Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Planta care purifică ficatul şi scade colesterolul. Cum trebuie consumată

Publicat

in

Datorită substanţelor amare, inulinei şi colinei, cicoarea uşurează digestia şi favorizează eliminarea secreţiilor biliare. Infuziile şi decocturile de cicoare sunt băuturi excelente pentru purificarea ficatului şi a splinei.

Graţie substanţelor pe care le conţin, infuziile de cicoare sunt utile şi în tratamentul imediat după icter, potrivit „Ghidului plantelor medicinale şi aromatice de la A la Z“, coordonat de farmacologul dr. Ovidiu Bojor.

O doză de două căni pe zi s-a dovedit eficientă în tratamentul acestor afecţiuni, potriv adevarul.ro. Date mai recente din literatura de specialitate – 1998 – au demonstrat şi o scădere remarcabilă a colesterolului, potrivit aceleiaşi surse. În cazul în care se consumă prăjeli sau grăsimi, o cană sau două cu decoct de cicoare constituie un factor protector pentru artere.

O serie de studii efectuate, timp de mai mulţi ani, de către cercetătorii egipteni au ajuns la rezultate semnificative în tratamentul tahicardiilor. Aceste cercetări se bazează pe prezenţa în rădăcinilc uscate dc cicoare sau în produsele din această plantă a substanţelor active de tip digitalic. Până la viitoarele cercetări în această direcţie, o cană pe zi cu rădăcinâ de cicoare este utilă, potrivit Ghidului.

Neutralizează aciditatea gastrică

O altă acţiune a preparatelor pe bază de rădăcină de cicoare constă în a neutraliza aciditatea gastrică. De asemenea, uleiul esenţial şi rezinele – răşinele – din această plantă, pe lângă proprietăţile diuretice şi laxative, au o uşoară acţiune hipoglicemiantă şi antitiroidiană.

Datorită substanţelor amare, inulinei şi colinci, atât rădăcinile, cât şi părţile aeriene ale plantei au proprietăţi eupeptic amare – uşurează digestia – şi colagoge – favorizează evacuarea secreţiilor biliare. Tot cercetări recente au arătat că atât decocturile de rădăcină de cicoare, cât şi andivele – din Cichorium endivia – de cultură acţionează favorabil în litiaza biliară, stimulează pofta de mâncare, sunt uşor laxative, mineralizante şi vermifuge.

Cum se prepară

Din 12 linguriţe de rădăcină sfarâmată la o cană cu apă se prepară un decoct scurt – 10 minute. Se beau 2-3 căni pe zi. Din părţile aeriene ale plantei, cât şi din rădăcini, 2 linguriţe la o cană cu apă, se prepară o infuzie. Se beau 2 căni pe zi.

Nu are contraindicaţii.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Record de amenzi in Argeș: 1,2 MILIOANE EURO pe perioada starii de urgență, pentru cei prinsi fără acte !

Publicat

in

De

De la începutul stării de urgență, în Argeș, pentru nerespectarea măsurilor de restricționare a circulației, impuse prin ordonanțele militare, au fost constatate 3757 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 5,55 milioane lei. Pentru nerespectarea măsurilor de izolare sau carantină, în Argeș au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 115.000 lei.

Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Poliției Locale, Armatei și din cadrul altor structuri au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Argeș.

Au fost verificate 1693 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau carantină.

Au fost constatate 176 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 331.000 de lei, pentru persoanele care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

S-A DECIS! Alegerile au fost amânate – PRMARI CU MANDAT PRELUNGIT

Publicat

in

De

Guvernul adoptă în ședința de luni seara o Ordonanță de Urgență care prelungește mandatul aleșilor locali până la finalul anului și simplifică procedurile pentru depunerea listelor electorale. Premierul a anunțat că alegerile locale vor fi amânate, urmând ca data la care va fi organizat scrutinul să fie stabilită ulterior.

„Este evident că nu se pot desfășura activități de campanie și alegerile trebuie organizate într-un context sigur. Trei instituții au inițiat un proiect de OUG de prelungire a mandatului aleșilor locali până nu mai târziu de 31 decembrie 2020”, a anunțat vicepremierul Raluca Turcan.

„Amânăm data alegerilor locale. Urmează să o stabilim”, a declarat și premierul Ludovic Orban.

De asemenea, actul normativ conține o serie de prevederi pentru simplificarea procedurilor de depunere a listelor electorale.

„În același timp, inclusiv procedura pentru pregătirea alegerilor trebuie simplicată. Partidele vor prezenta o singură listă de susținători cu 25.000 de semnături, dintre care 500 de alegători in ficeare județ și municipiului București”, a mai declarat Raluca Turcan.

Conform unor surse politice sunt luate în calcul mai multe variante pentru reprogramarea scrutinului pentru locale, la nivel guvernamental fiind în discuție lunile septembrie și octombrie. De asemenea, alegerile parlamentare ar putea fi mutate de la finalul anului și organizate fie odată cu localele, fie la o dată apropiată de alegerile locale.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

SUSȚINE PRESA LIBERĂ

Dacă ești mulțumit de activitatea noastră și crezi că facem o presă liberă, ne poți sprijini să contiumăm în slujba ta, fără a fi nevoiți să încheiem contracte cu statul. Pentru fiecare donație, îți publicăm pe site si print 3 anunturi la loc vizibil.

Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend