Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Piteștiul putea fi lăsat complet fără spațiu verde

Publicat

in

Așa amenință viceprimarul Cornel Ionică supărat pe toată lumea care critică proiectele Primăriei Pitești ce au distrus spațiile verzi. Și vine și cu exemple de orașe pe care primarii le-au văduvit și de verdeață și de aer curat- Clujul și Sibiul. Comparativ cu aceste orașe Piteștiul e impădurit, susține Ionică fără însă a preciza de ce face comparații cu cele mai rele administrații. Frustrat că în prezent e criticat din cauza unui proiect semnat de primarul Tudor Pendiuc, Cornel Ionică încearcă să dea vina pe oricine numai să nu spună clar că de fapt proiectul de regenerare urbană a fost opera lui Pendiuc . Și ca să fie convingător, viceprimarul Ionică susține că nici locuitorii orașului nu sunt prea încântați de spațiile verzi din moment ce peste 7600 de arbori ar fi fost pe lista neagră a solicitărilor piteștenilor pentru tăiere. Numai că deciziile de tăieri de copaci nu se iau după mintea și fantezia oricui ci, cel puțin teoretic, ar trebui luate după o îndelungă analiză făcuta de o comisie compusă din reprezentanți ai mediului, de la Romsilva și din administrație iar un copac tăiat ar trebui să fie urmat de cel puțin trei copaci plantați. Sutele de sesizările sosite pe adresa Primăriei Pitești arată însă că piteștenii sunt mai mult decât interesați de spatiul verde.

Până una alta proiectul de regenarare urbană ar trebui să fie finalizat în această lună. Există însă întârzieri în execuție și nimeni nu poate spune cu siguranță că va fi respectat termenul prevăzut în proiect. S-a lucrat însă și în zilele libere prin lege. Dacă proiectul nu va fi finalizat la temenul prevăzut în contract, piteștenii sunt buni de plată deși practic nimeni nu le-a solicitat părerea înainte de implementarea proiectului.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Fost ministru al Economie, ieșire furibundă: ‘Acum salivează la banii noștri de pensii și nimic nu-i poate împiedica să-i ia. Planul este acum mult mai perfid și este susținut de PNL și de președintele Klaus Iohannis’

Publicat

in

De

Claudiu Năsui: „Planul este mult mai perfid decât ultima oară”

Potrivit USR, la Ministerul Finanțelor este în lucru un nou plan de naționalizare a Pilonului 2, „doar că, față de epoca Dragnea, planul este acum mult mai perfid și este susținut de PNL și de președintele Klaus Iohannis”.

„Totul e încă pe șest, dar intenția e clară. Vor să ia contribuția românilor la Pilonul 2, acei 3,75% cotizați lunar. Se lucrează la mai multe scenarii, dar cert este că, de data aceasta, planul este mult mai perfid decât ultima oară când PSD a încercat să facă fix același lucru.

Diferența este că acum au și susținerea domnului Iohannis și, deci, a PNL. De data asta, planul este să gonească administratorii de fonduri din România, ca apoi să preia activele noastre administrate de aceștia, și, evident, contribuția lunară”, a declarat Claudiu Năsui, citat în comunicatul transmis joi de USR.

USR susține că primul pas este să acuze administratorii de fonduri din Pilonul 2 că au „pierdut banii românilor”, un lucru despre care USR susține că a fost „făcut deja de ministrul Muncii, Marius Budăi, și amplificat pe canalele media subvenționate cu mulți bani publici de PSD și PNL”.

USR a explicat că niciunul dintre cei care vorbesc despre cum „de la lună la lună, dispar bani din acel pilon” nu spun că randamentele la Pilonul 2 scad din cauza creșterii dobânzilor. Fondurile de Pilon 2 sunt pline de titluri de stat (pentru că așa obligă statul), iar titlurile de stat scad atunci când dobânzile cresc.

Partidul condus de Cătălin Drulă susține că următorul pas va consta în folosirea Autorității de Supraveghere Financiară, care va face totul pentru ca administratorii de fonduri să închidă prăvălia și să plece din România.

„După care vor veni tot ei – PSD și PNL – să pozeze în mari salvatori. Vor face o companie de stat ca să preia activele fondurilor care pleacă, sub pretext că «iată, a eșuat privatul și tot statul trebuie să vină să vă salveze». Adică, să ne salveze de prăpădul pe care tot ei l-au creat. Și, cu ocazia asta, mai fac o companie de stat.

Mai angajează niște activ de partid. Doar nu s-au terminat membrii de partid. Miza e să pună mâna pe cei 3,75% din CAS care merg acum spre Pilonul 2, singura pensie care este cu adevărat contributivă și a românilor. Se discută și să împartă contribuția în 1% și 2,75%, astfel încât nouă să ne scadă taxele pe muncă cu 1%, dar statul să ia cei 2,75%. Practic, ne-ar cumpăra cu banii noștri. Zic din timp, așa cum am zis și că vor crește taxele. Acum salivează la banii noștri de pensii și nimic nu-i poate împiedica să-i ia”, a concluzionat fostul ministru al Economiei, conform b1tv.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Serghei Kiriyenko: ‘Astăzi lumea se schimbă în fața ochilor noștri. Întreg blocul NATO este în război cu Rusia, doar că pe teritoriul Ucrainei și cu mâinile ucrainenilor’

Publicat

in

De

Serghei Kiriyenko, prim-adjunct al șefului Administrației Prezidențiale a Federaţiei Ruse, a transmis că autoritățile din Ucraina au cedat teritoriul țării și cetățenii Occidentului pentru o confruntare cu Rusia, iar NATO va folosi această ocazie „până la ultimul ucrainean”, potrivit Interfax.ru.

NATO este în război cu Rusia cu mâinile ucrainenilor

„Ei ( n.r. – autoritățile ucrainene) și-au cedat țara, teritoriul și, cel mai rău, și-au cedat oamenii. Au oferit țara și cetățenii Ucrainei pentru a încerca să escaladeze o confruntare între comunitatea occidentală și Rusia pe acest teritoriu, cu mâinile lor”, a spus Serghei Kiriyenko.

„Desigur, NATO va fi bucuroasă să lupte, așa cum nu ezită să spună, împotriva Federației Ruse până la ultimul ucrainean”, a continuat acesta.

Primul adjunct al șefului administrației a declarat că în acest moment se desfășoară o „operațiune militară fierbinte” împotriva Rusiei.

„Înțelegem foarte bine că pe teritoriul Ucrainei nu suntem în război cu Ucraina, nu cu ucrainenii – întreg blocul NATO este în război cu Rusia, doar că pe teritoriul Ucrainei și cu mâinile ucrainenilor”, a subliniat Kiriyenko.

„Astăzi lumea se schimbă în fața ochilor noștri. Trăim într-o eră a schimbării fundamentale. Lumea se schimbă ireversibil. Și într-o asemenea eră a schimbării câștigă cel care gestionează schimbările”, a conchis Serghei Kiriyenko, conform b1tv.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend