Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Poliția cumpără un sistem de scanare a vehiculelor şi containerelor din Portul Constanţa

Publicat

in

Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă pe SICAP licitaţie pentru achiziţionarea unui sistem mobil autonom de scanare a vehiculelor şi containerelor, cu o valoare estimată de 7.395.640 lei.

Produsul va fi livrat la sediul Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, în incinta Portului Constanţa. În cadrul evaluării, componenta financiară va reprezenta 85%, iar garanţia produsului 15%.

Publicitate

Citește și: DNA a dat verdictul! Sorin Blejan și soția sa trimiși în judecată – au fost acuzați de luare de mită

Pe 15 februarie, Poliţia Română anunţa că a obţinut finanţare pentru achiziţia unui sistem mobil autonom pentru Direcţia de Poliţie Transporturi, care să permită scanarea vehiculelor şi containerelor în zona de competenţă din Portul Constanţa.

“Sistemul va fi compus dintr-un scaner mobil, instalat pe un autovehicul de transport, ce se poate amplasa în zonele de control şi care poate scana vehicule şi containere, în moduri diferite de operare (statică – cu sistemul fix, respectiv mobilă – cu sistemul în deplasare)”, informa IGPR.

Citește și: Alexandru Cumpănașu reacționează după ce INML a finalizat raportul în cazul nepoatei sale: Mi se pare normal să nu mai fie minciuni

Sistemul va avea capacitatea de penetrare a containerelor din oţel, va putea fi controlat de la distanţă, în condiţii de radiaţie profesională zero pentru poliţistul operator şi va fi dotat cu un sistem informatic de imagistică şi o aplicaţie software, instalată pe centrul portabil de comandă, pentru operarea scaner-ului, care vor realiza separarea spectrală a materialelor organice şi anorganice.

În plus, vor mai exista în dotarea Poliţiei Române un sistem de supraveghere video de înaltă rezoluţie, pentru supravegherea de la distanţă a procesului de scanare, precum şi un subsistem automatizat de protecţie a zonei de excludere, informa IGPR.

Citește și: Guvernul face anunțul! Cât va mai funcționa Centrala de la Cernavodă

“Proiectul CARGOSCAN 2018 se află în faza de debut şi se derulează pe o perioadă de 18 luni. În urma semnării contractului de finanţare, bugetul alocat proiectului este de peste 1,5 milioane de euro, din care mai mult de 1,2 milioane de euro (80%) reprezintă finanţare nerambursabilă de la Comisia Europeană, prin Programul OLAF Hercule III, iar aproape 310.000 de euro (20%) este sub formă de co-finanţare şi urmează a fi susţinută de IGPR”, se arată în comunicat.

Citește și: Florin Cîțu pune tunurile pe Viorica Dăncilă! Obstructurează pe față sistemul .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Spania: Aproape 100.000 de nurci americane, pozitive la coronavirus, vor fi sacrificate

Publicat

in

De

Regiunea spaniolă Aragon (nord-est) a anunțat joi că a ordonat sacrificarea a aproape 100.000 de nurci americane (sau vizoni) într-o crescătorie în care aproape 90% dintre animale au fost testate pozitiv la noul coronavirus, scrie AFP.

“Vorbim de sacrificarea obligatorie a tuturor animalelor care fac parte din această exploatație”, respectiv 92.700 specimene din aceste mamifere foarte apreciate pentru blana lor, a explicat un responsabil regional, Joaquin Olona, într-o conferință de presă.

Crescătoria, situată în localitatea Puebla de Valverde, era supusă din 22 mai unei măsuri de “imobilizare preventivă”, care interzicea ieșirea animalelor sau a produselor derivate, după ce șapte angajați au fost testați pozitiv, a precizat el.

Publicitate

De atunci, autoritățile au efectuat în mod regulat teste PCR pe animale, până când 87% din eșantioane s-au dovedit pozitive la testele al căror rezultat a fost cunoscut în 13 iulie, determinând autoritățile să ordone sacrificarea animalelor, pentru a “evita riscurile pentru populație”, a explicat Olona.

Focarul de contagiune a avut la origine un angajat infectat în afara fermei, singura crescătorie de nurci din Aragon, iar autoritățile cred că animalele ar putea să fi fost contaminate de salariați.

Dar nu este posibil să se concluzioneze cu certitudine “dacă există o transmisie de la animale la oameni sau invers”, a subliniat Olona.

În Olanda, zeci de mii de nurci din circa 20 de crescătorii au fost sacrificate de la începutul pandemiei, după ce au fost detectate infectate.

În mai, autoritățile olandeze au stabilit că doi angajați au contactat “foarte probabil” boala în contact cu nurcile, ceea ce ar putea constitui primul caz cunoscut de transmisie de la animal la om, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Spania, una dintre țările europene cele mai afectate de epidemie, cu peste 28.400 de morți, a reușit să reducă ritmul de infectare la minimum în iunie, dar în ultimele zile se constată o creștere a cazurilor, cu peste 120 de focare active.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

CEDO a condamnat Ungaria pentru că nu a permis unei femei să-și schimbe genul în bărbat

Publicat

in

De

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis joi că Ungaria a încălcat drepturile unui transgender iranian prin faptul că a refuzat schimbarea numelui şi genului înregistrate oficial, informează dpa.

Citește și: Ce REGULI sunt în noua STARE DE ALERTĂ care începe vineri, pentru încă 30 de zile .

Publicitate

CEDO a notat că o femeie din Iran (33 de ani) care s-a identificat drept bărbat de la o vârstă timpurie a primit azil în Ungaria în anul 2015 întrucât a fost persecutată în Iran din cauza identităţii sale de gen.

Totuşi, atunci când a solicitat în anul următor schimbarea numelui şi genului oficiale, autorităţile ungare i-au comunicat că nu există nicio procedură pentru a face acest lucru în cazul refugiaţilor.

În iunie 2018, Curtea Constituţională a Ungariei a confirmat că nu există niciun temei juridic pentru recunoaşterea schimbării numelui sau a genului pentru cetăţenii străini rezidenţi legal.

Situaţia a fost neconstituţională şi în aceste condiţii s-a solicitat parlamentului să găsească o soluţie până la finalul lui 2018, dar potrivit CEDO aleşii ungari nu au dat curs până acum acestei cereri.

CEDO a explicat că, prin faptul că nu i-a oferit bărbatului acces la procedura juridică de recunoaştere a genului, Ungaria a încălcat fără niciun motiv dreptul lui la respectarea vieţii private.

Conform hotărârii CEDO, autorităţile ungare vor trebui să-i plătească bărbatului daune în valoare de 6.500 de euro. Decizia nu poate contestată în apel.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend