Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Polițiștii și militarii vor putea beneficia și ei de concediul paternal, au votat senatorii

Avatar

Publicat

in

Polițiștii și militarii ar putea avea și ei dreptul la concediu paternal plătit, așa cum se dorește printr-un proiect de lege care a fost adoptat în luna octombrie de Executiv și care a primit recent votul favorabil al Senatului.

Actul a primit în octombrie aprobarea Executivului, după ce a fost lansat în dezbatere publică acum aproape doi ani. Acesta se va aplica dacă va fi adoptat și de Camera Deputaților.

În prezent, Legea nr. 210/1999 asigură doar tatălui salariat acordarea unui concediu paternal de cinci zile lucrătoare. Pentru a beneficia de zilele libere plătite, tatăl trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • să formuleze o cerere de concediu în maximum opt săptămâni de la nașterea copilului;
  • să dovedească, cu certificatul de naștere al copilului, calitatea sa de tată;
  • să se ocupe efectiv de îngrijirea copilului.

Mai mult, tatăl nou-născutului poate beneficia de încă zece zile libere dacă absolvă un curs de puericultură și obține un atestat în acest sens.

Atenție! Prevederile proiectului de lege nu se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare, acesta trebuie să fie adoptat de Parlament, promulgat prin decret prezidențial și publicat în Monitorul Oficial.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Aleksandr Lukaşenko CEDEAZĂ, după luni de proteste în Belarus: Nu voi lucra ca președinte

Avatar

Publicat

in

De

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a declarat vineri că va renunţa la postul său după ce noua Constituţie va fi adoptată, relatează agenţia de ştiri Belta, potrivit Reuters.

Citește și: Olanda se opune ca România să intre în Schengen, dar cere o ‘minizonă Schengen’, pentru că tot mai mulți migranți o preferă

“Nu voi lucra cu voi ca preşedinte în baza noii Constituţii”, a spus Lukaşenko, fără a specifica când anume va veni acest moment, dar a subliniat necesitatea amendamentelor constituţionale şi ajustării puterii prezidenţiale, informează Agerpres.

Belarus a fost zguduit de luni de proteste antiguvernamentale după ce preşedintele Aleksandr Lukaşenko şi-a proclamat victoria în alegerile prezidenţiale din 9 august, despre care opozanţii săi susţin că au fost fraudate. Lukaşenko neagă însă această acuzaţie.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Robert Sighiartău, secretarul general al PNL: ‘Drumul expres Bistrița – Cluj-Napoca se va realiza cu o finanțare europeană de 568 milioane euro’

Avatar

Publicat

in

De

Robert Sighiartău, secretarul general al PNL, anunţă că drumul extres Bistruţa – Cluj-Napoca a fost inclus de Ministerul Transporturilor și Ministerul Fondurilor Europene în Planul Național de Redresare și Reziliență. Drumul va fi realizat din fonduri europene.

“Mă bucur să vă anunț că drumul expres Bistrița – Cluj-Napoca se va realiza cu o finanțare europeană de 568 milioane euro și că a fost inclus de Ministerul Transporturilor și Ministerul Fondurilor Europene în Planul Național de Redresare și Reziliență.

Am participat ieri la lansarea #PNNR de către Președintele Iohannis și premierul Orban și m-am bucurat că bistrițenii au primit confirmarea finanțării acestei artere cruciale pentru județ din fondurile alocate special de Uniunea Europeană pentru relansarea economică post-pandemie.

• Drumul expres ne va lega rapid de Autostrada Transilvania și de metropola care, sub Emil Boc, a avut cea mai dinamică dezvoltare între orașele românești, locul unde muncesc și studiază atât de mulți bistrițeni.

• Asta înseamnă Dezvoltăm România: investiții în infrastructură care duc la creșterea competitivității economice și a nivelului de trai.

• Între Bistrița și Dej, lucrările au alocate 317 milioane euro pentru 55 kilometri, iar între Dej și Jucu sunt alocate 251 milioane euro pentru 34 kilometri de drum expres”, scrie Sighiartău pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend