Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Piloţii de drift şi voluntarii vor planta o pădure în Giurgiu, în onoare eroilor de război

Publicat

in

Fanii Campionatului Naţional de drift sunt invitaţi de piloţi, dar şi de mai multe asociaţii de voluntari pentru a crea împreună Pădurea Eroilor Giurgiuveni, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

Nu mai puţin de 7.000 de copaci vor fi plantaţi pe 10 aprilie, iar fiecare va purta numele unuia dintre eroii căzuţi în războaiele mondiale.

Cei 7.000 de copaci pe care piloţii de drift şi voluntarii de la asociaţii i-au pregătit vor fi plantaţi pe un teren de două hectare din comuna giurgiuveană Vedea.

„Este o primă acţiune pe care o pregătim dintr-un şir mai lung, iar susţinerea fanilor este esenţială, la fel ca pe traseul de concurs. Împreună putem câştiga această bătălie. O facem pentru noi, pentru voi, pentru copiii noştri”, au transmis piloţii.

Citește și: FIȘA MEDICALĂ a victimei DECEDATE a SECTORIȘTILOR de la Secția 16 după actele de TORTURĂ – Leziuni la cap, piept mâini și picioare și 25-30 de zile de îngrijiri

Mai mult, fanii care se vor implica în campania de împădurire de la Vedea vor avea ocazia să discute cu piloţii despre motorsport, dar şi să admire una dintre maşinile oficiale RoDrift care va concura în acest sezon competiţional.

„Dincolo de motorsport, contează educaţia şi credem că prin educaţie, aducem un plus siguranţei rutiere. Nu vom planta doar copaci, vom vorbi şi despre maşini, competiţie şi siguranţa pe şosele”, au mai afirmat campionii din drift.

Acţiunea de pe 10 aprilie este realizată cu sprijinul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, al Primăriei comunei Vedea, Romanian Drift Community (RoDrift), al Centrului de Orientare şi Consiliere în Carieră din cadrul Academiei de Studii Economice (CCOC), al Asociaţiei Studenţilor la Facultatea de Economie Agroalimentară şi a Mediului (ASEAM), Marsay, al Asociaţiei Plantăm Fapte Bune, Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor Regina Maria Filiala Giurgiu şi al Direcţiei Silvice Giurgiu.

Astfel, la baza fiecărui copac va fi o plachetă cu numele unui soldat român care a murit pe front în cele două războaie mondiale şi care nu a beneficiat de un mormânt. „Este un gest simbolic. Va fi disponibilă şi o hartă interactivă, unde poate fi văzut numele fiecărui soldat şi copacul dedicat în onoarea acestuia”, au transmis organizatorii acţiunii de împădurire a terenului din comuna Vedea.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Israelul creşte numărul permiselor de muncă pentru palestinienii din Fâşia Gaza

Publicat

in

De

Israelul a anunţat vineri creşterea cu 1.500 de numărului de permise de intrare acordate palestinienilor din Fâşia Gaza, enclavă sub blocadă israeliană de 15 ani, relatează AFP.

Această măsură a fost luată după ostilităţile de la începutul lui august între Israel şi gruparea armată Jihadul Islamic în Fâşia Gaza, care s-au soldat cu moartea a 49 de palestinieni, potrivit Agerpres.

„Ministrul apărării a decis să crească cu 1.500 numărul de intrări în Israel pentru palestinienii din Gaza în scopuri de muncă şi de comerţ, ridicând numărul total al acestora la 15.500”, a anunţat Cogat, organismul Ministerului israelian al Apărării care supervizează activităţile civile în teritoriile palestiniene.

Această decizie se va aplica de la 21 august şi menţinerea sa va depinde de situaţia de securitate, a adăugat Cogat.

Măsura fusese anunţată înainte de vizita în Israel a preşedintelui american, Joe Biden, dar a fost amânată după tirurile cu rachetă din Fâşia Gaza spre teritoriul israelian de pe 16 iulie, cărora armata israeliană le-a răspuns lovind poziţiile mişcării islamiste Hamas.

Israelul impune o blocadă strictă acestui teritoriu din 2007, an în care Hamas a preluat puterea.

Permisele de muncă, dublate de salarii mai avantajoase în Israel, constituie o gură de oxigen pentru economia Gazei, teritoriu pauperizat cu circa 2,3 milioane de locuitori şi cu un şomaj de circa 50%. Majoritatea muncitorilor sunt angajaţi în construcţii şi agricultură.

Anunţul israelian are loc după aproape două săptămâni de la încheierea ostilităţilor între Israel şi Jihadul Islamic. Armata israeliană a anunţat că a derulat o „operaţiune preventivă” împotriva grupării, care a replicat cu salve de rachetă împotriva Israelului.

Israelul a ordonat închiderea punctelor de trecere a frontierei, împiedicând mii de locuitori din Gaza să vină să muncească pe teritoriul său.

Cel puţin 49 de palestinieni, între care combatanţi, dar şi civili şi copii, au murit în aceste violenţe, înainte de un armistiţiu intermediat de Egipt.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Două persoane din Sibiu au fost transportate la spital, intoxicate cu fumul de la o oală uitată pe aragaz

Publicat

in

De

Două persoane au fost transportate vineri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă de Sibiu, intoxicate cu fumul de la o oală uitată pe aragaz, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu.

„O oală cu mâncare uitată pe aragaz a pus în pericol locatarii unui bloc din municipiul Sibiu, str. Ştefleşti, în această după-amiază. Un apel venit pe numărul de urgenţă 112, sesiza fum ce iese din bucătăria unui apartament situat la etajul 3 al unui bloc de pe strada Ştefleşti. La locul indicat s-au mobilizat de urgenţă pompierii militari ai ISU Sibiu cu 3 autospeciale de stingere cu apă şi spumă dintre care 1 autospecială de salvare şi intervenţie la înălţime precum şi un echipaj SMURD alături de un echipaj SAJ. Sosiţi de urgenţă la faţa locului, salvatorii au constatat că în bucătăria apartamentului o oală cu mâncare ardea cu degajare de fum dens pe aparatul de gătit. Incendiul a fost lichidat în scurt timp şi apartamentul ventilat”, au precizat reprezentanţii ISU Sibiu.

Potrivit sursei citate, o femeie şi un bărbat au primit îngrijiri medicale şi au fost transportaţi la spital cu uşoară intoxicaţie de fum, pentru realizarea de investigaţii suplimentare.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend