Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

PNL, numire șoc în Argeș: Un cârciumar plagiator, pus în locul unui medic la șefia Casei de Asigurari de Sanatate

Publicat

in

PNL demonstreaza că e continuatorul perfect al practicilor PSD ! O demonstreaza numirea lui Cristian Mitrofan – fara concurs sau pe baza unui dosar profesional – patron de baruri cu pacanele și fost sef -timp de un sfert de secol- la o Casa de Cultura, in functia de director al Casei de Asigurari de Sanatate Argeș. Revolta oamenilor dar si a politicienilor locali este cu atat mai mare cu cat, in plina criza a coronavirusului, PNL a decis să elimine din fruntea CAS Arges un medic si sa puna un locul acestuia un politician cu afaceri in domeniul restaurantelor. Mai mult, presa locala a aratat de-a lungul ultimilor ani ca noul sef al CAS Arges este si plagiator , acesta copiind ilegal din serverele primariei Curtea de Arges un proiect cu finantare europeana pentru a-l folosi drept lucrarea de masterat pe baza careia are trecut in CV o diploma de master eliberata de o Universitate Particulara care a functionat in cladirea unui liceu agicol. La momentul acelea, primarul de atunci, anunta ca ar putea face plangere penala noului sef al CAS Arges pentru sustragere de documente prin accesul neautorizat in sistemul informatic al administratiei locale. Carciumarul, nou director al CAS Arges, nu a avut remuscari in a lua locul unui profesionist, un medic cunoscut. Asta dupa ce, acelasi carciumar, fisese propus de PNL pentru o functie de secretar de stat la Ministerul Culturii, apoi director in cadrul aceluiasi minister, dar a fost refuzat categoric dupa ce s-a aflat ca este patronul a 4 carciumi si ca si-a plagiat lucrarea de master.

Mai multi politicieni locali au anuntat ca vor face o petitie catre presedinte României si premierul Orban pentru a sesiza halul in care un partis isi bate joc de cetateni si de institutii.

„Fara cuvinte. Sunt unii care toata viata lor au alergat numai dupa functii. Am sa fac o petitie la presedintele Romaniei in legatura cu aceasta numire in functia de director Casa de Sanatate Arges a consilierilui local si totodata diector Casa de Cultura C de Arges. Sa ne arate CV -ul ,ce studii are si cum a luat masteratul „, este mesajul public al unui politician din Argeș, coleg de consiliu local cu Cristian Mitrofan, carciumarul ajuns sa ia locul unui medic in fruntea CAS Argeș.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Detaliile convorbirii telefonice dintre Ludovic Orban și Angela Merkel. Despre ce au discutat aceștia

Publicat

in

De

Convorbire telefonică de ultim moment dintre prim-ministrul Ludovic Orban și cancelarul federal Angela Merkel. Discuția a avut loc la inițiativa înaltului oficial german, discuțiile vizând, printre altele, situația lucrătorilor sezonieri români din Germania.

Potrivit unui comunicat al Executivului, cei doi şefi de guvern au evocat, cu acest prilej, relaţiile speciale, cu caracter strategic, dintre România şi Germania, şi au convenit asupra continuării eforturilor comune pentru aprofundarea suplimentară a acestora, cu precădere pe dimensiunea economică. A fost agreată, de asemenea, importanţa reluării şi a consolidării dialogului politic bilateral la nivel înalt, de îndată ce condiţiile o vor permite.

„Cancelarul Angela Merkel s-a referit, în context, la situaţia lucrătorilor sezonieri români din Germania şi a exprimat preocuparea constantă a executivului de la Berlin şi, personal, a domniei sale, pentru respectarea şi protejarea drepturilor cetăţenilor români care muncesc în Germania. Guvernul federal a iniţiat, de altfel, cu promptitudine, modificarea cadrului legislativ intern în vigoare, pentru a oferi un grad sporit de protecţie acestora şi a garanta drepturile angajaţilor români. A subliniat, în acelaşi scop, întreaga deschidere şi disponibilitate pentru menţinerea unui contact strâns, la toate nivelurile, între autorităţile din cele două state, în continuarea recentei vizite în Germania a ministrului Muncii, Violeta Alexandru”, se arată în comunicat.

Sursa citată precizează că prim-ministrul Ludovic Orban a adresat felicitări omologului german pentru modul eficient de gestionare, de către guvernul condus de Angela Merkel, a crizei generate de pandemia de COVID-19.

„A salutat, totodată, propunerile avansate de Comisia Europeană, la 27 mai, de creare a unui Instrument european de recuperare (Recovery Instrument – Next Generation EU) în valoare de 750 miliarde de euro, pentru susţinerea eforturilor de relansare economică la nivel european, precum şi de revizuire a Cadrului Financiar Multianual pentru perioada 2021 – 2027”, informează Executivul.

Totodată, premierul Orban i-a urat succes omologului german în perspectiva apropiatei preluări, la 1 iulie 2020, a preşedinţiei Consiliului UE, „într-un moment dificil, extrem de important pentru consolidarea proiectului european”.

„În context, el a exprimat sprijinul ţării noastre pentru avansarea agendei UE şi pentru a găsi soluţii comune la provocările actuale de ordin sanitar, economic şi social”, se mai arată în comunicat.

Citește și:

EXCLUSIV LIDL și Kaufland desființează obligațiile impuse de Nelu Tătaru! MAI contrazice Ministerul Sănătății! Termoscanarea este o recomandare, nu o obligație

Vești mari! Începând cu 31 mai puteți primi bani din partea statului

Document. Fluturașul de salariu care provoacă un cutremur între Poliția Locală și Poliția Română

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Alexandru Rafila, atrage atenția! Când va veni al doilea val de infectărilor cu coronavirus

Publicat

in

De

Profesorul Alexandru Rafila a declarat că valul doi al infectărilor cu coronavirus va veni în iarnă inevitabil și ar putea apărea chiar mai multe cazuri de coronavirus decât până acum.

„Să vedem cum evoluează situaţia în vară şi dacă ajungem la un nivel foarte scăzut al transmiterii în această vară. În iarnă discutăm de o creştere care e normală pentru toate virusurile cu transmitere respiratorie. Există această sezonalitate şi pentru gripă şi pentru alte tipuri de coronavirus, cu o transmitere intensă iarna şi scăzută în sezonul cald. Acest virus probabil va respecta această sezonalitate, pe de o parte, iar pe de altă parte există populaţia care nu a trecut încă prin boală şi care în mod clar nu este imunizată, deci e posibilă chiar şi o creştere a cazurilor în iarnă”, a declarat Rafila, conform Antena3.

Alexandru Rafila a explicat că măsurile de relaxare vor avea un efect pozitiv în funcție de comportamentul fiecăruia dintre noi.

„Trebuie să fim atenţi la comportamentul nostru. Sigur că măsurile de reamenajare sunt importante, dar cele mai importante sunt cele individuale. Degeaba organizezi totul într-un anumit mod, dacă cei care folosesc spaţiul nu respectă regulile”, a spus Alexandru Rafila.

Citește și:

EXCLUSIV LIDL și Kaufland desființează obligațiile impuse de Nelu Tătaru! MAI contrazice Ministerul Sănătății! Termoscanarea este o recomandare, nu o obligație

Vești mari! Începând cu 31 mai puteți primi bani din partea statului

Document. Fluturașul de salariu care provoacă un cutremur între Poliția Locală și Poliția Română

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend