Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Polițiștii argeșeni, controale în Piața Ceair din Pitești – Au confiscat produse agroalimentare

Avatar

Publicat

in

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat în municipiul Pitești, în Piața Ceair, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite de natură economică. Astfel, au fost efectuate 27 de controale inopinate societăți comerciale care au ca obiect de activitate comercializarea produselor agroalimentare. În urma abaterilor constatate au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale (3 sancțiuni conform OUG 28/1999 și 4 sancțiuni conform Legii 12/1990), în valoare totală de 16.500 lei. Totodată, a fost ridicată, în vederea confiscării, suma totală de 1605 de lei.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Premierul Florin Cîțu, despre vaccinare: Campania de vacinare este o prioritate. România, locul 6 în Uniunea Europeană și locul 18 în lume!

Avatar

Publicat

in

De

Premierul Florin Cîțu a anunțat, marți, pe Facebook, că România ocupă locul 6 în Uniunea Europeană în ceea ce privește vaccinarea și locul 18 în lume.

„Așa cum am spus, campania de vacinare este o prioritate. România, locul 6 în Uniunea Europeană și locul 18 în lume! Peste 44 de milioane de doze de vaccin au fost administrate în 51 de țări, dintre care peste 235.000 în România”, a scris marți premierul pe rețeaua de socializare.

Florin Cîțu citează date oferite de Bloomberg, conform cărora cele mai multe doze de vaccin, peste 14 milioane, au fost administrate în Statele Unite ale Americii.

Dintre țările europene, în topul prezentat, înaintea României se află Marea Britanie, Rusia, Italia, Germania, Spania, Turcia, Franța și Polonia.

Citește și:

O nouă lovitură pentru Guvern! Polițiștii refuză să mai verifice persoanele izolate/carantinate la domiciliu

Informații utile pentru toți șoferii români! Câți bani veți scoate anul acesta din buzunar

SURSE Omul lui Marcel Vela ar putea ajunge la șefia unei instituții de forță!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Deputat PNL: ‘Guvernările PSD au neglijat sistemul medical românesc. A venit timpul să întoarcem foaia și să renunţăm la improvizații și cârpeli’

Avatar

Publicat

in

De

Deputat PNL de Tulcea, George Şişcu a anuțat marți într-o conferință de presă, că criza din sănătate ne arată că nu mai merge cu improvizaţii şi cârpeli. El a declarat că avem nevoie de spitale noi şi de modernizarea rapidă a unităţilor medicale existente.

”Un stat puternic are un sistem de învăţământ performant, dar şi un sector medical bine pus la punct care să facă faţă unor provocări pe care nimeni nu le poate anticipa. România, ca de altfel întreaga omenire, trece printr-o gravă criză sanitară, care va lăsa urme adânci în anii care vin. Apariţia vaccinului este, fără îndoială, vestea pe care o aşteptam cu toţii, astfel că în câteva luni sperăm că vom reveni la viaţa normală la care tânjim cu toţii.

Am văzut în ultimul an cum sisteme medicale performante din Europa au făcut cu greu faţă unui virus necruţător. Şi sistemul sanitar românesc a fost supus unei presiuni enorme, dar măsurile luate la timp de autorităţi au dus la evitarea unei crize de proporţii.

Vedem deja o descreştere a curbei infectărilor şi sperăm ca România să fi depăşit vârful pandemiei. Însă nu putem rămâne cu mâinile încrucişate şi să ne bucurăm că am scăpat de ceea ce era mai rău, ci trebuie demarate investiţii majore în domeniul medical.

România trebuie să crească treptat procentul alocat din PIB pentru sănătate, astfel încât pe de o parte să le putem oferi celor care lucrează în sistemul medical tot ce au nevoie pentru a presta servicii de calitate, iar românii să aibă certitudinea că sunt trataţi la cel mai înalt nivel când apelează la o unitate medicală. Sănătatea costă, la fel este peste tot în lume, şi nu ne mai permitem jumătăţi de măsură.

De asemenea, avem nevoie de o utilizare eficientă a fondurilor europene alocate domeniului sănătăţii în perioada 2021-2027, fonduri care se vor apropia de cinci miliarde de euro. Totodată, trebuie să accelerăm construcţia celor trei mari spitale regionale din ţară (Iaşi, Craiova şi Cluj Napoca) şi să modernizăm de urgenţă toate spitalele judeţene aflate în suferinţă.

Nu trebuie neglijată nici reţeaua sanitară din mediul rural. Avem nevoie de centre medicale moderne peste tot în ţară, dar şi de personal calificat, astfel încât să nu aglomerăm inutil spitalele din municipiile reşedinţă de judeţ.

În ultimii ani, guvernările PSD au neglijat sistemul medical românesc. A venit timpul să întoarcem foaia şi să renunţăm la improvizaţii şi cârpeli. Am încredere că noua echipă guvernamentală va demara cât mai repede posibil marile proiecte aşteptate de toată lumea’‘, informează agerpres.ro

Citește și:

O nouă lovitură pentru Guvern! Polițiștii refuză să mai verifice persoanele izolate/carantinate la domiciliu

Informații utile pentru toți șoferii români! Câți bani veți scoate anul acesta din buzunar

SURSE Omul lui Marcel Vela ar putea ajunge la șefia unei instituții de forță!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend