Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

ACTUAL

PIROMANUL DIN ARGEȘ A FOST ARESTAT – A LASAT 3 COPII PE DRUMURI DUPA CE LE-A DAT FOC CASEI

Publicat

in

Update incendiu locuință Hârsești

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere prin incendiere.

După efectuarea cercetărilor și în urma administrării probatoriului, în cursul după-amiezii de ieri, bărbatul de 57 de ani, bănuit de săvârșirea faptei, a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

STIREA INIȚIALĂ

În urma informațiilor apărute în spațiul public, privind un incendiu la o locuință din comuna Hârsești, ca urmare a folosirii intenționate a sursei de aprindere, Compartimentul Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș este abilitat să comunice următoarele:

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Lunca Corbului au fost sesizați prin SUAU 112, în jurul orei 09:30, cu privire la un incendiu aflat în desfășurare la o locuință din comuna Hârsești.

Din primele verificări, s-a stabilit că incendiul a fost generat de folosirea intenționată a sursei de aprindere, într-una dintre încăperile imobilului în cauză.

Persoana bănuită, bărbat de 57 de ani, din aceeași localitate, ce locuia în respectivul imobil cu acordul proprietarului, a fost identificată imediat, iar la acest moment se află în custodia polițiștilor.

După încheierea intervenției pompierilor pentru lichidarea focarului și înlăturarea situației de pericol, respectiv după efectuarea cercetărilor, urmează ca în cauză să fie administrat probatoriu, pentru luarea măsurilor legale care se impun.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Generalul Nicolae Ciucă, despre războiul din Ucraina: ‘Nu știu să vă spun acum care este cel mai negru scenariu, el trebuie discutat și confirmat cu specialiștii militari’

Publicat

in

De

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, la Cluj, că specialiştii militari analizează în prezent mai multe scenarii privitoare la invazia Rusiei în Ucraina şi la evoluţia situaţiei.

„Există o serie întreagă de scenarii pe care specialiştii militari le au pe masă şi le analizează. Nu pot să spun, nu ştiu să vă spun acum care este cel mai negru scenariu, el trebuie discutat şi confirmat cu specialiştii militari”, a spus Nicolae Ciucă, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor referitoare la „cel mai negru scenariu” pentru România vizavi de războiul din Ucraina.

De asemenea, el a fost întrebat despre „atacuri înscenate” ale Rusiei în România, premierul precizând că ţara noastră face tot ce-i stă în putinţă, împreună cu ţările NATO, pentru a asigura securitatea zonei.

„Nu am astfel de informaţii. Până în acest moment nu am intrat în posesia unor astfel de date. Ceea ce vă pot spune este că prin măsurile pe care România le-a luat împreună cu celelalte ţări aliate, de consolidare a apărării şi descurajării pe Flancul estic, se confirmă măsurile prin care facem tot ceea ce ne stă în putinţă, astfel încât să asigurăm securitatea şi apărarea întregului spaţiu aliat şi, implicit, a teritoriului României”, a menţionat Nicolae Ciucă, într-o conferinţă de presă susţinută alături de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, de europarlamentarul Daniel Buda şi de primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Premierul Nicolae Ciucă a fost prezent, joi şi vineri, într-o vizită în judeţul Cluj. Printre altele, el a participat la un dialog local cu cetăţenii pe tema ‘Europa începe în Transilvania: democraţie, educaţie şi tineret. Ce urmează după Conferinţa despre Viitorul Europei?’, la care a fost prezent şi preşedintele Comitetului European al Regiunilor, Apostolos Tzitzikostas, şi la conferinţa de lansare a iniţiativei ”Women in Tech’, sub egida Innowave Summit 2022. De asemenea, prim-ministrul a vizitat câteva firme clujene, informează agerpres.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Christo Grozev: ‘Acest refuz va declanșa, cel mai probabil, o lovitură de stat. Dacă Putin decide să dea un ordin de utilizare a armelor nucleare, el trebuie să fie sigur că toată lumea de-a lungul lanțului va îndeplini acest ordin’

Publicat

in

De

Şansele ca dictatorul rus să declanşeze o lovitură nucleară scad  deoarece ofiţerii refuză să-i execute ordinul, declară jurnaistul Christo Grozev, care sugerează că Putin va pierde puterea.

El spune că este puţin probabil ca oficialii de conducere să se supună comenzilor lui Putin de a lansa arme nucleare. Majoritatea ofiţerilor cred că Putin nu mai fi la putere peste trei luni.

„Cred că elita informată din cadrul forţelor de securitate este cea care înţelege că războiul este pierdut”, a spus Grozev pentru Radio Liberty. El a spus că cercul apropiat al lui Putin înţelege că preşedintele va avea nevoie de o mobilizare totală în masă pentru a câştiga războiul, dar acest lucru ar provoca o „explozie socială” în Rusia.

Putin nu poate lansa un atac nuclear fără aprobarea ofiţerilor  Putin şi cercul său de apropiaţi fac  presiuni pentru utilizarea armelor nucleare sau chimice, a avertizat Grozev, pentru a nu mai irosi încă 10.000 de vieţi ale soldaţilor şi ofiţerilor ruşi”.

Grozev,  investigator pentru grupul de jurnalişti de investigaţie Bellingcat, a declarat că sunt necesare  „cinci mâini” pentru ca Rusia să lanseze rachete nucleare. Iar ofiţerii pot sfida ordinele lui Putin. 

„Iar acest refuz va declanşa, cel mai probabil, o lovitură de stat, pentru că după refuzul de a respecta ordinul regelui, totul se va prăbuşi foarte repede”, a adăugat el. „Dacă Putin decide să dea un ordin de utilizare a armelor nucleare, el trebuie să fie sigur că toată lumea de-a lungul lanţului va îndeplini acest ordin”.

Dacă o persoană nu se conformează, Grozev spune că acesta va fi un „semnal de insubordonare” care ar putea duce la „moartea lui Putin”. „Deci, până când nu va fi sigur că toată lumea se va conforma, nu va da acest ordin”, a adăugat el, potrivit Mediafax.

Se ştie că ministrul apărării Serghei Şoigu şi şeful personalului apărării Valery Gerasimov, pot să provoace lovituri nucleare. În timpul războiului, Putin a fost văzut în public cu un oficial care îi poartă servieta nucleară.

Să ne pregătim pentru Rusia post-Putin?  Jurnalistul a mai dezvăluit că oficiali înalţi din agenţia de securitate FSB şi ale organizaţiei de informaţii militare GRU se pregătesc pentru Rusia post-Putin El a declarat că „elita FSB” ştie exact câte trupe ruseşti au murit în Ucraina şi ştie că cei rudele şi persoanele dragi ai militarilor ruşi ce au fost ucişi sau au dispărut  „nu încetează să pună întrebări”.

„Ei ştiu că această situaţie va scăpa în cele din urmă de sub control”, a adăugat Grozev. „Acestea sunt acele părţi ale forţelor de securitate care cunosc pericolele pentru regim şi ei înşişi se pregătesc pentru un viitor fără Putin

 „Unii dintre ei caută o oportunitate de a-şi scoate familiile din Rusia, toţi caută modalităţi de a transfera banii acumulaţi (bani câştigaţi din corupţie în multe cazuri) în dolari şi euro. „Se desfăşoară o trădare pentru că ei nu urmează ordinele ideologice ale Kremlinului, ci se pregătesc pentru o realitate alternativă”, conform antena3.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend