Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Polițiștii au DESCINS peste AFACERIȘTII din domeniul lemnului: neregulile au fost SANCȚIONATE cu numai 50.000 de lei

Publicat

in

Poliţiştii din judeţul Suceava au verificat, timp de două zile, activitatea a două firme care comercializează material lemnos, deţinute de aceeaşi persoană. Au fost aplicate amenzi în valoare de 50.000 de lei şi s-a constatat lipsa mai multor cantităţi de lemn, dar şi nerespectarea prevederilor legale privind depozitele.

”În perioada 12.01-14.01.2022, în baza datelor şi informaţiilor deţinute în cadrul Planului Comun de Acţiune “Scutul Pădurii”, poliţiştii din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul de Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice împreună cu lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat un control pe linia respectării prevederilor legale privind achiziţia, debitarea şi comercializarea materialelor lemnoase la două unităţi economice, ambele cu sediul social în loc. Vama, jud. Suceava, societăţi administrate de către aceeaşi persoană”, se arată într-un comunicat de presă, de duminică, al Poliţiei.

În localitatea Frumosu, din judeţul Suceava, poliţiştii au constatat că dintr-un depozit lipseşte 19,20 mc cherestea răsinoase. De asemenea, s-a constatat faptul că operatorul economic nu a împrejmuit depozitul societăţii conform legislaţiei silvice în vigoare. În urma acestor constatări au aplicat o amendă de 10.000 de lei.

De asemenea, la cea de-a doua societate comercială, poliţiştii au constatat că aceasta nu deţine în depozit, cantitatea de 2,09 mc lemn foc fag, 1,67 mc lemn foc răsinoase şi 1,11 mc cherestea răsinoase. S-a mai constatat că operatorul economic nu a împrejmuit depozitul societăţii conform legislaţiei silvice în vigoare.

Totodată, poliţiştii au verificat un depozit temporar al societăţii, constituit şi autorizat de către Ocolul Silvic Bucovina pe raza locaităţii Izvoarele Sucevei, judeţul Suceava.

”La faţa locului nu a fost identificat material lemnos specificat în evidenţele oficiale, echipa de control constatând faptul că operatorul economic nu deţine în depozitul temporar de pe rază loc. Izvoarele Sucevei, jud. Suceava, cantitatea de 117,74 mc lemn rotund molid, 15,90 mc lemn foc molid şi 14,57 mc lemn rotund mesteacăn, conform stocurilor scriptice raportate în SUMAL 2.0”, transmite Poliţia.

În cauză s-a dispus amendarea, aplicându – se trei sancţiuni contravenţionale în valoare de 35.000 lei, iar că măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a cantităţilor de 117,74 mc lemn rotund molid în valoare de 20.369,02 lei; 15,90 mc lemn de foc molid în valoare de 1.510,50 lei; 14,57 mc lemn rotund mesteacăn în valoare de 1.646,41 lei; 2,09 mc lemn foc fag în valoare de 340,67 lei; 1,67 mc lemn foc răsinoase în valoare de 158,65 lei; 1,11 mc lemn cherestea răsinoase în valoare de 710,40 lei.

Poliţiştii din Suceava au verificat şi transporturile de material lemnos. ”În ceea ce priveşte acţiunile pe linia identificării transporturilor ilegale de material lemnos exemplificăm cu cazul identificat la dată de 13.01.2022, ora 08:50, când patrula de poliţie din cadrul SPR 1 Vadu Moldovei, a oprit în trafic pentru control un ansamblu rutier existând suspiciuni cu privire la faptul că ar transporta alte specii de material lemnos decât cele avizate. La volanul ansamblului se află un bărbat de 26 ani, care a prezentat pentru control a documentele personale şi cele ale utilitarei. Fiind efectuate verificări în aplicaţia Sumal.control a rezultat existenţa a două cod-avizuri, valabile, pentru un volum total de 7,02 mc din care 3,02 mc resturi lemn fag şi 4,0 mc resturi lemn brad, respectiv pentru un volum total de 10,9296 mc, din care lemn foc molid 3,55 mc şi lemn foc fag 1,95 mc”, se mai arată în comunicat.

În urma verificărilor s-a constatat că 6,043 mc lemn foc molid, cantitate identificată în plus este fără provenienţă legală, iar cantitatea de 6,89504mc format din lemn foc şi lemn resturi fag lipseşte în totalitate din mijlocul de transport. În acest caz au fost date două amenzi în valoare totală de 8.000 de lei şi lemnul a fost confiscat. IPJ Suceava transmite că astfel de acţiuni vor mai avea loc pe viitor, în sistem integrat împreună cu reprezentanţii Gărzii Forestiere Suceava şi Direcţiei Silvice Suceava.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Parlamentar rus, reacție la acordarea Premiului Nobel pentru Pace unei organizații din Rusia: ‘Pentru mine este neplăcut până la dezgust’

Publicat

in

De

Într-un interviu acordat pentru Gazeta.Ru, prim-vicepreședintele Comitetului pentru afaceri externe din cadrul Dumei de Stat a Rusiei, Dmitri Novikov, a catalogat drept părtinitoare decizia de a acorda Premiul Nobel pentru Pace organizației ruse pentru drepturile omului „Memorial” (organizația este inclusă pe lista agenților străini de către Ministerul rus al Justiţiei). Deputatul a adăugat că, din cauza activităților centrului, consideră că decizia Comitetului Nobel este neplăcută şi îi stârneşte dezgust, transmite Rador.

„Comitetul Nobel a luat multe decizii care au fost controversate și care merită criticate, dar în acest caz s-a luat o decizie care este pur și simplu extrem de neplăcută și nici nu doresc să critic, pentru mine este neplăcut până la dezgust, pentru că Memorial este o organizație care este marcată de activități intense provocatoare împotriva istoriei noastre, indiferent de orice fapte istorice, obiectivitate, respect faţă de acţiunile fostelor generații și denigrarea erei sovietice. Prin urmare, gradul de implicare în luarea unei astfel de decizii consider că este este pur și simplu exagerat și totul pare extrem de nedemn”, a mai spus el.

Câștigătorii Premiului Nobel pentru Pace pentru 2022 au fost desemnaţi președintele Centrului pentru drepturile omului Vesna (Primăvara, în tr.) din Belarus, Alesi Beliaţki, organizația rusă pentru drepturile omului Memorial și organizația ucraineană pentru drepturile omului Centrul pentru Libertăți Civile.

În 2021, Parchetul General al Federației Ruse a cerut Curții Supreme să interzică activitatea organizaţiei Memorial în legătură cu nerespectarea sistematică a legilor și discreditarea autorităților statului. Procurorul a subliniat că organizația creează ‘o imagine falsă a URSS, catalogând-o drept teroristă și că denigrează memoria celui de-Al Doilea Război Mondial’.

Memorial este o organizație specializată în cercetarea represiunilor politice din URSS. Centrul pentru drepturile omului Memorial este inclus în registrul agenților străini din Rusia din 2014, iar în luna decembrie 2021 a fost interzisă printr-o decizie a Curții Supreme a Rusiei.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Romgaz a schimbat numele ExxonMobil Exploration and Production Romania în Romgaz Black Sea

Publicat

in

De

Romgaz (SNG), producător şi furnizor de gaze naturale controlat de statul român prin Ministerul Energiei, a anunţat finalizarea procedurilor de schimbare a denumirii companiei ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited în Romgaz Black Sea Limited, potrivit unui raport de la BVB, informează Mediafax.

„Ca urmare a deciziilor luate în cadrul şedinţei Adunării Generale a Acţionarilor Romgaz. din data 22 septembrie 2022, s-au demarat procedurile de înregistrare la autorităţile competente din Bahamas. La data de 6 octombrie 2022, au fost primite documentele care confirmă finalizarea procedurilor anterior menţionate”, se arată în document.

În august, Romgaz a anunţat finalizarea tranzacţiei de achiziţie şi transferul acţiunilor reprezentând 100% din capitalul social al ExxonMobil Exploration and Production Romania, care deţine 50% din drepturile dobândite şi din obligaţiile asumate prin Acordul Petrolier pentru zona de apă adâncă a perimetrului offshore XIX Neptun din Marea Neagră. Valoarea tranzacţiei a ajuns la 1,06 miliarde de dolari.

Romgaz are 15,5 miliarde de lei capitalizare, după un avans de 3,3% al acţiunilor de la începutul anului, pe fondul unui rulaj de 470 de milioane de lei, arată datele BVB.

Compania a înregistrat un profit de 1,7 miliarde de lei pe 30 iunie, în urcare cu 127% faţă de anul trecut, în timp ce afacerile au urcat de trei ori la 7,5 miliarde de lei, potrivit raportului semestrial al Romgaz.

Cifra de afaceri raportată pentru prima jumătate din 2022 este mai mare cu 31% decât cea pe întreg anul 2021.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend