Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Platforma media americană Ozy anunță că activitatea acesteia va continua în pofida scandalurilor

Publicat

in

Directorul platformei media americane Ozy a anunţat luni că activitatea acesteia va continua, după ce vineri a declarat că o va închide în urma dezvăluirilor apărute în presa din Statele Unite despre minciunile rocamboleşti pe care le-a folosit pentru a încerca să atragă investitori, relatează AFP.

Decizia de închidere a fost ”prematură”, a declarat Carlos Watson la postul de ştiri CNBC.

Pe durata weekendului, compania a avut ”conversaţii bune” cu investitori şi agenţi de publicitate, a explicat el.

Consiliul de administraţie a optat vineri pentru încetarea activităţii grupului lansat în 2013 de Watson.

Această platformă dorea să devină un site agregator de articole, podcast-uri şi videoclipuri, prezentând conţinuturi atât informative, cât şi de divertisment, după modelul altor companii născute pe internet, precum BuzzFeed şi Refinery29.

Dar, potrivit unei anchete a cotidianului The New York Times, publicată duminica trecută, se pare că directorii companiei Ozy au exagerat în mod intenţionat cifrele despre accesările platformei şi vizionările conţinuturilor ei pe alte site-uri, mai ales pe YouTube.

Într-o conferinţă telefonică din luna februarie cu reprezentanţi ai băncii Goldman Sachs, care intenţionau să investească 40 de milioane de dolari în capitalul platformei Ozy, Samir Rao, cofondator şi vicepreşedinte al companiei, a pretins că era un director de la YouTube, a dezvăluit The New York Times.

Ozy a promovat totodată emisiunea sa de tip talk-show “The Carlos Watson Show”, lansată în 2020, folosind sintagma “primul talk-show al Amazon Prime”, platforma video a grupului Amazon, fără a avea acordul companiei din Seattle şi în condiţiile în care emisiunea nu era nici promovată, nici finanţată de către Amazon.

Platforma Ozy a reuşit totuşi să găzduiască o serie de invitaţi de prestigiu în acea emisiune după ce a datat asigurări că aceasta era difuzată pe postul american de televiziune prin cablu A&E, deşi niciun contract în acest sens nu fusese încheiat cu acel post TV.

În faţa numărului din ce în ce mai mare de dezvăluiri de săptămâna trecută, mai mulţi agenţi de publicitate şi-au suspendat campaniile publicitare, în timp ce unul dintre jurnaliştii de renume a platformei, Katty Kay, precum şi preşedintele consiliului de administraţie, Marc Lasry, au demisionat.

“Avem multe lucruri de făcut pentru a ne îmbunătăţi, dar simt cu adevărat că avem o voce semnificativă, transformatoare”, a declarat Watson luni pentru CNBC, potrivit Agerpres.ro.

Potrivit bazei de date Crunchbase, Ozy Media a obţinut, în total, aproximativ 70 de milioane de dolari de la diverşi investitori.

Grupul nu a răspuns imediat la o solicitare formulată de AFP de a detalia modul în care intenţionează să îşi continue activitatea.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Adrian Câciu: ‘Ministerul Finanţelor este implicat în prezent în derularea a două analize cu OCDE’

Publicat

in

De

Ministerul Finanţelor este implicat în prezent în derularea a două analize împreună cu Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), una privind Codurile de liberalizare a mişcărilor de capital şi a operaţiunilor curente invizibile şi alta privind aplicarea principiilor guvernanţei corporative a întreprinderilor publice din România, a declarat, vineri, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, la finalul întrevederii avute cu secretarul general al OCDE, Mathias Cormann, potrivit unui comunicat al ministerului.

“Sunt mulţumit că astăzi am primit avizul pozitiv pentru aderarea la recomandările OCDE la principiile Instituţiilor Fiscale Independente. Sunt încrezător că în perioada următoare vom face progrese la nivel tehnic în acest domeniu alături de Consiliul Fiscal şi OCDE. Ministerul Finanţelor este implicat în prezent în derularea a două analize cu OCDE, una privind Codurile de liberalizare a mişcărilor de capital şi a operaţiunilor curente invizibile şi o alta privind aplicarea principiilor guvernanţei corporative a întreprinderilor publice din România. În ambele cazuri discuţiile avansează foarte bine. Am mai avut un proiect comun care a vizat analiza procesului bugetar şi care s-a încheiat de curând. Acum, aşteptăm publicarea raportului OCDE”, a afirmat Adrian Câciu, citat în comunicat.

Ministrul Finanţelor şi secretarul general al OCDE au discutat despre Studiul economic al OCDE pentru România, aceasta fiind prima întâlnire din cadrul negocierilor foii de parcurs pentru aderarea României la prestigioasa organizaţie, potrivit Agerpres.ro.

Potrivit Ministerului Finanţelor, discuţiile s-au axat pe evoluţiile din domeniul finanţelor publice, precum reducerea deficitului bugetar şi menţinerea sprijinului fiscal dedicat, digitalizarea administraţiei fiscale, implementarea eficientă a investiţiilor publice şi guvernanţa companiilor de stat.

În discursul său, Adrian Câciu a subliniat menţinerea angajamentului României de revenire în limitele Pactului de Stabilitate şi Creştere în anul 2024 şi consolidarea fiscală graduală.

În plus, ministrul Finanţelor a prezentat măsurile adoptate la nivel naţional, precum şi cele asumate de Ministerul Finanţelor în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, care vor duce la accelerarea modernizării continue a administraţiei fiscale, ceea ce va avea un rol crucial în îmbunătăţirea colectării impozitelor.

Adrian Câciu a menţionat că prioritatea Guvernului este implementarea eficientă a investiţiilor publice asumate în bugetul pe 2022, la nivelul de 6,7% din PIB, cea mai mare alocare din ultimii ani.

La discuţii au mai participat, din partea OCDE, A?lvaro Pereira, director, Direcţia Studii de ţară, Departamentul de Economie, Andreas Schaal, director al Secretariatului pentru Relaţii Globale al OCDE şi Sherpa G7/G20, şi Abby Symes, consilier special al Secretarului-General.

Din partea României, la întâlnire au mai participat Luca Niculescu, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar în Republica Franceză, şi Cristian Stănică? preşedintele Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză.

Consiliul OCDE a decis, la data de 25 ianuarie 2022, să facă primul pas în discuţiile de aderare cu România, în paralel cu Argentina, Brazilia, Bulgaria, Croaţia şi Peru. Din acest moment, se vor pregăti foi de parcurs individuale, care vor prezenta termenii, condiţiile şi procesul de aderare, cu condiţia ca ţările respective să confirme adeziunea la valorile, viziunea şi priorităţile reflectate în declaraţia privind viziunea OCDE, făcută cu ocazia aniversării a 60 de ani de existenţă, şi în declaraţia din 2021 al Consiliului Ministerial.

Înfiinţată în anul 1961, OCDE joacă un rol de consiliere pentru guvernele ţărilor puternic dezvoltate în materie de politică economică, socială şi de guvernare. Cele 38 de state membre OECD deţin împreună aproximativ 60% din economia mondială, 70% din comerţul mondial şi 20% din populaţia lumii.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

‘Scârța, scârța pe hârtie’ – concurs de creație teatrală organizat Biblioteca Metropolitană din București la 170 de ani de la nașterea lui I. L. Caragiale

Publicat

in

De

Biblioteca Metropolitană din București, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Primăriei Municipiului București, organizează concursul de creație teatrală și literară „Scârța, scârța pe hârtie”, cu ocazia împlinirii a 170 de ani de la nașterea dramaturgului Ion Luca Caragiale.

Proiectul, organizat în parteneriat cu Teatrul Dramaturgilor Români, se va desfășura în perioada 30 ianuarie – 9 iunie și este dedicat tinerilor cu vârste cuprinse între 14-25 de ani, scrie basilica.ro.

Textele compuse trebuie să conțină obligatoriu următoarele replici/expresii: Bravos, națiune! / Eu pentru cine votez?/ Curat murdar/ Certicat medical/ Ori toți să muriți, ori toți să scăpăm!/ Pozițiune turmentată/ Mofturi!/ Sfânta Constituțiune/ Cap ai, minte ce-ți mai trebuie?/ A venit căldura, a trecut durerea.

Înscrierea la concurs se face online la adresa de email eu.scriu@teatruldramaturgilor.ro până la data de 1 iunie, iar câștigătorii vor fi anunțați 8 zile mai târziu, pe data de 9 iunie 2022.

Premiile concursului vor consta în invitații și abonamente la teatru și la manifestările organizate de Teatrul Dramaturgilor Români și de Biblioteca Metropolitană. Totodată, lucrările câștigătorilor vor fi expuse publicului larg prin spectacole – lectură.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend