Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Poate Emma Răducanu să devină prima sportivă miliardară?

Publicat

in

Victoria de la US Open a Emmei Răducanu i-a adus 2,5 milioane de dolari. Dar tânăra de 18 ani este pe cale să facă mult mai mult din acordurile de sponsorizare, scrie CNN.

“Cred că Emma va câștiga mult peste 100 de milioane de dolari în următorul an calendaristic. Îi va eclipsa pe toți”, a declarat Jonathan Shalit, președintele Grupului InterTalent, o agenție de gestionare a talentelor din Londra.

Shalit, care l-a reprezentat pe boxerul britanic dublu medaliat cu aur la olimpiade Nicola Adams, a adăugat că cele mai mari mărci din lume vor „dărâma ușa Emmei”. Acest lucru ar putea duce la acorduri de sponsorizare profitabile din modă, bijuterii, produse cosmetice, îngrijirea pielii și îngrijirea părului, a declarat el pentru CNN Business.

Raducanu a învins-o sâmbătă pe adolescenta canadiană Leylah Fernandez, devenind cea mai tânără câștigătoare de mare slam de când Maria Sharapova a câștigat Wimbledon, în 2004, la vârsta de 17 ani. Este, de asemenea, primul jucător din istorie care a câștigat unul dintre primele patru turnee de top după ce a trecut prin runde de calificare. Victoria ei a ținut prima pagină a ziarelor din întreaga lume duminică și luni, inclusiv The New York Times și The Guardian.

În China, victoria lui Raducanu a fost apreciată de către mass-media de stat și a pe platforma de socializare Weibo, unde fanii au sărbătorit moștenirea ei chineză. Emma s-a născut în Canada, dintr-o mamă chineză și un tată român, înainte de a se muta în Regatul Unit când avea doi ani.

“Brandurile globale vor căuta susținerea ei – alături de actualii săi sponsori Nike și Wilson – având în vedere faptul că este un cetățean al lumii cu origini canadiene, române, chineze și britanice. Licitația va începe de astăzi”, a spus Allyson Stewart-Allen , CEO al International Marketing Partners.

Răducanu este „visul oricărui comerciant”, a declarat într-un comunicat Stewart-Allen.

În urma victoriei sale, Raducanu s-a adresat fanilor în mandarină într-un scurt videoclip postat pe contul oficial Weibo al US Open. În Marea Britanie, regina Elisabeta a II-a, ducele și ducesa de Cambridge și premierul Boris Johnson au fost printre cei care au felicitat-o.

Raducanu a „captat imaginația lumii”, a continuat Shalit. „Oamenii care nu ar avea niciun interes pentru tenis sunt total captivați de ea”, a adăugat el. „Dacă Emma câștigă Wimbledonul anul viitor și poate fi campioană în următorii cinci până la 10 ani, va deveni prima stea sportivă feminină miliardară din lume”.

O asemena situație ar aduce-o pe Emma într-un grup de sportivi de elită, cu o carieră îndelungată, care îi include pe baschetbalistul Michael Jordan, pe jucătorul de golf Tiger Woods și pe Roger Federer.

Federer a devenit al șaselea sportiv activ care a ajuns la un miliard de dolari în câștiguri în acest an, a raportat Forbes luna trecută. El a câștigat 90,6 milioane de dolari doar în 2021 din turnee și acorduri de sponsorizare, făcându-l cel mai bine plătit jucător de tenis. Japoneza Naomi Osaka ocupă locul doi cu 60,1 milioane de dolari, urmată de Williams cu 41,8 milioane de dolari.

Osaka este cea mai bine plătită sportivă din toate timpurile, potrivit Forbes.

Simon Chadwick, profesor la Emlyon Business School din Franţa este mai pesimist. Previziunile că Raducanu va câștiga peste 100 de milioane de dolari ca urmare a unei singure victorii de Grand Slam, sunt „mult depășite”, a declarat el pentru CNN Business. “O stea de tenis trebuie să susțină niveluri ridicate de succes pe o perioadă de ani pentru a câștiga acest tip de sumă. Și sarcina este adesea mai dificilă pentru jucătoare, care sunt de obicei plătite mai puțin decât omologii lor de sex masculin”, a adăugat el.

Victoria de la US Open este un “început bun”, însă Raducanu va trebui să continue să câștige pentru a intra în “liga banilor”, a adăugat el.

O ajută că vorbește mandarina, ceea ce ar putea atrage mărci chineze care doresc să intre pe piețe internaționale, sau mărci internaționale care doresc să își sporească vizibilitatea în China, a spus Chadwick, dar Răducanu ar putea fi nevoită mai întâi să o ajungă din urmă la Osaka.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

Medicul Şerban Bubenek recunoaște că la terapie intensivă nu prea se mai salvează vieți: Doar 4 din 10 scapă

Publicat

in

De

Medicul Şerban Bubenek, managerul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare din Bucureşti, a atras atenţia că mortalitatea în secţiile de Terapie Intensivă din ţară este de 58-59 la sută şi că fiecare medic din secţiile ATI îngrijeşte de patru ori mai mulţi bolnavi decât ar fi normal, conform news.ro.

“Noi ştiam de anul trecut că atunci când o să avem peste 1.300-1.400 de pacienţi COVID în Terapiile Intensive, calitatea îngrijirilor medicale şi promptitudinea cu care sunt aplicate se va diminua. La 1.800 de pacienţi, câţi avem acum în Terapiile Intensive din România e foarte clar că un doctor îngrijeşte de patru ori mai mulţi pacienţi decât ar trebui să îngrijească în mod normal, iar răspunsul asistentelor la acest număr mare de pacienţi este că eficienţa lor scade cu 40 la sută pentru că sunt supraîncărcate şi alienate în sarcini la foarte mulţi bolnavi, lucru care se vede şi la mortalitate. Dacă mortalitatea în ATI la mijlocul anului 2020 era sub 50 la sută, a crescut spre 50 la sută la sfârşitul anului 2020, iar în clipa de faţă mortalitatea în Terapia Intensivă se apropie de 58-59 la sută. Asta în condiţiile în care în toată lumea mortalitatea în ATI variază între 25 şi 90 la sută”, a declarat Şerban Bubenek, sâmbătă, într-o conferinţă de presă care a avut loc în cadrul Maratonului Vaccinării din Capitală.

Medicul a adăugat că situaţia devine “aproape incontrolabilă” şi că soluţia este vaccinarea împotriva COVID-19.

“Situaţia devine aproape necontrolabilă. Bătălia nu se câştigă nici în ATI, nici în UPU, nici în spital, bătălia se câştigă dacă ne distanţăm social şi ne vaccinăm contra virusului”, a subliniat Bubenek.

Şerban Bubenek a precizat că la finalul lunii noiembrie vor apărea anitivirale pentru pacienţii cu COVID-19, dar că acestea nu se vor găsi “la colţul străzii”.

“O veste bună ar putea fi faptul că şi în România sperăm ca până la sfârşitul lunii noiembrie să apară noi antivirale care să fie destinate pacienţilor cu forme medii şi chiar severe, dar această terapie viitoare, ca şi anticorpii monoclonali, nu va fi într-un număr atât de mare încât să se poată lua de la colţul străzii şi să se poată administra fără supraveghere medicală. Deci în continuare vaccinarea va rămâne principala metodă prin care încercăm să scădem mortalitatea celor care vaccinaţi fiind se vor infecta”, a declarat medicul Şerban Bubenek.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Un tânăr a murit de COVID-19 chiar în ziua în care soția sa a născut

Publicat

in

De

Un tânăr bolnav de COVID a murit la Spitalul Județean Pitești chiar în ziua în care soția sa a născut. În ziua în care i se îndeplinea, poate, cel mai mare vis, soția lui aducea pe lume o minune, el a fost intubat și nu a apucat să afle că e tată, a povestit reprezentanta spitalului.

Tragedia le-a impresionat pe cadrele medicale din Pitești.

„Scriu aceste rânduri îndeosebi pentru cei care încă nu cred în COVID. Vă dau un singur exemplu, al unui tânăr care a ajuns târziu la spital. Foarte târziu. În ziua în care i se îndeplinea, poate, cel mai mare vis, soția lui aducea pe lume o minune, el a fost intubat. Nu a apucat să afle că e tată. Noaptea trecută a murit. Am plâns. Am plâns ca pentru fratele meu, tatăl meu, oamenii mei cei mai dragi. Plâng și acum”, a povestit, pe Facebook, purtătorul de cuvânt la Spitalul Județean de Urgență Pitești, Cristina Mihaela Cazacu.

Reprezentanta spitalului mai spune că medicii nu mai fac față numărului mare de persoane infectate.

„Când vezi că orice sacrificiu e în zadar, renunți și tu, un munte de speranță, să mai crezi. Mor oameni. Mulți sunt tineri, n-au apucat să ajungă la jumătatea drumului. Medicii sunt neputincioși să-i salveze, în ciuda tuturor eforturilor… Nu am crezut că vom ajunge aici, atât de departe. Nu am crezut că noi, românii, vom fi atât de nepăsători. Destrăbălarea e la cote maxime, indiferent de oră, indiferent de consecințe. V-aș lua o zi în Secția ATI, să vedeți prețul dezmățului. Mă opresc. Vă doresc ce vreau și pentru mine, să nu mai primesc, dar să nu mi se ia nimic din ce am”, a mai spus Cristina Mihaela Cazacu.

Potrivit raportării de vineri, în 24 de ore, în România au fost înregistrate peste 15.000 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, iar 448 de pacienți au murit. 1.848 persoane erau internate la ATI.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend