Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Pluviala care pute, problemă pentru autorităţi

Publicat

in

canalizarea sf gheorgheNimeni nu ştie cum şi când să ia măsuri cu mirosul greu din centrul oraşului

De o perioadă bună de timp, locuitorii municipiului Curtea de Argeş se plâng de mirosul greu pe care trebuie să îl suporte ori de câte ori trec prin centrul oraşului, mai exact prin zona Sfântul Gheorghe. O canalizare pluvială în care se varsă şi cea menajeră sau o canalizare menajeră neconformă, sunt doar câteva din supoziţiile autorităţilor locale care nici la câteva săptămâni după ce problema le-a fost sesizată nu au găsit motivul mirosului insuportabil sau rezolvarea problemei.

Consilierul local Constantin Panţurescu a semnalat această problemă în cadrul unei şedinţe de consiliu local. „Când treci prin zona aceea nu ştii de unde vine acel miros insuportabil. Sunt florăriile acolo şi mulţi clienţi fug practic din cauza mirosului, poate au impresia că de la flori vine… Trebuie făcut urgent ceva acolo”, spunea Panţurescu în urmă cu două luni de zile.

Aquaterm sau SPGC? Ghiţă sau Bolovan?
Că situaţia trebuie urgent rezolvată a înţeles toată lumea numai că depinde cine o va rezolva. Dacă e vorba de canalizare pluvială atunci ar trebuie să se ocupe Serviciul Public de Gospodărire Comunală şi directorul acestuia, Ioan Ghiţă. Dacă e vorba de canalizarea menajeră, atunci sarcina cade în grija Aquaterm şi a directorului Ion Bolovan.

Nici în urmă cu două săptămâni, când din nou s-a deschis acest subiect, cei doi directori nu numai că nu rezolvaseră problema, dar nici nu căzuseră de comun acord referitor la cine să o rezolve.

Argeşenii exasperaţi de miros

„Nu mai zic că s-au întins cei cu florile pe trotuare de parcă ar fi ale lor. Nu ai loc să treci pe stradă pe aici şi, în plus, acest miros groaznic care persistă de luni, să nu zic chiar ani. Aici, aproape, e o terasă la care nu cred că se va mai putea sta după ce dă căldura. Sunt destui oameni care au serviciul aproape, cei de la bancă, de la magazine, este groaznic să stai zilnic în acest miros infect. De ce nu rezolvă nimeni nimic nu mai înţeleg pentru că e chiar groaznic ce se întâmplă. Ştiam că măcar pentru Bulevard mai fac câte ceva şi angajaţii primăriei”, a declarat redactorilor PROFIT Marin M., un argeşean locuitor al cartierului Sfântul Gheorghe.

S-a găsit soluţia, cine pune banii?

În urmă cu câteva zile, directorul Aquaterm, Ion Bolovan, a declarat consilierilor că pentru problema cu pricina există o singură soluţie tehnică şi anume aceea de a se mai construi un cămin în care apa să fie filtrată. Lucrarea necesită însă o sumă de bani care nu a fost prinsă în bugetul local şi despre care nu se ştie de unde va fi luată, la fel cum nu se ştie nici dacă mirosul greu din centrul municipiului Curtea de Argeş va fi vreodată îndepărtat.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Președintele Klaus Iohannis rămâne neutru pentru șefia PNL! Ludovic Orban: ‘Nu se implică în competiția internă, așa cum nu s-a implicat în competiția internă nici în 2017. Știe foarte bine faptul că toată conducerea va fi aleasă de membrii PNL’

Publicat

in

De

 Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat că Preşedintele Klaus Iohannis nu se implică în campania din interiorul PNL, aşa cum nu s-a implicat nici în 2017.

Potrivit lui Orban, indiferent ce conducere va fi aleasă, PNL rămâne într-un parteneriat „serios, responsabil, realizat pentru binele României” cu preşedintele României.

„PNL, în ansamblul său, are un parteneriat cu preşedintele României şi e normal să fie aşa, pentru că preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost ales în 2014, la primul mandat, din postura de preşedinte al PNL. Şi la al doilea mandat, PNL a susţinut candidatura preşedintelui Klaus Iohannis. Există un parteneriat între preşedintele României şi PNL.

Preşedintele României nu se implică în competiţia internă, aşa cum nu s-a implicat în competiţia internă nici în 2017. (…) Sigur că şi data trecută, în 2017, la fel s-a speculat, că un candidat este sprijinit de preşedintele României. S-a văzut că nu a fost aşa. Şi acum, evident, sunt unii care fac campanie încercând să spună că preşedintele României susţine un candidat. Eu am convingerea că preşedintele României susţine PNL, fiindcă ştie foarte bine faptul că toată conducerea va fi aleasă de membrii PNL”, a susţinut Ludovic Orban.

El a respins afirmaţiile potrivit cărora în interiorul PNL ar exista două tabere, dintre care una formată în jurul foştilor membri ai Partidului Democrat Liberal (PDL).

„Din punctul meu de vedere, nu există o asemenea separare în PNL. Ca preşedinte al PNL, am militat pentru unitatea partidului, am militat pentru eliminarea a unor eventuale discriminări sau discrepanţe, pentru că cineva a fost în fostul PNL sau în fostul PDL. Din punctul meu de vedere, toţi colegii mei, indiferent din ce formaţiune provin, din cele două formaţiuni care au fuzionat, au beneficiat de deschidere, de dialog, de cooperare şi eu i-am tratat în mod egal, în funcţie, evident, de rezultat, de efortul depus şi de măsura în care acţiunea lor a fost utilă şi benefică PNL”, a adăugat Orban, informează agerpres.ro

Citește și:

Ludovic Orban: ‘Eu nu număr filiale. Felul meu de a face campanie este să fac campanie la fiecare delegat, să prezint viziunea mea, proiectul, obiectivele și să obțin vot cu vot’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Marcel Ciolacu: ‘S-a ajuns ca să fim iarăși rușinea Europei. O să continui să critic acest PNRR’

Publicat

in

De

Marcel Ciolacu a afirmat că, în Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), România a plecat la Bruxelles cu o solicitare de şapte miliarde pentru agricultură, iar miniştrii Cristian Ghinea şi Adrian Oros s-au întors cu zero euro pentru acest domeniu.

Liderul PSD a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Craiova, că va continua să critice PNRR.

„Europa ne creează aceste oportunităţi, dar dacă noi trimitem documente pe care nu le citim, documente făcute de către companii private ca pe urmă să acceseze aceste fonduri sau aberaţii cum sunt 133.000 de euro pentru formarea unui singur om, de parcă l-am trimite pe Marte şi de asta se justifică această sumă imensă. Sunt ferm convins că altfel ar fi arătat acest PNRR. Deoarece nu au vrut un dialog cu autorităţile locale s-a ajuns ca să fim iarăşi ruşinea Europei.

O să continui să critic acest PNRR. Chiar vorbeam cu domnul senator Preoteasa cât de mult ar fi însemnat pentru Dolj să fi prins acele sume pentru irigaţii, cum am prins Polonia, Ungaria, Bulgaria. Am plecat la negocieri la Bruxelles cu Comisia cu o solicitare de şapte miliarde, au ajuns domnul Ghinea şi cu domnul Oros la 3,8 miliarde şi s-au întors cu zero euro pentru agricultura românescă”, a spus Ciolacu, conform cu news.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend