Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Porsche şi-ar putea majora participaţia la Rimac Automobili

Avatar

Publicat

in

Porsche, subsidiara Volkswagen AG, participă la o rundă de finanţare a Rimac Automobili, în urma căreia producătorul de super-maşini electrice speră să obţină 130 – 150 milioane de euro, a afirmat Mate Rimac, proprietarul companiei, într-un interviu acordat publicaţiei germane Automobilwoche, transmite Reuters potrivit Agerpres.

Operaţiunea ar urma să fie finalizată în două-trei luni şi o nouă rundă este planificată la finalul anului, a declarat omul de afaceri croat.
Porsche deţine o participaţie de 15,5% la Rimac Automobili şi ar putea să o majoreze până aproape de 50%, într-o tranzacţie care ar putea de asemenea include transferul brandului Bugatti al Volkswagen către Rimac, a informat Automobilwoche.

Reprezentanţii Volkswagen şi Rimac nu au fost disponibili imediat pentru comentarii.

Directorul general al Porsche, Oliver Blume, a anunţat luna trecută că sunt în derulare negocieri intense privind viitorul Bugatti, iar compania Rimac ar putea fi interesată, o decizie fiind aşteptată în primul semestru din 2021.

Rimac a dezvoltat o platformă pentru vehicule electrice, pe care o furnizează şi altor producători auto, inclusiv Automobili Pininfarina.

“Super-maşinile au o piaţă limitată, iar piaţa pentru componente este mult mai mare. De aceea planificăm să ne extindem compania”, a declarat Rimac pentru Automobilwoche.

Acesta a adăugat că forţa de muncă a Rimac Automobili va creşte până în 2023 la 2.500 de angajaţi, de la 1.000 în prezent.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Început cu ghinion pentru România la Eurovision: Delegaţia a intrat în izolare după apariţia unor cazuri de COVID-19 în hotel

Avatar

Publicat

in

De

Delegaţiile României şi Maltei au fost informate că nu vor putea participa la ceremonia de deschidere Eurovision 2021, din cauza apariţiei unor cazuri Covid în hotelul unde sunt cazate, a transmis Televiziunea publică, potrivit news.ro.

În urma testărilor periodice care au loc la Rotterdam Ahoy, organizatorii au depistat cazuri de infectări în rândul delegaţiilor islandeză şi poloneză.

Conform procedurilor EBU, toţi membrii delegaţiilor cazate în acelaşi hotel intră în izolare şi urmează să fie testaţi PCR.

Din această cauză, alături de membrii delegaţiilor Poloniei şi Islandei, nici reprezentanţii României şi Maltei nu vor putea defila, duminică, pe covorul turcoaz, la ceremonia programată să înceapă la ora 19.00 (ora României).

În acest context, pentru a limita riscurile răspândirii noului coronavirus, organizatorii au renunţat şi la transferul delegaţiilor cu ambarcaţiuni până la covorul turcoaz, aşa cum anunţaseră iniţial, acestea urmând să fie transportate separat, cu autocare.

Până în acest moment, membrii delegaţiei noastre au avut rezultate negative la toate testările impuse de organizatori de-a lungul primei săptămâni de la sosirea în Rotterdam.

Vom reveni cu detalii, în cazul în care vom primi informaţii suplimentare din partea EBU.

Duminică are loc ceremonia de deschidere a ediţiei 2021 Eurovision Song Contest, „Turquoise Carpet”, la Rotterdam Cruise Terminal.

România este reprezentată la Rotterdam de Roxen, cu melodia “Amnesia”. Roxen va concura în prima semifinală Eurovision, care va avea loc pe 18 mai. Ea va fi al 13-lea artist care va urca pe scena de la Rotterdam. A doua semifinală va avea loc pe 20 mai, iar marea finală, sâmbătă, 22 mai.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, INFORMAȚII ESENȚIALE pentru românii care vor să plece în străinătate

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, le recomandă românilor care vor să plece în străinătate vara aceasta să se informeze de pe portalul web al ministerului cu privire la condiţiile de călătorie, conform News.ro.

„Eu sper să fie posibil, din punct de vedere al pandemiei, să plece românii în concedii, la vară, pese graniţe. Ceea ce vreau să le recomand, în cazul în care decid să facă acest lucru, este să se informeze foarte bine cu privire la condiţiile din ţara în care pleacă şi în primul rând să se informeze de pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe”, a afirmat Bogdan Aurescu duminică, în emisiunea Insider Politic, la Prima Tv.

Acesta le-a recomandat românilor să citească cu atenţie condiţiile de călătorie, indiferent dacă e vorba despre turism sau călătorii de afaceri.

Ministrul a reamintit că românii care se confruntă cu probleme pe teritoriile altor state pot apela la misiunile diplomatice sau la misiunile consulare ale Românei din respectivele ţări.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend