Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Planul lui Putin, de refacere a gloriei URSS, prinde contur – Lukaşenko este dispus să accepte trupe ruse

Publicat

in

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, şi-a manifestat vineri disponibilitatea de a accepta trupe ruse în ţară dacă va exista un risc grav la adresa securităţii naţionale, consemnează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

”Dacă este necesar să amplasăm toate forţele armate (ruse) pentru a garanta securitatea (…) Belarusului şi a Rusiei, le vom amplasa imediat” a indicat Lukaşenko, potrivit agenţiei BelTA, adăugând însă că ”în prezent nu există nicio necesitate de acest fel”, întrucât Belarusul dispune de forţe armate ”suficient de puternice, unite şi compacte” pentru a se apăra singur.
Deşi a menţionat sprijinul militar rusesc, preşedintele belarus a negat că ar fi discutat cu omologul său rus Vladimir Putin despre amplasarea unor baze militare ruse în Belarus, aceasta ”în primul rând pentru că, datorită armelor moderne, nu este nevoie de aşa ceva”.

El a enunţat într-un discurs ceea ce consideră a fi şase linii de atac ale Occidentului împotriva ţării sale, după alegerile prezidenţiale contestate de anul trecut şi reprimarea manifestaţiilor opoziţiei care au urmat.

Lukaşenko a evocat astfel ameninţările militare, ilustrate de ”ridicarea de către NATO a unei infrastructuri militare ofensive de-a lungul frontierei belaruse”, presiunea politică externă, încercările de ”distrugere” a economiei belaruse prin sancţiuni, eforturile de slăbire din interior, atacurile informaţionale şi folosirea aşa-numitei ”soft-power”, în aceasta din urmă el incluzând activităţile ONG-urilor finanţate din exterior, creşterea numărului acestor ONG-uri în Belarus fiind potrivit lui Lukaşenko un indiciu al pregătirii unei ”revoluţii colorate”.

Cât despre recenta întâlnire a preşedintelui american Joe Biden cu lidera din exil a opoziţiei belaruse, Svetlana Tihanovskaia, preşedintele belarus crede că este un semn că presiunea occidentală împotriva lui se va intensifica.

Conform presei belaruse citate vineri de agenţia DPA, Lukaşenko a mai menţionat pe acest subiect că se aşteaptă la o ”presiune indirectă asupra aliaţilor şi partenerilor noştri estici”

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

Americanca Mikaela Shiffrin a câştigat slalomul uriaş de la Soelden

Publicat

in

De

Americanca Mikaela Shiffrin a câştigat sâmbătă slalomul uriaş de la Soelden, prima cursă din acest sezon în Cupa Mondială feminină de schi alpin, ea fiind urmată pe podium de elveţianca Lara Gut-Behrami şi slovaca Petra Vlhova, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Cronometrată în 2 min 07 sec 22/100, Mikaela Shiffrin a devansat-o cu 14/100 pe Lara Gut-Behrami şi cu 1 sec 30/100 pe Petra Vlhova, reuşind a 70-a sa victorie în circuitul mondial la doar 26 de ani. Doar suedezul Ingemar Stenmark şi compatrioata sa Lindsey Vonn au mai multe victorii.

Citește și: Se ZGUDUIE ministerul de INTERNE – Pretinse fapte penale de ABUZ în SERVICIU și DELAPIDARE..

Ea nu mai câştigase un slalom uriaş din decembrie 2020, când s-a impus la Courchevel.

Shiffrin impresionează după două sezoane mai slabe, marcate de moartea subită a tatălui său la începutul lui 2020 şi pandemia de Covid-19.

Vlhova, deţinătoarea ultimului mare glob de cristal, a limitat pagubele după o primă manşă dezamăgitoare, încheiată cu al şaptelea timp.

Gut-Behrami, câştigătoarea marelui glob în 2016 şi din nou în luptă până la capăt pentru clasamentul general în sezonul trecut, confirmă ca va trebui contat pe ea şi în acest an. Elveţianca a fost doar la a doua clasare pe podium la slalom uriaş după grava sa accidentare la genunchiul stâng din 2017.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Acțiune de amploare a carabinierilor: Site-urile care vând medicamente anti-COVID au fost luate la țintă

Publicat

in

De

42 de site-uri au fost blocate în Italia, după ce au făcut publicitate sau au vândut ilegal diferite tipuri de medicamente, inclusiv împotriva COVID-19, transmite Mediafax.

Pe lângă o serie de medicamente care pot fi vândute pe bază de reţetă doar în farmacii, carabinierii au identificat şi oferta spre vânzare de medicamente care conţin ingrediente active supuse unor restricţii speciale de utilizare. Mai exact, conţin indicaţii specifice de utilizare clinică sau experimentală pentru tratarea COVID-19.

Pe 35 din cele 42 de site-uri s-a vândut ivermectina, un pesticid folosit în domeniul veterinar şi pentru care EMA, în martie 2021, a recomandat să nu se folosească pentru prevenirea sau tratarea COVID-19 în afara studiilor clinice.

Acelaşi lucru este valabil şi pentru antibioticul azitromicina şi colchicina antiinflamatoare, utilizate pentru ameliorarea durerii din crizele acute de gută, pentru care Aifa, în aprilie 2020, a autorizat un studiu pentru unicul studiu clinic în tratamentul COVID-19.

Printre produsele prezentate pe site-urile ascunse, pe lângă medicamentele care conţin substanţe dopante precum clenbuterolul, furosemidul, testosteronul şi somatropina, se numără şi produsele pe bază de indometacin, un antiinflamator utilizat în tratamentul bolilor degenerative ale articulaţiilor.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend