Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Politistii va atrag atentia – BLACK FRIDAY poate veni cu inselatorii grave

Avatar

Publicat

in

Pentru că vor urma campanii de reduceri ale comercianților din mediul online, trebuie să ştii cum să cumperi în siguranţă. Inspectoratul de Poliţie Județean Argeş vă recomandă să respectaţi câteva reguli pentru a evita să deveniți victime ale infracțiunilor în mediul online:

  1. Folosiţi autentificarea multi-factor pentru toate conturile online

Acest lucru înseamnă că, pe lângă parolă, va trebui să introduceţi un cod de verificare pe care îl veţi primi pe e-mail sau SMS atunci când veţi dori să accesaţi conturile.  Dacă un site observă că cineva încearcă să intre în contul dvs. de pe un dispozitiv nou, se va trimite un cod de verificare pentru a se asigura că într-adevăr sunteţi dvs.

DE INTERES
  1. Nu faceţi cumpărături online când sunteţi conectat la reţele Wi-Fi publice

Reţelele Wi-Fi publice sunt de cele mai multe ori nesigure şi pot fi atacate cu uşurinţă de hackeri pentru a obţine datele personale ale utilizatorilor. Dacă folosiţi o astfel de reţea este recomandat să utilizaţi şi un serviciu VPN (reţea privată virtuală), care vă va cripta datele.

  1. Asiguraţi-vă că site-ul are certificat SSL (foloseşte https în loc de http) înainte de a face tranzacţii financiare

Site-urile care au certificat de securitate SSL (folosesc https://) protejează informaţiile personale introduse de utilizatori, un aspect foarte important de care ar trebui să ţineţi cont.

  1. Menţineţi antivirusul actualizat

Pentru a fi cu un pas înaintea hackerilor care dezvoltă noi metode pentru a ataca dispozitivele, instalaţi update-urile pentru programele de protecţie imediat ce acestea sunt disponibile.

  1. Schimbaţi periodic parolele şi folosiţi parole unice pentru fiecare cont în parte

Aceasta este o practică esenţială pentru a evita să deveniţi victime ale atacurilor online, hackerii profitând de faptul că mulţi oameni folosesc o singură parola pentru toate conturile lor.

  1. Nu accesaţi linkuri şi fişiere necunoscute

Reamintim pericolul email-urilor de tip phishing, care folosesc linkuri şi fişiere false pentru a obţine acces la datele personale ale victimei.

  1. Nu uitaţi să schimbaţi parolele setate de producători pentru toate programele pe care le folosiţi

Producătorii folosesc parole simple (ex. “parola123” sau “admin”), care sunt printre primele pe care hackerii le încearcă atunci când vor să vă atace dispozitivele prin intermediul acestor programe.

  1. Cumpăraţi de la comercianţii cunoscuţi sau cautaţi informaţii în legătură cu aceştia, pentru a vă asigura că au o reputaţie bună şi sunt de încredere

Păstraţi o evidenţă a tranzacţiilor efectuate pe Internet, inclusiv a adresei paginii de Internet a comerciantului. Numeroase magazine online trimit clienţilor mesaje pe e-mail cu detaliile achiziţiei efectuate – asiguraţi-vă că le-aţi salvat sau imprimat.

Înainte de a face achiziţia, citiţi politica de livrare şi returnare, care ar trebui să se afle pe pagina de Internet a comerciantului. Cautaţi un număr de telefon sau o adresă de e-mail şi notaţi-le în cazul în care aveţi nevoie de informaţii suplimentare.

  1. Evitaţi mailurile cu oferte neobişnuite

În perioada reducerilor puteţi primi e-mailuri cu oferte înşelătoare, de obicei prea avantajoase ca să fie adevărate, sau cu informări despre probleme cu o comandă sau un cont de cumpărături. Acestea sunt cele mai întâlnite metode prin care infractorii cibernetici încearcă să vă facă să accesaţi link-uri care nu ar trebui să fure informaţii personale sau să vă infecteze dispozitivele.

  1. Nu divulgaţi codul PIN

La o tranzacţie online cu cardul nu vi se solictă codul PIN sau parola de internet banking. PIN-ul se foloseşte doar la bancomate şi la terminale de plată, cum ar fi casele de la supermarket.

 

Comenteaza cu profilul de FB
DE INTERES

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Gabriela Firea a luat foc: Este un atentat la siguranța natională

Avatar

Publicat

in

De

 Gabriela Firea a vorbit joi, la sediul PSD, de un „atentat la siguranța națională”.

„Asigur tranzitul, dar noul primar trebuie sa fie legitim. Din pacate sunt foarte multe dovezi, in toate sectoarele. Sunt situatii cu procese verbale in care apare o cifra, apoi pe siteul Autorităţii Electorale Permanente apare aproape dublu pentru Nicusor Dan. Exista dovezi ca au intrat persoane neautorizate din partea USR si PNL care au intrat noaptea ca hotii si au iesit cu saci de voturi. Sunt foarte multe voturi anulate mie si colegilor mei.

DE INTERES

Este si un atentat la siguranta nationala, iar votul popular a fost confiscat.

Imaginati-va daca noi am fi organizat alegerile si s-ar fi adus atatea dovezi ca s-au furat voturi, probabil ca oamenii ar fi iesit in strada.

Eu cred ca a fost un plan, inainte cu o saptamana PNL era resemnat ca va pierde alegerile in Bucuresti, dar nu au vrut sa ramana asa şi au facut un plan, dar care este un plan diabolic. Asa s-ar explica si diferenta enorma din exit poll-ul CURS-Avangarde, care a fost un record mondial negativ, ma dadea ca pierzand cu 10%, iar in realitate diferenta este mult mai mica”, a declarat Gabriela Firea.

„E vorba si de legitimitatea celor care clameaza acum ca sunt primari. Vrem sa inlaturam aceste dubii, apar tot mai multe dovezi. Inteleg ca s-a deschis un nou dosar, trebuie cercetate aceste fapte. Dar pe langa asta, puneti-va in locul celor care au muncit ca sa fie primari, ar  fi trebuit sa fie, iar acum nu sunt pentru ca s-au furat voturi.”, a completat Sorin Grindeanu.

Vezi și

Întrebarea-cheie la care trebuie să răspundă cei surprinși pe camerele de supraveghere de la BES 1

Veste bună pentru tinerii care vor să își achiziționeze o locuință. Proiectul de lege a fost adoptat de Senat

EXCLUSIV S-a lăsat cu bătaie după votare! Acuze dure: ‘Oamenii primarului PNL l-au desfigurat’

Comenteaza cu profilul de FB
DE INTERES
Citeste mai mult

ACTUAL

Medicul Alexandru Rafila face noi recomandări! Ce trebuie sa faceți începând cu 15 octombrie

Avatar

Publicat

in

De

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a spus la Digi24 când este bine să ne vaccinăm antigripal. Medicul recomandă ca acest lucru să fie făcut după 15 octombrie, în așa fel încât imunitatea să dureze cât mai mult anul viitor.

„Avem un pic de noroc anul ăsta, pentru că circulația virusurilor gripale a fost mai redusă decât ne-am fi așteptat pentru această perioadă. Nu numai în România, ci în general, la nivel global”, a spus Alexandru Rafila la Digi24.

Medicul explică de ce este bine ca vaccinul antigripal să fie făcut după 15 octombrie.

„Acest lucru ne sugerează că putem să ne vaccinăm fără probleme după 15 octombrie, luna noiembrie, ne putem vaccina astfel încât să obținem o imunitate protectivă care să dureze cât mai mult în anul viitor. Pentru că dacă ne vaccinăm foarte devreme, de exemplu la 1 septembrie, atunci și imunitatea se «termină» ceva mai repede”, a explicat medicul.

„Nu-i niciun fel de problemă. Dacă vaccinul va fi administrat până la sfârșitul lunii noiembrie, nu-i niciun fel de problemă”, a adăugat Rafila.

Comenteaza cu profilul de FB
DE INTERES
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend