Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Plecat din USR, alături de Dacian Cioloș, Pîslaru admite: ieșirea USR de la guvernare a fost o greșeală

Publicat

in

Eurodeputatul Dragoş Pîslaru, demisionar din USR şi cofondator al partidului REPER, afirmă, în emisiunea Insider Politic de la Prima TV, că ieşirea USR de la guvernare afost o greşeală, fiind o acţiune mult prea impulsivă. Pîslaru consideră că maturitatea şi responsabilitatea politică înseamnă să te gândeşti mai mult la consecinţe în cazul în care iei o decizie, chiar dacă aceea pare corectă în momentul respectiv, informează News.ro.

Dragoş Pîslaru a fost întrebat, duminică, în emisiunea Insider Politic de la Prima TV, dacă crede că ieşirea USR de la guvernare a fost o greşeală şi a afirmat: ”Da,ieşirea de la guvernare a fost greşită”.

Întrebat dacă a spus atunci în partid că renunţarea la guvernare este o greşeală, europarlamentarul recent demisionar din USR a precizat: ”Nu, pentru că nu totdeauna ai capul suficient de limpede să îţi dai seama de lucrurile acestea şi , până la urmă maturitatea se câştigă prin greşeli şi învăţând din ele”.

Pîslaru a explicat că, la momentul ieşirii USR de la guvernare, valorile formaţiunii ”au fost puternic îndoite sau chiar fracturate de către partenerii de la guvernare”.

”Ne aducem aminte de PNDL, de faptul că se punea pe masă folosirea unor bani într-un mod discreţionar, în condiţiile în care avem resurse europene şi oricum ceream o minimă transparenţă în folosirea acestor resurse”, a mai afirmat europarlamentul, fondator al REPER.

Potrivit acestuia, ieşirea de la guvernare nu a însemnat ”numai o ţâfnoşenie la adresa schimbării miniştrilor USR”, ci a fost vorba despre ”lucruri strict legate de valorile” USR.

”Acuma de ce zic că a fost o greşeală, nu neapărat indignarea noastră a fost greşită în acel moment, indignarea  fost  foarte corectă, dar, dacă am fi stat şi am fi încercat să  gândim un pic că vom ajunge într-un scenariu în care să avem o coaliţie PNL-PSD…(…) Uitându-ne acuma în retrospectivă, cred că a fost o greşeală. Cred că am reacţionat poate prea impulsiv în acel moment şi acuma, cu siguranţă, cred că una din lecţiile învăţate este să te gândeşti foarte, foarte mult la consecinţele pe care acte care par corecte la momentul respectiv le pot avea”, a mai afirmat Dragoş Pîslaru.

Potrivit acestuia, responsabilitatea politică nu înseamnă doar să acţionezi rapid, ci şi să înţelegi consecinţele actelor tale.

”De asta, cred că lecţia este clară, nu ar fi trebuit să ieşim de la guvernare. Ar fi trebuit să rămânem să ne luptăm, pentru ca toţi cei care ne-au dat un mandat de reprezentare să găsească în continuare că suntem acolo şi că reprezentăm în continuare oameni”, a mai afirmat europarlamentarul.

USR a ieşit de la guvernare, în septembrie 2021, după ce premierul de atunci Florin Cîţu a decis să-l demită pe ministrul USR al Justiţiei Stelian Ion, motivâd că a refuzat să avizeze Programul Anghel Saligny.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

La câți decibeli s-a ajuns în arena unde David Popovici a stabilit un nou record mondial al probei de 100 m liber

Publicat

in

De

„Bun venit în universul lui Popovici” a postat Federaţia Europeană de Nataţie pe Twitter după ce românul a doborât recordul mondial în proba de 100 m liber, sâmbătă, la Campionatele Europene de Natație din Roma. Într-o altă postare, LEN a dezvăluit la câți decibeli au ajuns ovațiile publicului prezent la Foro Italico.

David PopoviciFoto: Andrew Medichini / AP / Profimedia

David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 100 m liber din cadrul Campionatului European de Natație la seniori de la Roma și a stabilit și un nou record mondial în această cursă (46.86).​

Înotătorul din România a fost urmat de Kristof Milak (47.47) și de Alessandro Miressi (47.63).

Peste 117 decibeli în momentele în care David Popovici a doborât recordul mondial în proba de 100 m liber

„Bun venit în universul lui Popovici. După ce a doborât recordul competiţiei şi recordul european în a doua zi a Campionatului European, David Popovici a doborât acum recordul mondial cu timpul 46.86 la 100 m liber” – Federaţia Europeană de Nataţie.

„Zgomot ca al unui avion care decolează? La 117,5 decibeli, Foro Italico a ÎNNEBUNIT după ce l-au văzut pe David Popovici doborând recordul mondial la 100 m liber”, a adăugat LEN.

David Popovici va mai evolua la CE Natație Roma în probele de 200 m liber, 400 m liber și ştafetă 4×100 m liber în zilele următoare.​

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Video| Britanicii stau la coadă pentru a primi apă, la o zi după ce seceta a fost declarată oficial

Publicat

in

De

Sute de familii din Surrey, Anglia, s-au trezit cu o presiune foarte scăzută a apei sau fără apă din cauza unor „probleme tehnice” la stația de tratare a apei Netley Mill a companiei Thames Water, la o zi după ce a fost declarată oficial seceta.

Oamenii au fost fotografiați în această dimineață așteptând în cozi interminabile pentru a obține apă îmbuteliată în parcarea din Cranleigh Village Way. Jucătorul de fotbal Graeme Le Saux, care locuiește în Cranleigh, a declarat că stația de apă se epuizase deja când a ajuns, în timp ce Thames Water a transmis că a fost deschisă o a doua stație de apă îmbuteliată, potrivit dailymail.co.uk.

Compania a îndemnat rezidenții să folosească apa doar pentru activitățile esențiale, inclusiv pentru a bea, găti și spăla și le-a reamintit rezidenților să fie atenți și să ia doar ceea ce au nevoie.

Această măsură vine în contextul în care seceta a fost declarată oficial ieri în opt zone din sudul și centrul Angliei, iar mai multe pășuni au luat foc în aceste zone după cea mai secetoasă vară din ultima jumătate de secol.

Această măsură vine în contextul în care seceta a fost declarată oficial ieri în opt zone din sudul și centrul Angliei, iar mai multe suprafețe cu vegetație au luat foc în aceste zone după cea mai secetoasă vară din ultima jumătate de secol.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend