Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Pluviala care pute, problemă pentru autorităţi

Avatar

Publicat

in

canalizarea sf gheorgheNimeni nu ştie cum şi când să ia măsuri cu mirosul greu din centrul oraşului

De o perioadă bună de timp, locuitorii municipiului Curtea de Argeş se plâng de mirosul greu pe care trebuie să îl suporte ori de câte ori trec prin centrul oraşului, mai exact prin zona Sfântul Gheorghe. O canalizare pluvială în care se varsă şi cea menajeră sau o canalizare menajeră neconformă, sunt doar câteva din supoziţiile autorităţilor locale care nici la câteva săptămâni după ce problema le-a fost sesizată nu au găsit motivul mirosului insuportabil sau rezolvarea problemei.

Publicitate

Consilierul local Constantin Panţurescu a semnalat această problemă în cadrul unei şedinţe de consiliu local. „Când treci prin zona aceea nu ştii de unde vine acel miros insuportabil. Sunt florăriile acolo şi mulţi clienţi fug practic din cauza mirosului, poate au impresia că de la flori vine… Trebuie făcut urgent ceva acolo”, spunea Panţurescu în urmă cu două luni de zile.

Aquaterm sau SPGC? Ghiţă sau Bolovan?
Că situaţia trebuie urgent rezolvată a înţeles toată lumea numai că depinde cine o va rezolva. Dacă e vorba de canalizare pluvială atunci ar trebuie să se ocupe Serviciul Public de Gospodărire Comunală şi directorul acestuia, Ioan Ghiţă. Dacă e vorba de canalizarea menajeră, atunci sarcina cade în grija Aquaterm şi a directorului Ion Bolovan.

Nici în urmă cu două săptămâni, când din nou s-a deschis acest subiect, cei doi directori nu numai că nu rezolvaseră problema, dar nici nu căzuseră de comun acord referitor la cine să o rezolve.

Argeşenii exasperaţi de miros

„Nu mai zic că s-au întins cei cu florile pe trotuare de parcă ar fi ale lor. Nu ai loc să treci pe stradă pe aici şi, în plus, acest miros groaznic care persistă de luni, să nu zic chiar ani. Aici, aproape, e o terasă la care nu cred că se va mai putea sta după ce dă căldura. Sunt destui oameni care au serviciul aproape, cei de la bancă, de la magazine, este groaznic să stai zilnic în acest miros infect. De ce nu rezolvă nimeni nimic nu mai înţeleg pentru că e chiar groaznic ce se întâmplă. Ştiam că măcar pentru Bulevard mai fac câte ceva şi angajaţii primăriei”, a declarat redactorilor PROFIT Marin M., un argeşean locuitor al cartierului Sfântul Gheorghe.

S-a găsit soluţia, cine pune banii?

În urmă cu câteva zile, directorul Aquaterm, Ion Bolovan, a declarat consilierilor că pentru problema cu pricina există o singură soluţie tehnică şi anume aceea de a se mai construi un cămin în care apa să fie filtrată. Lucrarea necesită însă o sumă de bani care nu a fost prinsă în bugetul local şi despre care nu se ştie de unde va fi luată, la fel cum nu se ştie nici dacă mirosul greu din centrul municipiului Curtea de Argeş va fi vreodată îndepărtat.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

CÂTE AU FOST PROMISE? Aproape 600 posturi vacante în primăriile și alte instituții de stat din Argeș

Avatar

Publicat

in

De

Pare ireal dar acesta este adevarul! Potrivit datelor oficiale oferite de Agenția Națională a Funcționarilor Publici, in judetul Argeș, la acest moment, 18 % din totalul posturilor din administratie – primarii si alte institutii ale statului – sunt vacante. Asta inseamna ca din totalul de 3220 posturi de functionari publici, 579 sunt vacante si asteapta sa fie ocupate. Cele mai multe sunt in primarii si la Consiliul Judetean Arges.

Potrivit acelorasi date oficiale, 17 % din cei care ocupa aceste posturi au peste 50 de ani iar 26 dintre acestia ocupa functiile desi s-au pensionat si au peste 65 ani. 7 persoane care au functii bune in administratie sunt inca angajate desi au peste 70 ani.

Publicitate

La Consiliul Judetean Arges, de exemplu, din totalul celor 186 posturi de functionari publici, 26 inca sunt posturi libere, vacante.

La Primaria Curtea de Arges, din totalul celor 64 posturi de functionari publici, 7 sunt vacante , printre care si cea de arhitect sef.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

A revenit criza de echipamente medicale din spitale. Mărturia unui medic: ‘Din bandaje, cârpe ne facem echipament!’

Avatar

Publicat

in

De

Odată cu înmulțirea cazurilor de COVID-19  în spitale din România reapare lipsa echipamentelor medicale. Medicii spun că încearcă să stea cât mai mult îmbrăcați în echipamentele de protecție pentru a nu le consuma repede. 

Cadrul medical ne arată mâinile:

– După câte ore sunteți, doamnă, așa?

Publicitate

– Șase.

Apoi ne arată fața, brăzdată de dungi adânci.

– De la elasticul de la combinezon, așa e după fiecare tură, explică femeia. Da, suntem epuziati și dacă se întâmplă ceva și nu am alt om, intru iar, spune ea.

„Sunt încă pozitiv, da, sunt bun!”

În timp ce cadrele medicale spun că sunt extenuate, unii pacienţi nu îşi dau seama că dacă pleacă pozitivi din spitale ar mai putea infecta şi alte persoane, care ajung tot în unităţile sanitare.

– De ce ați ales să plecați din spital?

– Păi, m-am făcut bine! susține pacientul care tocmai a urcat în ambulanță. M-am făcut bine, nu mă simt bolnav, mă duc acasă la familia mea, la copiii mei.

– Păi încă sunteți pozitiv…

– Da, sunt bun, spune pacientul, care pare să asocieze termenul „pozitiv” cu ceva de bine.

– Nu vă e teamă?

– Am familia singură, nu am pe nimeni acasă. Am o nevastă bolnavă rău! Trebuie să mă duc să văd ce e cu ea. Am copii…

Pacienții tot mai mulți, echipamentele tot mai puține

În timp ce numărul pacienților crește, materialele de protecție se împuținează.

„Am înțeles că în magazia spitalului nu mai e niciun echipament! Ce consumăm săptămâna asta, dacă nu primim săptămâna viitoare, nu o să avem cu ce să ne îmbrăcăm! Da, e criză. Sunt mulți pacienți, se intră de multe ori”, spune Tatiana Neamțu, medic-șef la Cardiologie în spitalul COVID de la Târgu Cărbunești, județul Gorj.

– Ce faceți dacă nu aveți echipement?

– Nu m-am gândit. De intrat vom intra! Acasă nu o să stăm. Sau afară…Din bandaje, cârpe ne facem echipament!

Cadrele medicale stau şi câte șase ore în combinezoane, timp în care nu pot să mănânce, să bea apă sau să meargă la toaletă.

„Cu greu ne descurcăm! Sunt obosiți, extenuați. Ne odihnim când plecăm de aici ca să o luăm de la capăt!”, spune dr. Tatiana Neamțu.

 – De cât timp stați în costum?

– De la ora 8:00. Am 6 ore…Nu, nu mai rezist! Sunt leoarcă, curge apa pe mine efectiv. Simt că nu mai pot respira.

„Tura care intră să se ocupe de tot ceea ce e nevoie prelungește această perioada pentru că nu știm cât de mult se va prelungi perioada în care o să fie nevoie de aceste echipamente și încercăm să le economisim cât de mult putem”, spune Mariana Văduva, șefa secției ATI.

Pacienții, impresionați de efortul cadrelor medicale

Pacienţii văd efortul pe care îl fac medicii, asistentele şi infirmierele.

„Foarte greu! Vin de dimineață la noi și mai ies la ora 1:00. Le simt când vin aici și ne iau tensiunea, ne fac electrocardiograma și ne dau medicamentele, cum efectiv își trag respirația. Se sufocă, vedem cum le curge transpirația pe față!” – povestește o pacientă.

„Când am văzut cum ne îngrijesc mi-a venit puterea. Am mâncat forțat. Nici apă nu am putut să beau două săptămâni”, spune o altă femeie internată.

„Seara ne întreabă dacă vrem cafea și vine și ne bat în ușă să ne luăm cafeaua. Eu așa ceva nu am întâlnit!” – mărturisește prima pacientă.

Un manager face apel la donații

Pentru a face faţă valului de pacienți, managerul spitalului face apel inclusiv la donații.

„Cine vrea să doneze îl rugăm frumos și este binevenit, pentru că perioada de vară am crezut că e una de relaxare și pentru pregătire pentru următoarele luni de toamnă, când s-a zis că va fi un alt val”, spune Constantin Târziu, managerul spitalului de la Târgu Cărbunești.

La Spitalul din Târgu Cărbuneşti s-au îmbolnăvit de COVID-19 două cadre medicale care au luat virusul din comunitate, conform Digi24.ro.

Citește și:

EXCLUSIV Cu ce se ocupă Richard Rinu, arestat pentru uciderea lui Emi Pian – Afaceri cu Ciprian Pian

EXCLUSIV Am deslușit misterul! Cine sunt Ciprian Napi și Richard Rinu, ultimul fiind arestat pentru uciderea lui Emi Pian

Document. Lovitură pentru Cristian Popescu Piedone! Acțiune în instanță demarată împotriva sa

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend