Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Polițiștii argeșeni împotriva violenței în familie – ”Aripi Frânte”, o nouă campanie a IPJ

Avatar

Publicat

in

În perioada ianuarie – decembrie 2017, Poliţia Română, prin intermediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş şi Asociaţia Necuvinte, vor desfăşura pe raza judeţului Campania de prevenire a violenţei în familie „ARIPI FRÂNTE”      

Lansată la nivel naţional în cursul anului 2016 campania Aripi Frânte are ca punctul central documentarul „Aripi Frânte” care prezintă situaţia victimelor violenţei domestice din România prin câteva cazuri ale unor deţinute din Penitenciarul de Femei Târgşor.

Publicitate

Documentarul este construit în jurul poveştilor unor femei care au trăit o viaţă în abuzuri şi frică, ce le-a motivat pe acestea să reziste ani de zile, să nu ceară ajutorul nimănui ajungând la un moment dat să devina din victimă agresor, făcându-şi singure dreptate.

Campania are ca scop informarea tuturor potenţialelor victime ale violenţei în familie cu privire la posibilităţile pe care acestea le au de a se apăra împotriva agresorilor.

În cadrul acestei campanii, a fost realizat Ghidul Siguranţei Victimelor Violenţei în Familie, care se adresează persoanelor care înţeleg că se află într-o situaţie de tip abuziv şi fac primii paşi spre a ieşi din acel mediu. Ghidul va fi distribuit în toate unităţile de poliţie de la nivel judeţean şi va fi însoţit de afişe care vor fi lipite în  locuri publice.

Tot în cadrul acestei campanii poliţiştii vor desfăşura activităţi de informare a persoanelor identificate că sunt potenţiale victime ale violenţei în familie.

 

 

 

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Popa Dinică, noul primar la Corbeni

Avatar

Publicat

in

De

PSD a mai repurtat o victorie, la Corbeni! Candidatul social-democrat, fostul preot Nicolae Dinică, a câștigat fotoliul de primar al comunei, în faţa edilului liberal, Remo Mateescu si a fostului viceprimar PSD, Petre Nedelea.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Panțurescu a câștigat Primăria Curtea de Argeș

Avatar

Publicat

in

De

La Curtea de Argeș, conform datelor partiale oficiale, Constantin Panturescu, candidatul PSD, a castigat alegerile si un nou mandat de primar. Acesta l-a invins pe candidatul PNL – Cristian Mitrofan.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend