Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Pompierii argeșeni va recomandă să luați toate măsurile de prevenire a incendiilor

Roxana BURCEA

Publicat

in

În decursul zilei de ieri, pompierii argeșeni au gestionat 28 de misiuni pe raza județului nostru, iar cea mai semnificativă dintre acestea a fost un incendiu violent izbucnit aseară la o casă din orașul Ștefănești. În scurt timp, pompierii au ajuns la fața locului cu autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoscară și un echipaj SMURD de prim ajutor calificat. Flăcările au cuprins acoperișul casei și o anexă gospodărească, salvatorii reușind să stingă incendiul înainte de a se propaga la întreaga locuință. Paramedicii SMURD au asistat medical la fața locului o femeie, care a suferit un atac de panică. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost coșul de fum.

         De asemenea, echipajele SMURD au gestionat în teritoriu 15 de cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență, iar echipajele de intervenție, cu autospeciale de primă intervenție și comandă, au efectuat 11 misiuni de informare preventivă, având ca scop limitarea răspândirii COVID-19.

Totodată vă recomandăm următoarele măsurile de prevenire în vederea folosirii cu responsabilitate a sistemelor de încălzire:

 • Asiguraţi verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum de către o persoană specializată;
 • NU folosiţi decât materialul combustibil pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia;
 • NU folosiţi soba decât cu uşiţa închisă;
 • Aşezaţi o tăviţă metalică în faţa sobei, în dreptul uşiţei;
 • NU aşezaţi în apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile;
 • Stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa;
 • NU adormiţi niciodată cu soba aprinsă;
 • Verificaţi integritatea aparatelor şi mijloacelor de încălzire electrice, iar în cazul în care acestea sunt defecte, reparaţi-le cu ajutorul unui specialist sau cumpăraţi-vă altele noi;
 • NU aşezaţi aparatele de încălzire electrice în apropierea materialelor combustibile;
 • NU aşezaţi materiale combustibile pe mijloacele de încălzire electrice;
 • Decuplaţi aparatele de încălzire electrice înainte de a părăsi locuinţa sau de a adormi.

NU lăsaţi niciodată copiii nesupravegheaţi cu soba aprinsă ori aparatele de încălzire electrice în funcţiune

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Ultim moment! Tânărul care s-a aruncat de pe clădirea căminului din Sectorul 2 a murit

Avatar

Publicat

in

De

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ministrul Educației anunță noi reforme: ‘Trebuie să ai conduceri în școli selectate pe criterii relevante și obiective’

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că că toate posturile de director vor fi scoase la concurs: ”Obiectivul este să reușim acest lucru înainte de vacanța de vară. Tot. Director, directori adjuncți”.

”Trebuie să ai conduceri în şcoli selectate pe criterii relevante şi obiective. Pentru asta trebuie să ai organizate concursuri pentru directorii de şcoli. Este un element esenţial, dacă vrei să faci evaluare. Pentru că, în orice sistem, directorul unei şcoli va fi implicat în evaluarea cadrelor didactice pe criterii de performanţă, legate de criteriile de performanţă ale elevilor”, a declarat, joi, la Europa FM, Sorin Cîmpeanu.

Întrebat dacă urmează un proces de scoatere la concurs a tuturor posturilor de directori, Cîmpeanu a afirmat: ”Cu siguranţă da”, precizând că şi posturile care au fost ocupate prin concurs sunt vizate, conform news.ro.

”Obiectivul este să reuşim acest lucru înainte de vacanţa de vară. Tot. Director, directori adjuncţi”, a mai declarant ministrul.

Citește și:

Scandalos! Sporuri uriașe pentru angajații de la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. Cum s-a permis acest lucru

EXCLUSIV Dedesubturile schimbării radicale făcute în Ministerul de Interne! Dumitru Coarnă: ‘Bode a majorat schema să-i facă loc Irinei Alexe’

EXCLUSIV Prima reacție a lui Traian Berbeceanu, după ce a fost eliberat din funcția de prefect al Capitalei: ‘Consider că mi-am făcut datoria față de bucureșteni’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend