Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

PNL îi cere Sorinei Pintea să îl demită de urgență pe secretarul de stat Cristian Grasu, după afirmațiile halucinante ale acestuia despre un bolnav de cancer

Publicat

in

​Antoneta Ioniță, medic și deputat PNL, membră a Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, îi cere ministrului Sănătății, Sorina Pintea, să îi demită „de urgență” pe secretarul de stat Cristian Grasu, care a făcut afirmații halucinante, vineri, în timpul unei dezbateri publice, despre un bolnav de cancer care a murit în luna ianuarie. „Cristian Grasu nu poate să-și continue activitatea într-un post public, în care se iau decizii ce afectează viața oamenilor”, afirmă Antoneta Ioniță, medic și deputat PNL, membră a Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților.

„Solicit ministrului Sorina Pintea să-l demită de urgență pe secretarul de stat Cristian Grasu, care a dat dovadă de o lipsă crasă de umanitate față de pacienți și nu poate să-și continue activitatea într-un post public, în care se iau decizii ce afectează viața oamenilor. Prin această poziționare, Cristian Grasu demonstrează că Ministerul Sănătății nu este preocupat de soarta românilor bolnavi, care plătesc o viață asigurările de sănătate, dar, la nevoie, nu au acces imediat la investigațiile medicale, în condițiile în care multe dintre acestea se fac doar în cabinetele și clinicile private. Cine dispune de suficiente fonduri și poate suporta plata unei analize scumpe mai are o șansă, dar pentru cei mai mulți pacienți, care nu își permit să plătească din propriul buzunar și așteaptă o programare gratuită, granița dintre viață și moarte devine una tot mai subțire. Și asta, pentru că atitudinea oficialilor din sănătate este lipsită de umanitate și de responsabilitate”, afirmă deputata PNL.

Un dialog halucinant a avut loc vineri,
la dezbaterea pe tema coplății serviciilor medicale private, între Cristian Grasu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, și o jurnalistă. Cristian Grasu a fost întrebat ce se poate face pentru ca, dincolo ca statul să deconteze parțial și serviciile medicale private, pacienții să aibă acces la timp la analize, nu după luni de zile. O jurnalistă a dat exemplul unui pacient cu melanom programat peste 3 luni la un CT cerebral, dar care a murit după doar o lună. „A murit din cauză că nu a făcut CT? Noi aici ne-am întâlnit să dezbatem un lucru general, o lege, și acum vorbim de cazuri punctuale, singulare”, a fost răspunsul lui Cristian Grasu.

„Acel pacient avea nevoie de un CT cerebral și a fost programat în luna martie. Acel pacient a murit în ianuarie. Pacienții care au nevoie de analize să nu aștepte 3 luni. Au o trimitere de la medicul de familie, cum facem să facă la timp?”, a fost întrebat Cristian Grasu.

„Cine decide urgența? Noi aici ne-am întâlnit să dezbatem un lucru general, o lege, și acum vorbim de cazuri punctuale, singulare”, a fost răspunsul lui Cristian Grasu.

„Da, dar singular, nesingular, omul ăla a murit”, a mai spus jurnalista.

„A murit din cauză că nu a făcut CT-ul?”, a continuat Cristian Grasu.

Schimbul de replici a avut loc după ce ministrul Sănătății, Sorina Pintea, s-a retras de la dezbatere, motivând că are programată o întâlnire cu sindicatele, la Guvern.

Dialogul de vineri „a demonstrat o totală lipsă de empatie și de preocupare față de soarta pacienților din România. Întrebat de o jurnalistă cum vede rezolvarea problemei privind accesul la timp al pacienților la analize, secretarul de stat Cristian Grasu a avut un comportament incalificabil, care demonstrează că, pentru Ministerul Sănătății, oamenii sunt doar simple cifre în statistici, și nu cazuri care trebuie rezolvate”, consideră deputata PNL Antoneta Ioniță.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

MApN nu știe încă exact ce a căzut în apropiere de Brăila: „Elemente ale unei posibile drone”

Publicat

in

MApN a transmis vineri că la Brăila ar fi găsit „elemente ale unei posibile drone” care ar fi căzut pe teritoriul românesc. Reamintim că o explozie s-a produs joi seara, în jurul orei 20.00, în Insula Mare, la 8 kilometri de Brăila și la 23 de kilometri în interiorul teritoriului românesc, relata presa locală are vorbea de prăbușirea unei drone militare.

Aproape de locul prabusirii dronei in Insula Mare a BraileiFoto: debraila.ro

„În seara zilei de 28 martie 2024, au fost identificate fragmente care par a proveni de la un dispozitiv aerian (dronă), pe un teren agricol din Insula Mare a Brăilei”, a transmis MApN într-un comunicat de presă transmis vineri, 29 martie, ora 10.32, cu titlul „Elemente ale unei posibile drone, identificate în Insula Mare a Brăilei”.

„MApN, împreună cu structuri specilizate din cadrul sistemului național de apărare, desfășoară în prezent cercetarea incidentului la fața locului conform procedurilor operaționale specifice”, mai transmite MApN.

Se actualizează

O dronă s-ar fi prăbușit joi seara aproape de Brăila

Reamintim că o explozie s-a produs joi seara, în jurul orei 20.00, în Insula Mare, la 8 kilometri de Brăila și la 23 de kilometri în interiorul teritoriului românesc, relata presa locală are vorbea de prăbușirea unei drone militare.

Alerta că o dronă de proveniență militară a căzut între municipiul Brăila și comuna Frecăței a venit joi seara în rândul instituțiilor de forță din județul Brăila, conform informațiilor oferite de surse confidențiale și citate de presa locală.

O confirmare oficială, independentă, este redată de publicația locală „Ziarul Comunitatea”, care îl citează pe colonelul Ștefan Stoian, purtător de cuvânt al ISU Brăila. Acesta spune că se aștepta ca sătenii să sune la 112 în cazul unui astfel de eveniment, dar nu au făcut-o, „așa cum trebuia”.

„Am auzit bubuitura, dar nu știu unde a căzut”, a declarat un martor ocular, lucrător la bacul care face trecerea spre Insula Mare. Declarația a fost oferită pentru o altă publicație locală, debraila.ro.

Craterul format are un diametru de aproximativ 4 metri, fiind vizibil din aer, conforma publicației locale.

„Un elicopter al Ministerului Apărării, Brigada Antitero de la SRI, echipaje de la Poliție, Jandarmerie și ISU se află în Insula Mare a Brăila, în zona fermei Filipoiu, unde o dronă militară s-a prăbușit pe câmp”, scriu jurnaliștii.

Locul prăbușirii dronei se află la 8 km de trecerea bac dinspre municipiul Brăila spre Insula Mare a Brăilei.

Autoritățile au fost alertate, joi seara, în jurul orei 21:45, cu privire la prăbușirea dronei. De atunci, zona este izolată de oamenii legii. Martorii susțin că s-a auzit o bubuitură puternică în momentul prăbușirii dronei.

Citeste mai mult

NATIONAL

HARTĂ|Alertă de vânt puternic în mai multe zone din România. Cum va fi vremea în București

Publicat

in

Meteorologii au emis o atenționare de vânt puternic valabilă în cea mai mare parte din țară, cu intensificări în Moldova, în estul şi sud-estul Transilvaniei.

Vânt puternicFoto: AGERPRES

Alerta meteo este valabilă vineri până la ora 21. Conform ANM, temporar vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar la munte rafalele vor depăși 60…70 km/h.

Un cod galben de vânt puternic este valabil până la ora 18 în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei, unde rafalele vor atinge viteze în general de 55…65 km/h, iar în Carpații Orientali, la altitudini mari rafalele vor depăși 90 km/h.

Cum va fi vremea în București

Potrivit prognozei speciale pentru Capitală, vineri, vremea va continua să se încălzească. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general moderat (rafale în jurul a 40 de km/h). Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend