Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

PNL depune PLÂNGERE PENALĂ pe numele lui Liviu Dragnea

Avatar

Publicat

in

Războiul politic din Parlament se mută la Parchetul General, acolo unde liberalii intenționează să depună o plângere pentru abuz în serviciu împotriva lui Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților.

”Discutăm depunerea acestei plângeri penale, pentru că Regulamentul Camerei Deputaților este foarte clar în ceea ce privește convocarea unei sesiuni extraordinare. Toate elementele procedurale au fost îndeplinite, iar președintele Camerei Deputaților nu avea decât să îndeplinească actul procedural pentru convocarea sesiunii extraordinare”, a declarat deputatul PNL, Dan Vîlceanu, la Antena 3.

Publicitate

Liberalii doreau convocarea unei sesiuni extraordinare în cadrul căreia să se formeze Comisie de anchetă pentru protestele din Piața Victoriei și o altă Comisie parlamentară de anchetă pentru pesta porcină.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Dan Barna explică de ce nu-l vrea demis pe Ludovic Orban, pentru a doua oară: ‘Cât de ridicol arată ca la mai puţin de alegerile la termen să dăm jos Guvernul?’

Avatar

Publicat

in

De

Preşedintele USR, Dan Barna, a afirmat marţi seara că o moţiune de cenzură împotriva Guvernului ar fi un gest iresponsabil şi a subliniat că USR nu va vota un astfel de document notează Agerpres.

“PSD continuă să dovedească că maturitatea a plecat demult din acel partid şi responsabilitatea pentru ţară a plecat demult din acel partid. Gândiţi-vă cât de ridicol arată ca la mai puţin de alegerile la termen, fireşti, normale, să începem iarăşi o hârjoană politică, să facem consultări la Cotroceni, să dăm jos Guvernul ca să ce? Ce mesaj le dăm românilor care se uită îngrijoraţi în fiecare seară la numărul de cazuri noi de COVID? Moţiunea de cenzură în momentul de faţă este un gest de o iresponsabilitate explicită împotriva României pe care PSD o promovează. (…) USR nu va vota (…) o astfel de moţiune pentru că este un gest iresponsabil”, a spus Barna, la Digi24.

Publicitate

Citește și: Vladimir Putin a anunțat că a înregistrat primul vaccin anti-COVID-19 din lume, iar o fiică a sa și l-a injectat

El s-a declarat sceptic că o moţiune de cenzură va fi adoptată de Parlament.

“S-ar putea să o depună de amorul artei, pentru că înţeleg că sunt diverse presiuni în interiorul PSD pe tema asta, dar eu nu cred că în Parlamentul României mai există acum o majoritate atât de iresponsabilă faţă de cetăţeni încât să trântească Guvernul cu câteva săptămâni înainte de alegeri”, a mai spus Barna.

Întrebat cum consideră că Guvernul a gestionat pandemia, el a răspuns: “în unele locuri bine, în unele locuri rău, în unele locuri catastrofal”.

“Au făcut cât de bine au putut, au controlat această pandemie la nivelul de competenţă pe situaţii de criză pe care sistemul din România îl are la momentul acesta. Au moştenit într-adevăr de la PSD un sistem unde reacţia la situaţii de urgenţă era văzută ca o sinecură pentru pus amante secretare. Gândiţi-vă cum erau DSP-urile în primele zile când a izbucnit pandemia – managerii de acolo majoritatea erau puşi păpuşi, habar n-aveau despre ce e vorba pentru că până atunci ce însemna DSP, poate ca o grădiniţă maxim în situaţia de criză. În momentul în care a venit o criză reală am văzut că sistemul fusese ani de zile batjocorit şi ignorat, ori asta este una din cauzele pentru care situaţia în momentul de faţă este atât de dificilă şi de asta PNL guvernând nu a putut să facă lucruri mai spectaculoase decât permitea sistemul”, a afirmat preşedintele USR.

Social-democraţii au anunţat că vor depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Orban la sfârşitul lunii august.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Şedinţa comună a Parlamentului: Premierul Orban prezintă raportul privind măsurile în contextul pandemiei de COVID-19

Avatar

Publicat

in

De

Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc, miercuri, în şedinţa comună în care premierul Ludovic Orban va prezenta raportul privind măsurile luate şi preconizate de Guvern pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, organizarea alegerilor locale şi deschiderea şcolilor, scrie Agerpres.

Şedinţa începe la ora 13:00, potrivit deciziei Birourilor permanente reunite.

Publicitate

În 27 iulie, preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, i-au trimis premierului Ludovic Orban o scrisoare prin care îi cereau să prezinte un raport, care să fie dezbătut cu prioritate, cu privire la măsurile pe care urmează să le întreprindă pentru limitarea răspândirii noului coronavirus şi pentru organizarea, în bune condiţii, a alegerilor pentru administraţia publică locală, dar şi pentru deschiderea noului an şcolar.

“Preşedinţii celor două Camere au transmis premierului o invitaţie pentru a veni în faţa Parlamentului şi a arăta măsurile adoptate de Guvern în perioada pandemiei şi cum a gestionat Guvernul această perioadă a pandemiei. Trebuie să ştie poporul român dacă Guvernul a luat măsurile de care era nevoie sau nu a luat măsurile de care era nevoie, de ce a întârziat anumite măsuri, de ce se întâmplă în continuare achiziţii netransparente, de ce nu au ajuns măştile la populaţie încă. Sunt foarte multe întrebări pe care colegii noştri le vor adresa premierului şi domnia sa va trebui să răspundă în faţa plenului reunit”, a afirmat Cazanciuc.

Premierul Ludovic Orban a precizat că este disponibil să se prezinte cu toate datele în faţa Parlamentului.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend