Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Polițiștii au avut treabă în primele 7 luni: Peste 1.800 de perchiziții și sute de infractori reținuți

Publicat

in

În primele 7 luni ale anului 2021, structurile de investigare a criminalității economice din cadrul Poliției Române au organizat și desfășurat, la nivel național, 193 de acțiuni de amploare, pentru destructurarea grupărilor infracționale și exploatarea probatoriului în dosare penale complexe.

Au fost executate 2.849 de percheziții domiciliare și au fost puse în aplicare 1.658 de mandate de aducere.

Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice au efectuat cercetări în 49.977 de dosare de urmărire penală privind infracțiuni de natură economico-financiară, dintre care 9.178 de dosare penale au fost înregistrate în cursul perioadei. 5.123 de dosare înregistrate provin din plângeri, 2.812 din sesizări din oficiu și 870 din acte de sesizare încheiate de alte organe prevăzute de lege.

Pe lângă dosarele penale instrumentate în baza competenței proprii, polițiștii au efectuat cercetări și în dosarele în care urmărirea penală se efectuează de procuror, în baza a 2.460 de ordonanțe de delegare, dintre care 1.541 înregistrate în cursul perioadei, finalizând activitățile dispuse în 1.484 de delegări.

În urma cercetărilor efectuate, a fost dispusă începerea urmăririi penale față de 5.332 de persoane, au fost propuse soluții în 12.373 de dosare penale.

În cadrul acestor activități, au fost dispuse măsuri preventive față de 579 de persoane (arestare preventivă – 86, arest la domiciliu – 22, control judiciar pe cauțiune – 6, control judiciar – 351 și reținere – 114) și au fost aplicate măsuri asigurătorii, în valoare totală de 799.078.601 lei.

În aceste dosare, unitățile de parchet competente au încheiat 94 de acorduri de recunoaștere a vinovăției și au emis 841 de rechizitorii, în care au reținut un prejudiciu cauzat de 591.625.445 de lei, valoarea măsurilor asigurătorii dispuse fiind de 315.258.880 de lei.

În perioada ianuarie-iulie 2021, structurile de investigare a criminalității economice au aplicat 6.083 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 8.280.600 de lei.

În domeniul combaterii evaziunii fiscale:

Au fost efectuate cercetări în 11.431 de dosare de urmărire penală aflate în instrumentare proprie și în baza a 741 de ordonanțe de delegare din partea unităților de parchet. În cadrul acestor activități, au fost dispuse măsuri preventive față de 89 de persoane (arestare preventivă – 11, arest la domiciliu – 5, control judiciar – 66, reținere – 7) și au fost aplicate măsuri asigurătorii în valoare totală de 443.683.933 de lei. În aceste dosare, unitățile de parchet competente au încheiat 43 acorduri de recunoaștere a vinovăției și au emis 241 de rechizitorii.

În domeniul combaterii înșelăciunilor:

Au fost efectuate cercetări în 11.680 de dosare de urmărire penală aflate în instrumentare proprie și în baza a 310 ordonanțe de delegare din partea unităților de parchet. În cadrul acestor activități, au fost dispuse măsuri preventive față de 196 de persoane (arestare preventivă –16, arest la domiciliu – 7, control judiciar – 122 și reținere – 51) și au fost aplicate măsuri asigurătorii în valoare totală de 63.130.294 de lei. În aceste dosare, unitățile de parchet competente au încheiat 9 acorduri de recunoaștere a vinovăției și au emis 135 de rechizitorii.

În domeniul combaterii contrabandei:

Polițiștii au efectuat cercetări în 2.655 de dosare de urmărire penală aflate în instrumentare proprie și în baza a 176 de ordonanțe de delegare din partea unităților de parchet. În cadrul acestor activități, au fost dispuse măsuri preventive față de 187 de persoane (arestare preventivă – 45, arest la domiciliu – 7, control judiciar pe cauțiune – 3, control judiciar – 99 și reținere – 33) și au fost aplicate măsuri asigurătorii în valoare totală de 10.980.324 de lei. În aceste dosare, unitățile de parchet competente au încheiat 11 acorduri de recunoaștere a vinovăției și au emis 222 de rechizitorii.

De asemenea, activitățile desfășurate pentru combaterea contrabandei cu tutun și produse din tutun au fost abordate prioritar.

Astfel, în primele 7 luni ale anului 2021 au fost înregistrate, la nivelul Poliției Române, 923 de dosare penale, în care sunt cercetate 1.451 de persoane.

În urma activităților efectuate, au fost capturate 58.230.930 de țigarete și peste 68 de tone de tutun, fiind aplicate 194 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 236.500 de lei.

Din datele existente, acțiunile întreprinse în ultima perioadă pentru combaterea acestui gen de criminalitate au contribuit la diminuarea nivelului pieței negre de țigarete, aspect confirmat de ultimul studiu Novel, conform căruia aceasta s-a situat, în luna iulie 2021, la 7,7%, cel mai scăzut nivel înregistrat de la începutul studiului ( din anul 2008).

În domeniul protejării drepturilor de proprietate intelectuală:

Au fost efectuate cercetări în 3.250 de dosare de urmărire penală aflate în instrumentare proprie și în baza a 43 de ordonanțe de delegare din partea unităților de parchet. În cadrul acestor activități au fost aplicate măsuri asigurătorii în valoare totală de 5.531.780 de lei. În aceste dosare, unitățile de parchet competente au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției și au emis 47 de rechizitorii.

În vederea combaterii neregulilor ce se comit în domeniul achizițiilor publice:

În perioada ianuarie-iulie 2021, au fost efectuate cercetări în 1.425 de dosare de urmărire penală aflate în instrumentare proprie și în baza a 317 ordonanțe de delegare din partea unităților de parchet. În cadrul acestor activități, au fost dispuse măsuri preventive față de 15 persoane (arestare preventivă – 1, control judiciar pe cauțiune – 3, control judiciar – 9 și reținere – 2) și au fost aplicate măsuri asigurătorii în valoare totală de 6.932.097 de lei. În aceste dosare, unitățile de parchet competente au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției și au emis 12 rechizitorii.

În domeniul combaterii spălării banilor:

Polițiștii au efectuat cercetări în 1.500 de dosare de urmărire penală aflate în instrumentare proprie și în baza a 100 de ordonanțe de delegare din partea unităților de parchet. În cadrul acestor activități, au fost dispuse măsuri preventive față de 8 persoane (arestare preventivă – 1, control judiciar – 7) și au fost aplicate măsuri asigurătorii în valoare totală de 79.026.760 de lei. În aceste dosare, unitățile de parchet competente au încheiat 2 acorduri de recunoaștere a vinovăției și au emis 6 rechizitorii.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Echipa lui Florin Andone a suferit un eşec dur pentru în LaLiga: Cadiz – Atletico Madrid, scor 1-4

Publicat

in

De

Formaţia Cadiz, la care este legitimat Florin Andone, a fost învinsă, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 4-1, de echipa Atletico Madrid, într-un meci din etapa a XV-a a campionatului Spaniei.

Învingătorii au marcat prin Lemar ’56, Griezmann ’70, Correa ’76 şi Cunha ’86. Pentru Cadiz a înscris Lozano ’86.

Florin Andone a fost rezervă la Cadiz.

Alte rezultate din LaLiga:

Betis – Levante 3-1 (Juanmi ’54, ’63, ’78 / Mustafi ‘7)

Espanol Barcelona – Real Sociedad 1-0 (Herrera ’77)

Partida Real Madrid – FC Sevilla are loc tot duminică, iar confruntarea Osasuna – Elche este programată luni.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Rafila îl contrează pe medicul care a descoperit varianta Omicron: ‘Nu putem pleca de la această premisă și să lăsăm garda jos. Noi nu am acționat isteric’

Publicat

in

De

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a comentat duminică, la Antena3, declarațiile medicului sud-african care a spus despre simptomele variantei Omicron că sunt „neobișnuite, dar ușoare”. „Peste două, trei săptămâni vom afla cât de periculoasă este noua variantă”, a spus medicul Rafila.

„Oboseala extremă nu este un simptom foarte ușor. Varianta a fost identificată pe 24 noiembrie, deci de foarte puțin timp. (…) Noi vorbim despre o variantă de preocupare, care este importantă din trei puncte de vedere: fie se transmite foarte repede, fie produce simptome diferite față de variantele anterioare, fie anticorpii pe care îi avem după o infecție anterioară sau după vaccinare nu mai neutralizează. Din cele trei noi cunoaștem doar una, faptul că se transmite foarte repede. Atât cunoaștem. Mai mult nu cunoaștem și o să aflăm peste două, trei săptămâni dacă anticorpii pe care îi avem după vaccinare sau după boală sunt sau nu sunt neutralizați față de această variantă și când o să fie un număr suficient de cazuri, pentru că vorbim despre vreo 200 de cazuri, o să putem să avem un răspuns. Eu înțeleg și are dreptate dintr-un punct de vedere dna doctor. În general, cu cât avansează în timp o tulpină virală de multe ori scade patogenitatea. Asta ar fi vestea bună, dar nu putem pleca de la această premisă și să lăsăm garda jos. Noi nu am acționat isteric, am reacționat rapid, așa cum ne-a recomandat Centrul European de Control al Bolilor. Singurul lucru care s-a întâmplat a fost carantinarea pasagerilor care vin din Africa”, a spus Alexandru Rafila.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend