Conecteaza-te cu noi

SOCIAL

Poliţia Română: ‘90% din reţeaua naţională este la standardul de drumuri cu o singură bandă pe sens, ceea ce are impact atât asupra timpului de călătorie’

Avatar

Publicat

in

Aproximativ 90% din reţeaua naţională este la standardul de drumuri cu o singură bandă pe sens, ceea ce are impact atât asupra timpului de călătorie, cât şi asupra siguranţei în trafic, au anunţat, duminică, reprezentanţii Poliţiei Române care au finalizat cea de-a şasea ediţie a ”Buletinului siguranţei rutiere”. Documentul analizează fanomenul rutier din anul 2016 şi concluzionează că numărul accidentelor rutiere grave a fost mai mic decât în 2015 cu 13,5%.

Pentru înţelegerea într-o măsură detaliată a fenomenului rutier, astfel încât deciziile din plan operativ să poată fi fundamentate ştiinţific, specialiştii Direcţiei Rutiere şi ai Institutului de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Poliţiei Române au întocmit ”Buletinul siguranţei rutiere. Raport anual 2016.”Aflată la a şasea ediţie anuală, lucrarea cuprinde, pe lângă examinarea contextelor intern şi internaţional, o analiză a accidentelor rutiere grave produse în cursul anului 2016, una comparativă pentru intervalul 2012-2016  şi un capitol  referitor la accidentele grave de circulaţie în rândul persoanelor vârstnice!

Una dintre concluziile relevante este că, faţă de anul 2015, în 2016 numărul accidentelor rutiere grave a fost mai mic cu 13,5%.

Parcul de autovehicule din România este cu 26,6% mai mare în anul 2016, comparativ cu anul 2011, iar peste două treimi dintre autoturismele înregistrate în România au peste 10 ani vechime.

”Aproximativ 90% din reţeaua naţională este la standardul de drumuri cu o singură bandă pe sens, ceea ce are impact atât asupra timpului de călătorie, cât şi asupra siguranţei în trafic”, se arată în document.

Potrivit sursei citate, indisciplina pietonilor (traversare neregulamentară a drumului, prezenţa pietonilor pe partea carosabilă sau alte abateri ale pietonilor) şi viteza (neregulamentară sau neadaptată la condiţiile de drum) au fost, în ultimii 5 ani, cele mai frecvente cauze ale accidentelor grave de circulaţie, conducând la producerea a aproximativ 41% dintre acestea.

Pe drumurile naţionale şi judeţene cele mai multe accidente sunt determinate de viteză, în timp ce pe drumurile din interiorul localităţilor, mai ales în cele urbane, indisciplina pietonilor reprezintă principala cauză a accidentelor rutiere.

În ceea ce priveşte accidentele rutiere produse din cauza conducerii sub influenţa alcoolului, acestea au scăzut, în 2016, faţă de 2012, cu 28%. De asemenea, şi numărul accidentelor de circulaţie produse ca urmare a neacordării de prioritate a vehiculelor a scăzut cu 21%, iar numărul celor produse din cauza neasigurării la schimbarea direcţiei de mers a înregistrat o scădere de 20%.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Rucsăcelul buburuză modern pentru copii

Avatar

Publicat

in

De

De la o vârstă fragedă, copiii sunt interesați nu numai de jucării, ci și de accesoriile viu colorate. Există un articol care combină atractivitatea celor două, și anume gențile și rucsacurile pentru copii. În același timp, sunt utile pentru depozitarea și transportarea lucrurilor preferate ale unui copil și arată ca o jucărie, deoarece au un aspect spectaculos – au imagini cu personaje de desene animate, iar formele lor seamănă adesea cu animale drăguțe.

Dacă vreți să vedeți bucurie autentică în ochii copilului dvs., încântați-l cu un rucsac modern pentru copii.

Ce rucsacuri le plac copiilor?

Să nu credeți că moda o ispitește doar pe mama. Doamnele și domnișoarele au, de asemenea, preferințe pentru anumite haine, pantofi, genți și alte accesorii. La un moment dat, toți părinții au fost surprinși de insistența copilului lor, chiar și la o vârstă fragedă, de a purta o anumită haină sau de a purta un obiect preferat.

În plus, chiar vor să-și imite părinții și să aibă lucruri similare cu ale lor. Și de multe ori insistă să facă singuri alegerea care este influențată în mare măsură de filmele și cărțile sale preferate. Buburuzele sunt printre cele mai preferate personaje pentru publicul tânăr și, prin urmare, articolele cu ele sunt foarte relevante.

Există atât de multe povești magice despre aceste mici animale cu puncte roșii încât copilul dvs. are cu siguranță un favorit printre ele. Le numesc buburuză cu simpatie și tuturor le place.

Mersul la grădiniță, școală, sport sau mersul pe jos este mai atractiv pentru copii din cauza plăcerii de a avea propriul rucsac. Copilul îl poartă cu mândrie și îl arată prietenilor săi, iar ea îi insuflă responsabilitatea doar de a selecta, aranja și îngriji obiectele importante pentru el.

Datorită faptului că rucsacul este perceput ca o jucărie preferată, copiii reușesc să creeze o atitudine față de bunurile lor, de exemplu, să nu le uite. Acesta este și locul în care părintele își poate învăța copilul să aranjeze corect rucsacul și să distribuie uniform greutatea jucăriilor sau a rechizitelor școlare.

Culorile rucsacelor de buburuze sunt intense și atrag atenția. Sunt roșii, verzi, galbene, portocalii și roz. Buburuzele au și antene drăguțe din silicon.

Cum să alegeți un rucsac potrivit pentru copil?

Indiferent de rucsacul pe care l-ar alege un părinte pentru copilul său, cea mai importantă cerință pentru acesta este să fie confortabil și ușor de transportat.

Dimensiunea exactă a rucsacului este o caracteristică foarte importantă, nu ar trebui să fie prea mare și insuportabil de greu. Rucsacurile studenților sunt adesea împovărate cu caiete, manuale și ajutoare. Astfel, devin prea grele și pot duce la deformări ale coloanei vertebrale. Potrivit experților, greutatea totală a rucsacului ar trebui să fie de până la 10-15% din greutatea copilului. Prin urmare, rucsacul în sine ar trebui să fie ușor. Greutatea depinde de materialul care trebuie realizat.

Investigați ce material este utilizat în fabricație – cele mai populare și ușor de întreținut sunt cele din poliester, PVC, EVA. Sunt ușoare, ușor de igienizat, se usucă rapid și sunt destul de durabile. Este recomandat să alegeți un rucsac cu spate anatomic care să urmeze curbele corpului și astfel să ofere confort atunci când este purtat. Rucsacurile cu 2 curele late care pot fi ajustate sunt mai confortabile.

Rucsacurile au o centură discretă cu care părinții pot exercita controlul. Astfel veți fi întotdeauna siguri că copilul nu va alerga brusc spre stradă, de exemplu.

Rucsacele în formă de buburuză sunt de diferite dimensiuni. Cele mai mari au un volum de 11,42 litri și o greutate a produsului de 0,310 kg. Există, de asemenea, mini buburuze cu un volum de 2,9 litri, cântărind doar 0,228 kg.

„Buburuza” are o carcasă dură care protejează lucrurile din ea de rupere. Partea interioară este practic organizată cu pereți despărțitori și fermoare, iar unele modele au și un buzunar din plasă.

Internet oferă o mare varietate de rucsacuri și genți de diferite forme și dimensiuni, culori proaspete și aspect original. Au un design modern și o calitate excelentă, la fel ca rucsacurile mărcii elvețiene ZIZITO. Toate rucsacurile din colecția Supercute îndeplinesc standardele de siguranță pentru copii și sunt însoțite de un certificat.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Revolta argeșenilor! Spitalul din Curtea de Argeș, fără apă caldă

Avatar

Publicat

in

De

Locuitorii din Curtea de Argeș s-au săturat să fie mințiți, mai ales când vine vorba de sănătatea lor, și au început să se revolte public. Ileana Pioarca, o locuitoare a municipiului regal a a sesizat faptul că la Spitalul Municipal lipseste apa caldă iar pacientii care au nevoie acest lucru elementar sunt nevoiti sa apeleze la diverse alternative pentru a beneficia de apa calda. Acest aspect a dus la o explozie de numultumiri pe o retea de socializare, alti argeseni sesizand fatul ca nu numai apa calda lipseste din spitalul care, anul trecut, platea sute de euro pentru a primi o diploma de performanta emisa in Anglia de un ONG anonim. Redactorii PROFIT au mers ieri seara la spital si au constatat ca intr-adevar e greu sa te speli pe maini, de exemplu, cu apa calda, mai ales in actualul context al epidemiei de COVID 19. De asememea am incercat sa aflam si părerea reprezentanților primăriei dar nimeni nu a dorit sa ofere o explicatie a faptului ca, in ciuda recentelor lucrari de modernizare a spitalului municipal, argeșenii iși exprima nemultumirea fata de condițiile din Spitalul Curtea de Argeș.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend