Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Politic Show: Cele doua aripi ale PNL se bat in teritoriu pentru suprematie; Kelemen: Daca as fi fost in locul lui Ponta, as fi demisionat dupa votul din Diaspora; Condamnarile obliga partidele sa-si modifice statutele

Avatar

Publicat

in

Cele doua aripi ale PNL se bat in teritoriu pentru suprematie. Conducerea noului PNL se reuneste sambata in sedinta Consiliului National de Coordonare, punctul fierbinte de pe ordinea de zi fiind impartirea puterii in organizatiile locale. Pentru a nu crea tensiuni si nemultumiri in teritoriu, s-a renuntat la varianta presedinte si presedinte executiv, varianta vehiculata de secretarul general al PNL, Marian Petrache, urmand sa se mearga pe formula co-presedintilor pana dupa alegerile parlamentare din 2016. Desi atat la nivel central, cat si in teritoriu structurile sunt foarte stufoase, la nivelul fiecarui judet, res pectiv sector, s-a luat decizia infiintarii unui Comitet Executiv care sa nu aiba mai mult de 23-29 de membri, pe langa Birourile Judetene, potrivit surselor EVZ.Condamnarile obliga partidele sa-si modifice statutele. PSD si noul PNL isi vor modifica statutele, in sensul in care vor introduce prevederi prin care membrii cu probleme penale vor fi sanctionati sau exclusi din partid, in functie de verdictul instantei. Decizia celor doua mari partide vine dupa numarul important de condamnari ale politicienilor din ultima vreme Scrutinul prezidential din 16 noiembrie a impulsionat atat puterea, cat si opozitia sa opereze modificari in statutele partidelor care sa le ajute sa remedieze imaginea in ochii alegatorilor. Victor Ponta a pus gand gand rau penalilor din partid, avertizand, luni, la finalul Biroului Permanent National, ca cei care nu vor fi de acord cu o serie de masuri impotriva celor certati cu lege vor trebuie sa-si gaseasca un alt lider. “Consiliul National poate sa ia in discutie si dupa aceea in Congres se va ratifica si da, punctul meu de vedere este foarte clar: trebuie sa avem in Statut prevazut foarte clar ce se intampla cu functia politica si functia administrativa in functie de diverse faze ale procesului penal”, a precizat Ponta. In prezent, in interiorul PSD s-a creat o echipa, format din zece social-democrati si condusa de presedintele executiv Liviu Dragnea, care se ocupa exclusiv de modificarea statutului partidului, anunta Adevarul.

Kelemen: Daca as fi fost in locul lui Ponta, as fi demisionat dupa votul din Diaspora. Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat, marti, la Gandul Live, ca daca ar fi fost in locul lui Victor Ponta, ar fi demisionat dupa esecul organizarii alegerilor din diaspora, precizand ca, totusi, Ponta era cel mai putin implicat si ca pana nu esti intr-o functie e greu de spus cum ai fi reactionat. Intrebat daca, avand in vedere situatia de la votul din strainatate la alegerile prezidentiale, ar fi demisionat din functia de premier, Kelemen Hunor a raspuns: “Probabil ca da. Eu mi-am dat demisia pentru lucruri mult mai minore, daca vreti. Poate ca da. Nu-mi dau seama. Pana nu esti in acea functie, e greu sa spui ce ai fi facut daca ai fi fost in locul lui Victor Ponta. Dar efectul a fost cel cunoscut: a pierdut alegerile”, informeaza Gandul.

Despre tipare politice, noul presedinte si scena politica – Interviu cu Barbu Mateescu. Barbu Mateescu este sociolog, autorul blogului Sociollogica si absolvent al Universitatii Pennsylvania. Interviu realizat de Irina Ursu. Context Politic: Cum ai comenta actiunile presedintelui Klaus Iohannis de cand s-a instalat la Cotroceni? Barbu Mateescu: Incearca sa managerieze o situatie complexa, fiind primul presedinte care e obligat sa coabiteze cu oponentul sau de la alegerile tocmai incheiate si asta intr-un context in care schimbarea majoritatii nu e extrem de usoara. A intreprins cateva actiuni simbolice in legatura cu profilul sau pre-16 noiembrie. Mai important, si-a aratat disponibilitatea de a demara cateva teme importante care, avand in vedere conformatia parlamentului si nu numai (ex. Constitutia pentru care e nevoie de majoritate de doua treimi), necesita dialog intre fortele politice principale). Integral pe Contextpolitic.net.

Excluderea lui Chiuariu, o chestiune de imagine. Desi l-au dat afara din partid pe senatorul Tudor Chiuariu, pentru condamnarea cu suspendare din dosarul Posta, liberalii nu au luat in considerare si alte cazuri, in care parlamentari ai PNL au primit condamnari. Este vorba despre deputatul Hubert Petru Stefan Thuma, condamnat in octombrie 2014 la 6 luni inchisoare, cu suspendare, pentru savarsirea infractiunii de folosire a influentei sau a autoritatii de catre o persoana cu functie de conducere intrun partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, dar si deputatul Dumitru-Verginel Gireada, condamnat la 3 ani de inchisoare, cu suspendare, in aprilie 2012, pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, abuz in serviciu contra intereselor publice, uz de fals. Purtatorul de cuvant al PNL, Ionut Stroe, a explicat, pentru EVZ, de ce liberalii, la sedinta de vineri de la Iasi, nu au discutat si cazurile altor parlamentari cu decizii ale instantei. “Am discutat doar situatia dlui Chiuariu pentru ca subiectul a luat amploare si era implicat si intr-un alt dosar”, a spus acesta.

Comenteaza cu profilul de FB
DE INTERES

NATIONAL

Anticariatul online Printre Cărti sustine pasiunea cititorilor pentru cărți

Avatar

Publicat

in

De

Cu toate că era digitală a reușit să transforme modul în care ne trăim viețile, pasiunea pentru lectură și pentru cărți nu a dispărut, ci, pe alocuri, a fost transformată. O astfel de transformare au suferit și anticariatele fizice, care și-au mutat „sediul” online. Astfel că achiziționarea de cărți de citit a devenit astăzi un proces mult mai simplu, aflat la doar un click distanță de iubitorii de cărți și anticariat.

Procesul de cumpărare de cărți este mult mai simplu și confortabil

DE INTERES

”Rafturile” online ale anticariatului PrintreCarti.ro contin peste 60.000 de carti si sunt aranjate foarte frumos, pe categorii.

Este mult mai ușor și rapid să-ți cumperi cărți de citit dintr-un astfel de loc. Trebuie doar să-ți alegi cărțile pe care vrei să le cumperi și să aștepți curierul să ți le livreze, acasă.

Mai mult, dacă ești din București, le poți ridica de la sediul anticariatului PrintreCarti.ro .

În anticariat găsești atât titluri vechi, cât și titluri noi de cărți

Anticariatul este locul care îmbină iubirea față de cărți cu emoție și nostalgie. În special atunci când reușim să intrăm în posesia cărților scrise de autori vechi, care au lăsat moștenire adevărate comori scrise care astăzi abia mai pot fi găsite. O astfel de carte este, de exemplu, Cuore inimă de copil – de Edmondo de Amicis, apărută în 1971. Cu siguranță, dacă ai crescut între anii 1980-2000, acest roman îți este cunoscut. Pe de altă parte, pe rafturile anticariatului online Printre Carti găsești și cărți noi de citit. Un astfel de exemplu este colecția Harry Potter – de J. K. Rowling.

Te ajută să devii o persoană mai bună, cu fiecare carte pe care o citești

Așa cum fiecare roman ascunde o poveste, așa fiecare carte de psihologie sau de dezvoltare personală te ajută să devii tot mai bun, cu fiecare pagină pe care o răsfoiești. De la Creșterea copilului: 1000 de sfaturi practice – de Anne Bacus și până la Cum să vă controlați anxietatea înainte ca aceasta să vă controleze – de Albert Ellis, în anticariatul Printre Carti găsești mii de titluri de cărți de citit care te vor ajuta să-ți conturezi personalitatea și să devii o persoană mai bună.

Prețurile cărților sunt corecte și încurajează oamenii să citească tot mai mult

Colecționarea de cărți poate să devină un obicei pe cât de frumos, pe atât de costisitor, mai ales dacă ești genul de persoană care păstrează fiecare carte citită. Anticariatul Printrecarti.ro este mai mult decât un anticariat online sau o colecție de cărți de citit. Este o soluție care vine în sprijinul tuturor iubitorilor de cărți și a bibliofililor.

În fiecare zi, anticariatul online are reduceri și promoții speciale. Spre exemplu, există zile în care cu cât cumperi mai multe cărți, cu atât crește și reducerea pe care o primești la achiziționarea acestora. Datorită unui astfel de serviciu, pasiunea ta pentru cărți de citit va rămâne mereu vie.

Comenteaza cu profilul de FB
DE INTERES
Citeste mai mult

NATIONAL

ULTIMA ORĂ: Biroul Electoral al Sectorului 1 reacţionează la imaginile de pe camerele de supraveghere – Se neagă orice neregulă

Avatar

Publicat

in

De

Biroul Electoral al Sectorului 1 reacţionează la apariţia în presă a înregistrărilor video de pe camerele de supraveghere ale BES1, imagini în care se observă mai multe persoane care manevrează sacii cu voturi şi procese verbale. BES1 neagă orice neregulă şi transmite că niciun sac nu a părăsit încăperea, iar persoanele aflate în încăpere erau autorizate să fie acolo.

Comunicat BES 1:

DE INTERES

Având în vedere informațiile și imaginile apărute în spațiul public, prin care se induce ideea că membri ai Birorului Electoral al Circumscripției Electorale Sector1 ar fi facilitat sustragerea din încăperea securizată a unor saci cu voturi, întreaga prezentare în spațiul public începând cu seara zilei de 30.09.2020 fiind denaturată în scopul inducerii în eroare a publicului, vă aducem la cunoștință următoarele:

Cu titlu preliminar facem precizarea că toți membrii Biroului Electoral al Circumscripției Electorale Sector 1 și-au desfășurat activitatea în mod continuu, începând cu data de 27.09.2020, ora 06.00 și până la data de 29.09.2020, în jurul orei 03.00. Activitatea a fost reluata la data de 29.09.2020, în jurul orei 09.30 și s-a finalizat la data de 30.09.2020, în jurul orei 01.30.

În perioada dintre 29.09.2020, ora 03.00 și 30.09.2020, ora 09.30, în care sediul Biroului Electoral al Circumscripției Electorale Sector 1 a fost închis, acesta a fost păzit de către o persoană din cadrul Jandarmeriei. Mai mult, pentru a evita orice suspiciune, împreună cu jandarmul au stat atât membrul Biroului Electoral al Circumscripției Electorale Sector 1 din partea PSD, cât și doi candidați din cadrul USR.

Accesul în încăperea în care sunt depozitate materialele electorale se face doar la cererea președintelui sau a locțiitorului Biroului Electoral al Circumscripției Electorale Sector 1, jandarmul întocmind de fiecare dată un proces-verbal de predare-primire a încăperii.

În imaginile prezentate publicului, imagini filmate în noaptea de 28/29.09.2020, apare președintele Biroului Electoral al Circumscripției Electorale Sector 1 care, împreună cu președintele secției de votare, au intrat în cameră pentru a ridica sacul care conține semnăturile votanților. Alături de aceștia se aflau și reprezentanți USR-PLUS, care în conformitate cu dispozițiile art. 98 alin. 4 din Legea nr. 115/2015, au solicitat să participe la procedură, cerere admisă de către președinte tocmai pentru a se asigura transparența procesului electoral.

Activitățile desfășurate în interiorul încăperii au avut ca obiect exclusiv ridicarea unui sac care conținea lista cu semnăturile votanților, sac care a fost înmânat președintelui secției de votare. Ulterior, semnăturile de pe listele electorale au fost numărate din nou de către președintele secției de votare, sub coordonarea unui membru al Biroului Electoral al Circumscripției Electorale Sector 1, pentru a verifica dacă acestea coincid cu semnăturile notate pe procesul-verbal de consemnare a rezultatelor votării, conform dispozițiilor art. 6 din hotărârea nr. 98 din 15.09.2020 a Biroului Electoral Central.

Persoana care apare în imagini căutând printre saci face parte din personalul tehnic auxiliar al Biroului Electoral al Circumscripției Electorale Sector 1 și lucrează în cadrul Primăriei Sector 1, fiind desemnată în această calitate în conformitate cu dispozițiile art. 121 alin. 22 din Legea 115 din 2015.

Facem precizarea că la secțiile de votare unde au fost constatate probleme, s-a procedat fie la renumărarea buletinelor de vot, fie la renumărarea semnăturilor alegătorilor sau a buletinelor de vot anulate, pentru a se verifica dacă datele consemnate în procesul-verbal reflectă realitatea, în conformitate cu prevederile hotărârii nr. 98 din 15.09.2020 a Biroului Electoral Central.

Persoana care apare în alt cadru al filmării, într-un colț al încăperii și așază un sac, este un membru al Biroului Electoral al Circumscripției Electorale Sector 1, iar acel sac conține procesele-verbale ale unei secții de votare. Procesele-verbale de la toate secțiile de votare la care au fost probleme, în sensul că nu se reușea închiderea cheilor, au fost depozitate în acel colț, președinții secțiilor de votare fiind sunați ulterior, pentru a se prezenta la sediul Biroului Electoral al Circumscripției Electorale Sector 1 în vederea rezolvării problemelor și validării rezultatelor secției.

Renumărarea voturilor valabil exprimate a avut loc exclusiv în interiorul acelei încăperi, în prezența președintelui secției de votare și a cel puțin unui membru al Biroului Electoral al Circumscripției Electorale Sector 1. În unele cazuri, președintele a fost însoțit de membri ai secției de votare respective. În niciun caz, saci conținând buletine de vot nu au părăsit încăperea.

Mai mult, urmare a prezentei unui număr ridicat de președinți ai secțiilor de votare, candidați și observatori în incinta Biroului Electoral al Circumscripției Electorale Sector 1, prin adresele din data de 29.09.2020, președintele Biroului Electoral al Circumscripției Electorale Sector 1 a solicitat Jandarmeriei suplimentarea nr posturilor de paza amplasate în proximitatea sălii unde erau depozitate buletinele de vot, listele și rechizitele.

Referitor la prezenta dlui Dan Barna în incinta sediului Biroului Electoral al Circumscripției Electorale Sector 1, precizăm că acesta s-a prezentat în noaptea de 28/29.09.2020 pentru a solicita informații cu privire la stadiul verificării proceselor-verbale de consemnare a rezultatelor alegerilor, posibilitate pe care o avea orice persoană, întrucât în acea încăpere se afla și registratura Biroului Electoral al Circumscripției Electorale Sector 1. Mai mult, persoanele ce apar în poza diseminată în spațiul public, fac parte din personalul tehnic auxiliar ce se ocupă de evidența secțiilor de votare care au fost finalizate.

Comenteaza cu profilul de FB
DE INTERES
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend