Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Poluare MASIVĂ în nordul Capitalei! Anunțul Ministerului Mediului: Norul de fum va mai staționa

Publicat

in

Incendiul de la Periş nu a fost stins nici după trei zile, noaptea trecută nordul Capitalei a fost din nou afectat de mirosuri neplăcute, iar Ministerul Mediului spune că „evoluția norului de fum va fi de relativă staționare în zona de nord a Capitalei”.

„Noaptea trecută, nordul Capitalei a fost din nou afectat de mirosuri neplăcute, care creează un real disconfort populației.

Reamintim că în urmă cu două zile, un incendiu de proporții s-a produs pe circa 30.000 de mp la o fostă fermă de porci din Periș, județul Ilfov. Incendiul de vegetație din acest perimetru s-a extins inclusiv la fostele bataluri de dejecții, degajând în aer mirosuri greu de suportat.

Echipele ISU au intervenit toată ziua de ieri pentru stingerea incendiului. Intervenția continuă și în prezent. Ca urmare a acțiunilor pompierilor pentru opritea arderii vegetației și a batalurilor de dejectii, un nor de fum a fost degajat și resimțit de locuitorii din nordul Bucureștiului.

ONU vine cu o prognoză de COȘMAR: aproape 200 de milioane de oameni își vor pierde locul de muncă

Conform simulărilor Administrației Naționale de Meteorologie privind evoluția norului de fum, se apreciază că în cursul nopții trecute și astăzi circulația aerului va fi relativ slabă (sub 25 km/h) și se va realiza predominant dinspre vest-sud-vest către est-nord-est. Ceea ce înseamnă că evoluția norului de fum va fi de relativă staționare în zona de nord a Capitalei.

Precizăm, de asemenea, că Ministerul Mediului a monitorizat cu laboratorul mobil, în cursul întregii zile, concentrațiile din aer în localitățile din proximitatea incendiului.

Măsurătorile nu au depistat creșteri ale poluanților care pot pune în pericol sănătatea populației. Laboratorul mobil a fost mutat, în cursul serii, și în comuna Corbeanca, pentru a monitoriza valorile de calitate a aerului”, transmite Ministerul Mediului pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Vladimir Putin a convocat referendum în Rusia: vrea să obțină încă 2 mandate

Publicat

in

De

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat luni desfăşurarea la data de 1 iulie a unui referendum de adoptare a reformei constituţionale prin care ar obţine dreptul de a efectua două mandate suplimentare începând din 2024, transmit AFP şi dpa.

Citește și: Rareș Bogdan, anunț CATEGORIC: Klaus Iohannis nu va da premier către PSD în următorii 4 ani și jumătate

”Vom organiza votul naţional rus asupra adoptării revizuirii Constituţiei la 1 iulie 2020. Această dată este perfectă”, a declarat Putin după o reuniune în sistem de videoconferinţă privind acest scrutin prevăzut iniţial pentru luna aprilie, dar amânat din cauza pandemiei de COVID-19.

Vladimir Putin, care se află la putere în ultimii 20 de ani fie ca preşedinte, fie ca prim-ministru, este cel mai longeviv lider rus sau sovietic după Stalin, informează Agerpres

Constituţia ar urma să fie modificată pentru ca Vladimir Putin (67 de ani) să poată candida pentru a fi reales preşedinte de încă două ori, ceea ce teoretic i-ar permite actualului lider de la Kremlin să rămână în funcţie pentru încă 16 ani de acum încolo.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Cazul George Floyd. Poliția din Minneapolis a provocat leșinul a 44 de persoane în cinci ani prin imobilizarea gâtului / 3 din 5 au fost persoane de culoare

Publicat

in

De

Ofițerii de poliție din Minneapolis au folosit metoda imobilizării gâtului de cel puțin 237 de ori de la începutul anului 2015, iar de 44 de ori aceasta s-a soldat cu pierderea cunoștinței persoanei imobilizate, potrivit NBC News care a analizat arhivele poliției. Mai mulți experți consideră că numărul imobilizărilor de tipul acesta este neobișnuit de mare.

Faptul că arhivele privind utilizarea forei de la alte departamente nu sunt publice face dificilă comparația cu ceea ce se întâmplă în alte orașe de aceeași mărime sau de orice mărime.

Poliția definește instrumentele de imobilizare a gâtului atunci ofițerii folosesc un braț sau un picior pentru a apăsa gâtul cuiva fără a bloca în mod direct căile respiratorii.

Pe 25 mai, ofițerul de poliție Derek Chauvin a fost filmat cum îi presa cu genunchiul gâtul lui George Floyd de asfalt pentru opt minute, inclusiv trei minute după ce a încetat să mai respire.

Peste zece oficiali din poliție și experți în aplicarea legii au spus pentru NBC News că tactica specifică pe care Chauvin a folosit-o – stând în genunchi pe gâtul suspectului – nu este nici învățată, nici sancționată de vreo agenție de poliție. Un oficial al orașului Minneapolis a spus pentru NBC News că tactica lui Chauvin nu este permisă de către departamentul de poliție din Minneapolis.

Pentru mai multe departamente de poliție, variate moduri de imobilizare a gâtului sunt restricționate – dacă nu interzise.

Cu toate acestea, manualul Poliției din Minneapolis care este disponibil online, permite folosirea instrumentelor de imobilizare a gâtului care pot provoca pierderea conoștinței, iar protocolul pentru folosirea acestora nu a mai fost actualizat de mai bine de opt ani.

Datele Poliției din Minneapolis arată că instrumentele de imobilizare a gâtului au fost folosite după ce un suspect a fugit sau se agitau în momentul în care era luat în custodie.

Aproape jumătate dintre oamenii care și-au pierdut cunoștința erau răniți, potrivit rapoartelor.

Cinci cazuri au fost de atac asupra polițiștilor, în timp ce altele au implicat abuz domestic. În majoritatea cazurilor, însă, nu au avut la bază infracțiuni violente.

Trei din cinci suspecți cărora poliția din Minneapolis le-a imobilizat gâtul și care au ajuns să își piardă cunoștința erau persoane de culoare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend