Conecteaza-te cu noi

Campulung

PNŢCD a nominalizat candidatul pentru Primăria Câmpulung

Avatar

Publicat

in

Ilustrul necunoscut taranist le da cu tifla muscelenilor si le promite internet, din postura de candidat al unui partod de 1 %.

Organizaţia PNŢCD Argeş şi-a stabilit candidatul pentru funcţia de primar al municipiului Câmpulung  în persoana lui Marius Dumitrescu. Acesta nu a mai făcut niciodată politică şi nu a avut legături cu niciun partid.

„Marius Dumitrescu este un om în care ne punem multă încredere politică, umană şi electorală, un om care poate să se adreseze direct, tranşant tinerilor din municipiul Câmpulung , un om care poate să construiască şi să ofere în dezbatere şi spre realizare proiecte pentru municipiul Câmpulung” a declarat Gigi Dinescu, presedintele PNŢCD.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Mâine, se deschide centrul de vaccinare de la Colegiul Vlaicu Vodă și alte colegii din județul Argeș – Sute de elvi vor să se vaccineze

Avatar

Publicat

in

De

Cele mai cunoscute colegii naționale din județ intră în campania de vaccinare. Peste 600 de elevi sau membri ai familiilor acestora au solicitat programări pentru vaccinare. Mâine, de la ora 9, nu doar la Colegiul Național I.C.Brătianu și Colegiul Național Zinca Golescu, din Pitești, ci și în alte două orașe reprezentative ale județului, respectiv în Câmpulung, la Colegiul Național Dinicu Golescu și în Curtea de Argeș la Colegiul Național Vlaicu Vodă se vor desfășura acțiuni de vaccinare.

“Școala și-a demonstrat, chiar și în aceste vremuri dificile, rolul ei social, insuflând valori de încredere, solidaritate, respect și siguranță. Ținând cont de valorile asumate ale școlii românești, în triunghiul minte-corp-suflet, ne dorim ca prin deschiderea școlilor, care reprezintă un etalon în învățământul argeșean, să susținem intrarea în normalitate prin vaccinare. Astfel, acțiunile de vaccinare anti-Covid începute săptămâna trecută de Inspectoratul Școlar, cu ajutorul DSP și cu sprijinul nemijlocit al personalului medical, vor continua, în firescul lor, nu doar la Pitești, ci și în alte două orașe reprezentative ale județului, în Câmpulung și în Curtea de Argeș. Până în acest moment (n.n., ieri, la ora 12), centrele de vaccinare stabilite în cele patru colegii de elită au primit solicitări de a se imuniza de la peste 600 de elevi sau membri ai familiilor acestora”, a declarat Elena Liliana Murguleț, inspector școlar general.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO – Camion cu lemne fără acte depistat de poliție în Argeș – PĂDURAR IMPLICAT

Avatar

Publicat

in

De

În ziua de 13 mai a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț au depistat un transport de material lemnos având documentele de însoțire cu valabilitatea expirată.
Pornind de la acesta, polițiștii au verificat întregul circuit al lemnelor, fiind aplicate 3 amenzi în valoare totală de 17.000 de lei și a fost confiscată faptic și valoric cantitatea de aproape 70 de metri cubi de material lemnos.

În ziua de 13 mai a.c., în jurul orei 12:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț au depistat un bărbat de 42 de ani, din Dragoslavele, care efectua transport de material lemnos cu un autocamion cu remorcă specializate, pe raza localității Albeștii de Muscel, documentul de însoțire al transportului de material lemnos având valabilitatea expirată.
Din verificări, s-a stabilit că valabilitatea avizului de însoțire emis în format electronic, era expirată din ziua de 13.05.2021, orele 03:55.
Cantitatea de material lemnos transportată a fost evaluată de un specialist silvic, stabilindu-se că în autocamion și remorcă se aflau, în total, peste 35,5 metri cubi de material lemnos, esență rășinoase, material lemnos ce a fost confiscat.

În urma celor constatate, conducătorul ansamblului auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 6.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, iar materialul lemnos confiscat a fost predat reprezentanților Ocolului Silvic Câmpulung.

Polițiștii au continuat verificările, astfel constatând că o societate comercială cu obiect de activitate exploatarea de material lemnos cu sediul în comuna Albeștii de Muscel, destinatară a materialului lemnos, a implementat în aplicația SUMAL 2.0 cantitatea consemnată în documentele de însoțire, ca fiind recepționată, deși faptic, acest lucru nu fusese realizat.
Drept urmare, reprezentantul societății, respectiv un bărbat de 57 de ani, din aceeași localitate, a fost sancționat contravențional cu amendă de 6.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar valoarea materialului lemnos, ce constituia diferență între stocul scriptic și cel faptic, respectiv 33,6 metri cubi, a fost confiscată.

Totodată, din verificări a mai reieșit că emitentul avizului de însoțire, respectiv un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Aninoasa, nu a respectat prevederile legale la emiterea avizului de însoțire, fapt pentru care a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 171/2010.

În contextul operaționalizării aplicației SUMAL 2.0 privind controlul provenienței și trasabilității materialului lemnos, și al intrării în vigoare, la 31 ianuarie 2021, a prevederilor HG 497/ 25.06.2020, și a Ordinului 118/27.01.2021 privind obligațiile utilizatorilor SUMAL 2.0., activitățile de control al tăierii, transportului și deținerii de material lemnos sunt desfășurate de către polițiștii argeșeni în mod curent și vor continua în perioada următoare.

Reamintim că sancţiunile prevăzute de legislaţia din domeniul silvic sunt cuprinse între 1.000 şi 8.000 de lei pentru persoanele fizice care taie sau sustrag arbori, indiferent de forma pe proprietate a terenului de unde provin, iar deţinerea ori transportul de material lemnos fără forme legale de sancţionează cu amendă între 1.000 şi 15.000 de lei.

Totodată, pentru agenţii economici care deţin sau efectuează activități de expediere, transport, primire pentru depozitare, prelucrare ori de exploatare de material lemnos, amenzile sunt cuprinse între 1.000 și 15.000 de lei, cu măsuri complementare ce pot ajunge la suspendarea activității, iar pentru tăierea și sutragerea de arbori în cadrul exploatărilor forestiere de către operatori economici atestați, amenzile pot fi de la 8.000 până la 12.000 de lei, precum și retragerea atestatului care permite desfășurarea unor astfel de activități.

Tot din categoria măsurilor complementare, materialul lemnos tăiat, deţinut sau transportat ilegal se reţine în vederea stabilirii provenienţei şi/sau confiscă, iar în funcţie de împrejurările depistării, poate fi confiscat şi MIJLOCUL DE TRANSPORT şi uneltele folosite la tăierea materialului lemnos.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend