Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

POLIŢIA ÎN ALERTĂ ! Argeşeni ţepuiţi de o firmă de recrutare – Fără loc de muncă dar cu banii luaţi

Avatar

Publicat

in

– Acestora, în schimbul unor sume de bani, li se promit locuri de muncă bine plătite în străinătate

Zilele trecute mai mulţi argeşeni ne-au sesizat faptul că ar fi fost înşelaţi de o firmă de recrutare care le-ar fi promis ca le gaseste loc de munca in strainatate dar, dupa ce le-au luat diverse sume de bani nu au mai fost de gasit. Contactati de redactorii nostri, Politia a confirmat ca exista mai multe plangeri depuse pe numele firmei reclamate si ca in acest moment se efectueaya cercetari. Iat una dintre scrisorile primite pe adresa de emai a redactiei.
“Ma numesc George N. si  va trimit acest mesaj in speranta ca poate reusiti sa expuneti o firma din Sibiu care inseala oamenii din mai multe judeţe, inclusiv din Argeş, cu promisiuni ca vor fi dusi la munca in Elvetia sau alte tari in schimbul unui onorariu. Firma se numeste S.C. FOCUS INVEST RECRUITMENT S.R.L cu sediul in municipiul Sibiu, strada Bieltz Albert Eduard, nr. 85 B,  jud Sibiu. Telefon 0269701719. Eu insumi am fost pacalit, am sunat in luna martie 2019 la unul din numerele pe care le-am gasit in anuntul lor. Am facut o programare pentru interviu si am strabatut drumul de la Pitesti la Sibiu. La sediul lor am semnat un contract de munca si mi s-a promis ca voi fi dus in Elvetia.  Am platit suma de 640 de ron iar pe bon era trecut 300 ron pentru indosariere, 300 de ron  fotocopiere, 20 redactare documente, 20 o poza.  Mi s-a zis ca aceasta suma de bani platita este o garantie ca eu voi merge la munca. Din a doua zi nu am mai reusit sa iau legatura cu ei. Mi-au dat respins la telefon pana in ziua de azi. Am luat legatura si cu politia din Sibiu si au confirmat ca au in jur de 450 de plangeri penale. Spre surprinderea mea cautand saptamanile acestea de munca in alte tari m-am intersectat iar cu aceasi oameni pe internet. Pare ca nimeni nu ii deranjeaza si inseala sute de oameni in continuare.  Am sunat cu alt numar si am ascultat aceeasi poveste trasa la indigou. As vrea sa mentionez ca daca veti suna direct pe numarul fix nu va vor da detalii legate de bani. Doar daca veti suna pe numerele de mobil. Precizez ca au si acum anunturi de angajare postate pe multe siteuri. Va rugam sa ne ajutati !”

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

CTP: ‘Tu ca profesor, persoană înzestrată cu rațiune trebuie să te vaccinezi. Creștinismul a interzis rațiunea’

Avatar

Publicat

in

De

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a lansat un atac extrem de dur la adresa profesorilor care refuză să se vaccineze împotriva COVID-19. Acesta a mai încercat să explice de ce unele persoane cred în teoria conspirației.

CTP şi teoria conspiraţiei legat de Covid 19 şi vaccinul anticovid: „De ce conspirația asta mondială nu a mers pe ideea de substanțe? De ce pe CIP? Pentru că acum 250 – 300 de ani omul de atunci putea să înțeleagă tot din dispozitivele care îl înconjurau: unelte, vas, putea să înțeleagă cum funcționează.

Începând de la curentul electric și până azi a avut loc o alienare în raport cu obiectele care îl înconjoară. Aveți un telefon. Câți din cei care îl utilizează știu cum funcționează? Mulți habar n-au și-l utilizează. Vă rog să vă gândiți la câte obiecte de acest tip sunt lângă omul mediu. Din pricina acestei alienări în raport cu tehnologia de aia au băgat conspiraționiștii CIP-uri. Ai tendinața să negi și să distrugi”, a spus CTP.

CTP şi teoria conspiraţiei: „În istorie rațiunea nu e mereu prezentă în public. A urmat 1.000 de ani de întuneric când Europa a fost cuprinsă de creștinism. Creștinismul a interzis rațiunea. De ce? Pentru că era vorba de credință. Cum spunea Augustin: oricât ai încerca să ai tu iluminarea n-ai putea pentru că ai nevoie de lumina venită de la Dumnezeu.

Acum asistăm la o recrudescență a neraționalului. Paradoxal, în acest moment al avântului tehnologic, avem o creștere corespunzătoare și fatală în fața acestui nerațional care ne poate duce la distrugerea acestei planete, cum spun mulți savanți”, a spus gazetarul Cristian Tudor Popescu la postul Digi24, citează Româniatv.net.

Cristian Tudor Popescu, despre profesorii care nu vor să se vaccineze: La școală se face știință, nu se face poezie.

„Ce dispută să am eu în momentul de față cu un profesor care nu se vaccinează, un profesor, nu vorbesc de un cetățean obișnuit, căci un profesor este o persoană cu pregătire științifică, la școală se face știință, nu se face poezie, pictură și nici muzică. Profesorul de muzică nu este Mozart, este un om de știință”, a spus Cristian Tudor Popescu, vineri seara, la Digi24.

Reacția jurnalistului vine după ce, azi, Ministerul Educației a publicat statisticile privind numărul profesorilor care vor să se vaccineze. Potrivit datelor, doar 45,06% din angajații din sistemul preuniversitar vor să facă vaccinul, iar în cazul sistemului universitar, cifrele ajung la 59,64%. „Un profesor este o persoană ținută a gândi rațional la școală, în relația cu elevii, acasă, treaba lui. (…) Cum se poate ca un astfel de profesor să spună, știind  foarte bine că intră în contact cu elevii, că îi poate infecta și la rândul lui poate fi infectat de aceștia într-o sală de clasă, mai ales că acum se vor redeschide școlile. Tu ca profesor, persoană înzestrată cu rațiune trebuie să te vaccinezi, ajuți foarte mult, cum poți tu să justifici că nu te vaccinezi?”, a mai subliniat Cristian Tudor Popescu.

Citește și:

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ce se întâmplă cu cei care se vaccinează fiind infectați cu COVID-19? Valeriu Gheorghiță: ‘Au fost situații similare la persoanele voluntare din studiile clinice de la Pfizer’

Avatar

Publicat

in

De

Medicul Valeriu Gheorghiță a declarat că o persoană care este infectată cu COVID-19 în momentul administrării vaccinului va avea acelaşi parcurs al infecţiei ca şi cum nu s-ar fi vaccinat.

„Nu se întâmplă absolut nimic, au fost situaţii similare la persoanele voluntare din studiile clinice de la Pfizer, de pildă, dar şi de la celelalte companii, evoluţia pacientului a fost ca la infecţia naturală, nu au fost probleme de siguranţă, nu au apărut reacţii adverse altele decât la celelalte tipuri de persoane şi practic persoana respectivă a avut parcursul firesc al infecţiei”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, vineri seară, la Digi 24, referindu-se la persoanele infectate, dar asimptomatice.

Acesta a precizat că la 10-14 zile de la prima doză de vaccin apare răspunsul imun, iar recomandarea este ca, dacă între doze pacientul este diagnosticat cu COVID-19, să se aştepte până la vindecare şi, după o lună, fie se reia schema completă de vaccinare, fie se administrează doar rapelul, informează news.ro.

„Foarte probabil se va merge pe doza completă, practic să reiei schema de vaccinare”, a explicat Gheorghiţă.

Citește și:

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend