Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Piloţii de drift şi voluntarii vor planta o pădure în Giurgiu, în onoare eroilor de război

Publicat

in

Fanii Campionatului Naţional de drift sunt invitaţi de piloţi, dar şi de mai multe asociaţii de voluntari pentru a crea împreună Pădurea Eroilor Giurgiuveni, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

Nu mai puţin de 7.000 de copaci vor fi plantaţi pe 10 aprilie, iar fiecare va purta numele unuia dintre eroii căzuţi în războaiele mondiale.

Cei 7.000 de copaci pe care piloţii de drift şi voluntarii de la asociaţii i-au pregătit vor fi plantaţi pe un teren de două hectare din comuna giurgiuveană Vedea.

“Este o primă acţiune pe care o pregătim dintr-un şir mai lung, iar susţinerea fanilor este esenţială, la fel ca pe traseul de concurs. Împreună putem câştiga această bătălie. O facem pentru noi, pentru voi, pentru copiii noştri”, au transmis piloţii.

Citește și: FIȘA MEDICALĂ a victimei DECEDATE a SECTORIȘTILOR de la Secția 16 după actele de TORTURĂ – Leziuni la cap, piept mâini și picioare și 25-30 de zile de îngrijiri

Mai mult, fanii care se vor implica în campania de împădurire de la Vedea vor avea ocazia să discute cu piloţii despre motorsport, dar şi să admire una dintre maşinile oficiale RoDrift care va concura în acest sezon competiţional.

“Dincolo de motorsport, contează educaţia şi credem că prin educaţie, aducem un plus siguranţei rutiere. Nu vom planta doar copaci, vom vorbi şi despre maşini, competiţie şi siguranţa pe şosele”, au mai afirmat campionii din drift.

Acţiunea de pe 10 aprilie este realizată cu sprijinul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, al Primăriei comunei Vedea, Romanian Drift Community (RoDrift), al Centrului de Orientare şi Consiliere în Carieră din cadrul Academiei de Studii Economice (CCOC), al Asociaţiei Studenţilor la Facultatea de Economie Agroalimentară şi a Mediului (ASEAM), Marsay, al Asociaţiei Plantăm Fapte Bune, Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor Regina Maria Filiala Giurgiu şi al Direcţiei Silvice Giurgiu.

Astfel, la baza fiecărui copac va fi o plachetă cu numele unui soldat român care a murit pe front în cele două războaie mondiale şi care nu a beneficiat de un mormânt. “Este un gest simbolic. Va fi disponibilă şi o hartă interactivă, unde poate fi văzut numele fiecărui soldat şi copacul dedicat în onoarea acestuia”, au transmis organizatorii acţiunii de împădurire a terenului din comuna Vedea.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Scandalul Partygate continuă în Marea Britanie: Premierul Boris Johnson are în vedere măsuri pentru a-şi întări poziţia

Publicat

in

De

Premierul britanic Boris Johnson ar fi fost “intervievat” în cadrul anchetei legate de scandalul cunoscut ca “Partygate”, în care continuă să apară acuzaţii privind petreceri organizate la Downing Street în pofida pandemiei, relatează luni dpa citând presa britanică, arată AGERPRES.

Cotidianul Daily Telegraph a scris că premierul i-ar fi împărtăşit coordonatoarei anchetei, Sue Gray, “ceea ce ştie” despre petrecerile care ar fi avut loc la reşedinţa guvernamentală. Raportul lui Gray privind acuzaţiile de încălcare a regulilor anticoronavirus pe Downing Street ar putea fi publicat chiar săptămâna aceasta.

Potrivit tabloidului The Mirror, Johnson a luat parte, înainte de Crăciunul din 2020, la o petrecere de rămas bun pentru consilierul său în domeniul apărării, cpt. Steve Higham, în timpul căreia a ţinut şi un discurs. Biroul premierului şi Ministerul Apărării nu au răspuns la solicitarea de comentarii.

În tentativa de a-l ajuta pe Johnson să supravieţuiască scandalului, scrie presa britanică, acesta şi-ar putea remania echipa de asistenţi şi ar putea lua şi alte măsuri “populiste”, între care, potrivit cotidianului The Times, s-ar putea număra un anunţ privind implicarea armatei în eforturile de oprire a traversărilor ilegale ale Canalului Mânecii.

O altă schimbare avută în vedere ar putea fi “îngheţarea” taxei de licenţă pentru compania publică de radio-televiziune BBC pentru doi ani.

Sir Graham Brady, liderul grupului parlamentar al Partidului Conservator – aşa-zisul comitet 1922 – a primit până în prezent din partea legislatorilor circa 20 de scrisori de neîncredere în premier, din totalul de 54 necesare pentru a scoate la concurs conducerea formaţiunii, a mai scris presa britanică.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Toate TUNURILE pe Djokovic: are INTERZIS și la Roland Garros; Franța nu-i va permite accesul în țară

Publicat

in

De

Guvernul francez, care în urmă cu zece zile susţinea că tenismanul sârb Novak Djokovic ar putea participa la turneul de la Roland Garros, chiar dacă nu era vaccinat împotriva Covid-19, a revenit asupra acestei decizii şi a precizat că toţi jucătorii care vor concura la turneul de Mare Şlem de la Paris vor trebui să aibă schema completă de vaccinare, informează agenţia spaniolă EFE, infomează Agerpres.

Rectificarea a venit de la ministrul Sporturilor din Franţa, Roxana Mărăcineanu, în noaptea de duminică spre luni, la câteva ore după ce Parlamentul a adoptat definitiv proiectul de lege care impune un certificat de vaccinare pentru multe activităţi ale vieţii sociale, inclusiv asistarea la competiţiile sportive.

Într-un mesaj publicat pe contul său de Twitter, demnitarul francez de origine română a afirmat că odată cu adoptarea acestui certificat sanitar, “în forma în care a fost promulgat, el va fi obligatoriu pentru a intra în spaţiile deja supuse paşaportului sanitar (stadioane, teatre sau săli), atât pentru spectatori, sportivi, profesionişti, francezi sau străini”.

Mărăcineanu a profitat de această ocazie pentru a mulţumi mişcării sportive în ansamblul ei pentru acţiunea “de condamnare a ultimilor nevaccinaţi” şi a insistat că toţi trebuie să colaboreze pentru “păstrarea competiţiilor” şi promovarea paşaportului de vaccinare la “nivel internaţional”.

Tot Mărăcineanu afirmase pe 7 ianuarie, în plină dispută politică şi de legalitate în Australia, legată de prezenţa lui Djokovic, că jucătorul sârb ar putea participa la Roland Garros, turneu programat între finele lui mai şi începutul lui iunie.

Pe 5 ianuarie, la sosirea în Australia, Novak Djokovic a fost reţinut pe aeroportul din Melbourne, iar viza sa de intrare, obţinută în urma unei scutiri medicale de la vaccinarea obligatorie impusă de autorităţile australiene, a fost revocată.

Cinci zile mai târziu, pe 10 ianuarie, campionul sârb a obţinut în justiţie anularea deciziei de revocare a vizei. El a recunoscut a comis o “eroare umană, cu certitudine nu intenţionată” în declaraţia sa de călătorie făcută în faţa autorităţilor australiene, completată de o persoană din staff, care a bifat caseta greşită în legătură cu călătoriile sale anterioare sosirii în Australia.

Viza de Australia a lui Djokovic a fost anulată definitiv vineri, ”din motive de sănătate şi ordine, pe baza faptului că este în interesul public o astfel de măsură”, după cum a explicat ministrul Imigraţiei, Alex Hawke.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend