Conecteaza-te cu noi

Comunicate de Presa

Piețele din Pitești luate la control de polițiști

Publicat

in

POLITIAPoliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Piteşti au acţionat în zona Pieţii Ceair, a Bazarului Gheorghe Lazăr şi străzile adiacente pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu ţigări, a evaziunii fiscale şi a comerţului stradal neautorizatîn scopul realizării surprinderii şi descurajării intenţiilor infracţionale ori contravenţionale, depistării, identificării şi tragerii la răspundere a celor care prin conduita lor încalcă prevederile legale. Astfel, au fost depistaţi B.D de 30 ani si C.A. de 25 ani, ambii din Mun. Piteşti, în timp ce comercializau unei persoane de 47 ani, din Com. Călineşti, cantitatea de 1100 ţigarete fără a avea timbru fiscal emis de autorităţile statului român, contra sumei de 390 lei, precum şi F.I.G. de 25 ani, din Com. Rociu, jud. Arges, în timp ce intenţiona să comercializeze cantitatea de 50 pachete ţigarete, ce aveau timbru fiscal emis de autorităţile din Rep. Moldova, provenite din acte de contrabandă. Acestora li s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 270 alin. 1 şi 3 din Legea 87/2006 privind Codul Vamal modificata prin O.G. 54/2010. Totodată cu aceasta ocazie au mai fost aplicate un numar de 3 sancţiuni contravenţionale la Legea 12/1990 Rep. privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii,în valoare totală de 1500 lei.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Gelu Tofan, PNL Argeş: „Bulibăşeală marca PSD! Agenţii economici mijlocii nu ştiu cine le va administra obligaţiile fiscale!”  C.P.

Publicat

in

De

Prin adoptarea legii nr. 30/2018 pentru completarea Codului de Procedură Fiscală, Parlamentul a stabilit ca administrarea obligaţiilor fiscale datorate de contribuabilii mijlocii să fie executată de către organul fiscal judeţean.
Măsura era una necesară şi dorită de către agenţii economici şi ar fi trebuit să fie aplicată de la 1 aprilie 2018. Însă lucrurile nu au stat deloc în felul acesta, pentru că Guvernul a prorogat acest termen de două ori, iar acum nu se ştie când şi dacă va fi adoptată această măsură.

Preşedintele Comisiei Economice a PNL Argeş, Gelu Tofan a declarat:
„Dezamăgire mare în rândul agenţilor economici mijlocii, pentru că Guvernul a prorogat acest termen deja de două ori! Iar consecinţa este aceea că agenţii economici trebuie să meargă sute de km până la sediile regionale ale organelor fiscale, în situaţia în care ar fi trebuit, de jumătate de an încoace, să-şi administraze la nivel judeţean obligaţiile fiscale datorate statului!”

În plus, deputatul PNL Dan Bica a formulat o întrebare pe această temă Ministrului Finanţelor Publice, dl. Orlando Teodorovici.

Iată ce spune Dan Bica:

„Dat fiind că administratorii agenţilor economici care se încadrează în această categorie sunt puşi în situaţia inadmisibilă de a nu afla, până la sfârşitul anului, cărui organ fiscal competent se vor adresa în viitor, vă soliticit să răspundeţi la următoarele întrebări: 1. Care sunt motivele pentru care ANAF nu s-a putut organiza pentru imlementarea Legii 30/2018? şi 2. Ce măsuri a întreprins Ministerul pe care-l conduceţi, de la data promulgării legii respective până în prezent, pentru ca aplicarea dispoziţiilor acesteia să nu se lovească de piedici administrative, cum ar fi deficitul de personal, lipsa echipamentelor informatice sau a spaţiilor necesare pentru organele fiscale judeţene?”

Sigur că Ministrul Finanţelor Publice, Orlando Teodorovici nu a răspuns acestor întrebări.
Până când se vor lămuri lucrurile, agenţii economici vor trebui să meargă la sediile regionale ale organelor fiscale, iar ANAF este pus în situaţia de a nu şti cum trebuie să se organizeze. Pe scurt, o bulibăşeală marca PSD!

 

Departamentul de Comunicare al PNL Argeş

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

C.P. Pensiile speciale sunt furt! PMP solicită eliminarea acestora

Publicat

in

De

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend