreaga flotă de mașini și camioane a companiei, 500.000 de unități, în următorii ani, mișcare curajoasă pentru o industrie care nu se mișcă foarte repede.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend