Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Plecări în masă de la CSM București – Vicecampioana s-a despărțit de zece jucătoare

Publicat

in

CSM Bucureşti a ratat câștigarea titlului de campioană a României la handbal feminin, iar marți a anunțat că zece jucătoare au părăsit echipa.

CSM BucurestiFoto: Facebook – CSM Bucuresti

Jucătoare care și-au încheiat contractele cu CSM București: portarii Jelena Grubisic, Tess Wester, extrema dreapta Carmen Martin, interii stânga Eduarda Amorim, Samara Da Silva, pivotul Yvette Broch, interul dreapta Barbara Lazovic, extrema stânga Martine Smeets, centrul Denisa Vâlcan şi extrema stânga Diana Fînaru.

Siraba Dembele Pavlovic, Cristina Neagu şi Elizabeth Omoregie şi-au prelungit contractele cu clubul, care a efectuat încă din iarnă primele mutări pentru noul sezon, semnând înţelegeri cu portarul suedez Evelina Eriksson (Vipers Kristiansand), dar şi cu interul stânga francez Kalidiatou Niakate (Brest Bretagne Handball) şi extrema dreapta rusă Marina Sudakova (ŢSKA Moscova).

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Foto| Mânz abandonat într-o pădure, salvat de polițiștii argeșeni: A fost găsit deshidratat și slăbit

Publicat

in

De

Un mânz de 3 luni a fost abandonat într-o pădure din județul Argeș. Acesta a fost găsit de polițiști deshidratat și foarte slăbit și a fost predat unei asociații care se ocupă de protecția animalelor, conform Mediafax.

Potrivit IPJ Argeș, polițiștii Biroului Protecția Animalelor au găsit în comuna Brăduleț un mânz cu vârsta de aproximativ 3 luni abandonat într-o zonă împădurită.

Acesta se afla într-o stare de pericol, fiind deshidratat și foarte slăbit. De asemenea, mânzul nu este microcipat, proprietarul nefiind identificat încă.

Polițiștii au emis un Ordin de plasare în adăpost, iar mânzul a fost preluat de o organizație non-profit, care îi va asigura adăpost, hrană, apă și asistență medicală.

Verificările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care animalul a fost abandonat și pentru luarea măsurilor legale care se impun.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Care sunt cele mai mari eșecuri ale serviciilor secrete ruse înainte de invazia în Ucraina. Cine ar fi condus guvernul marionetă după căderea Kievului

Publicat

in

De

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei ar fi pregătit cel puțin două guverne marionete înainte ca Vladimir Putin să lanseze invazia în Ucraina, arată o investigație a publicației The Washington Post. FSB ar fi colaborat cu importanți actori politici de la Kiev, inclusiv cu fostul președinte Viktor Ianukovici, care a fugit în Rusia în 2014, și cu cel mai important politician pro-Kremlin din Ucraina, Viktor Medvedciuk, pentru a pregăti viitoarele cabinete, în cazul în care Kievul ar fi căzut repede în mâinile Rusiei.

Sediul FSB din MoscovaFoto: DreamsTime

Potrivit analizei făcute de publicația The Washington Post, primul rateu pe care l-a dat FSB în războiul din Ucraina a fost să infiltreze în instituțiile ucrainene mai mulți ofițeri cu ajutorul cărora ar fi vrut să se asigure că guvernul de la Kiev va cădea foarte rapid și astfel va fi posibilă instalarea unei conduceri aflată sub influența Moscovei.

Deși această ramură a serviciilor secrete ruse a încercat ani de zile să plătească politicienii pro-ruși pentru a impiedica Ucraina să părăsească orbita Moscovei.

Oficiali occidentali din domeniul informațiilor susțin că FSB nu s-a așteptat ca ucrainenii să reziste presiunii și nici nu l-au informat pe președintele rus Vladimir Putin despre incapacitatea lor de a convinge oficiali ucraineni.

Cu puțin timp înainte de invazia Rusiei în Ucraina la 24 februarie, ofițerii serviciilor secrete erau foarte încrezători că vor pune mâna pe putere și le cereau informatorilor de la Kiev să le dea detalii despre casele și locațiile pe care le-ar putea folosi în capitala Ucrainei de unde să își poată desfășura operațiunile, potrivit serviciului de securitate ucrainean, citat de The Washington Post.

Rusia pregătea terenul pentru invazia din Ucraina de câțiva ani

Rusia pregătea demult invazia în Ucraina ținând cont de faptul că rețeaua spionilor infiltrați a crescut semnificativ din 2019 până în ajunul războiului, de la 30 de ofițeri până la 160, care au fost distribuiți în mai multe regiuni din Ucraina, estimează oficialii citați de publicația americană.

Serviciile secrete ruse au creionat și două posibile guverne marionetă în așteptarea căderii Kievului, printre principalii aliați ai Moscovei numărându-se fostul președinte ucrainean Viktor Ianukovici și Viktor Medvedciuk, un oligarh care era la cârma principalului partid pro-rus din Ucraina.

Rusia îl adusese pe Ianukovici la începutul invaziei în Belarus pentru a fi pregătit să preia puterea după cucerirea rapidă a capitalei la care visa Vladimir Putin și de care erau foarte siguri ofițerii FSB.

Foști membri ai partidului lui Ianukovici ar fi fost pregătiți să preia conducerea Ucrainei, fiind aduși tot la începutul invaziei pe un teritoriu din sudul țării cucerit de armata Rusiei.

Cu toate că planurile serviciilor secrete ruse au fost date peste cap iar planurile lui Vladimir Putin pentru un Blitzkrieg au eșuat, conducerea FSB a rămas pe poziții iar liderul de la Kremlin nu a făcut curățenie în vârful agențiilor de spionaj ale Rusiei după greșelile care au dus la pierderi colosale pentru ceea ce toată lumea credea că este a doua armată a lumii.

————-

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend