Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Piata imobiliara din Arges s-a revigorat: apartamentele se vand ca painea calda- ACUM E MOMENTUL SA VINZI 

Avatar

Publicat

in

Piaţa imobiliară din judetul Arges se află într-un moment extrem de bun. Motorul ei, creditarea, a functionat din plin in primele 6 luni ale anului. Trebuie amintit faptul că, începând din 2014, pe fondul relaxării politicii BNR, al creşterii economice, creditul imobiliar, în primul rând cel garantat prin programul „Prima Casă“, a înregistrat cele mai mari salturi în ultimii ani.
În 2017, până la data de 30 iunie, au fost acordate in Arges cu 35 % mai multe credite prin „Prima Casă” decat in aceeasi perioada a anului trecut. În acest moment, creditele acordate prin acest program (cu o pondere de peste 90% din volumul creditelor imobiliare) au stagnat, întrucât cele mai multe bănci au consumat plafoanele alocate. Cu toate aceseta argesenii, fie din Curtea de Arges sau Pitesti au devenit din ce in ce mai pretentiosi si, pentru a avea o locuinta mai mare si mai moderna, apeleaza la alte tipuri de credite bancare.

La Pitesti si Curtea de Arges preturile incep sa creasca usor

Cum a evoluat piaţa imobiliară din Arges până în acest moment? Potrivit arges-imobiliare.ro, portalul detinut de KLANAR IMOBILIARE, cea mai puternica agentie imobiliara din Arges, preţurile apartamentelor au crescut, în prima jumatate aacestui an, cu circa 3,5% la nivel de judet, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2016. Preţul mediu de vânzare pe metru pătrat util, la apartamente noi şi vechi, s-a situat intre un minim de 615 euro/mp si un maxim de 890 euro/mp, la finele lunii iunie 2017, conform statisticilor agentiei KLANR si al datelor de pe portalul arges-imobiliare.ro.
Dar să vedem care este pulsul pieţii imobiliare din Pitesti si Curtea de Arges, „În primele 6 luni ale anului se constată o creştere uşoară a preţurilor, cu o vremelnică stagnare după Paşti si revenire imediatade la jumatatea lunii mai . Cerere există, în special pe programul „Prima Casă” sau alte credite

Narcisa Uţă, manager Klanar Imobiliare si proprietara a portalulrilor arges-imobiliare.ro si maxioferte.ro

bancare, pentru apartamente în blocuri mai noi, în zone bune, in zona Gavana si Trivale din Pitesti si in zona Despina Doamna si Centru din Curtea de Arges, dar oferta este redusă , din pacate” – a declarat, pentru ziarul PROFIT Narcisa Uta, managerul Klanar Imobiliare, cea mai puternica agentie imobiliara din judetul Arges. La Curtea de Arges situatia este un pic mai delicata si a dus la o explozie a tranzactiilor imobiliare. Motivul l-am aflat tot de la Klanar Imobiliare: ” In Curtea de Arges oferta ramane constanta de ani buni incoace in timp ce cererea este in crestere accentuata iar explicatia este ca nu s-a construit nimic in ultimii ani in materie de blocuri de locuinte. In ultimi 20 ani in oras nu s-au construit decat 4 blocuri de locuinte si acelea mici. Practic avem un numar constant de oferte ce deriva din fondul vechi de apartamente, construit pana in 89 si o oferta in crestere. In prezent asistam la o explozie a tranzactiilor, asta pentru ca apar noi cupluri tinere care vor o casa noua si, ca si in anii precedenti, mai apar si clientii din Bucuresti si alte orase care ies la pensie acolo si vor o viata linistita aici”, spune Narcisa Uta de la Klanar Imobiliare care a completat ca in acest moment este nevoie mare de apartamente pentru a acoperi cererile clientilor.

Clientii sunt din ce in ce mai pretentiosi

„Cerere este cu mult peste oferte in aceasta perioada a anului, si cu greu facem fata in special celor care vor sa cumpere pentru ca pretentiile sunt mult mai mari. In acest moment avem clienti care stau in asteptare pentru ca practic nu avem ce le oferi conform cerintelor lor, in special apartamente cu doua camere. Băncile comerciale şi-au epuzat plafoanele la „Prima Casă”, iar condiţiile de acordare a creditului ipotecar încep să se relaxeze. În continuare, cele mai vândute sunt locuinţele din ceea ce numim zona bună a oraselor, cele apropiate de centru si de pricipalele institutii gen scoli, supermarketuri, farmacii sau spitale, cu o pondere de 60% în totalul vânzărilor noastre. În primele 6 luni ale acestui an am constatat o creştere a preţurilor de circa 4 % la imobilele de până în 40.000 euro şi de 3%, la cele de peste 40.000 de euro” – a precizat Narcisa Uta, managerul Klanar Imobiliare, cea mai puternica agentie imobiliara din judetul Arges.

Tinerele familii si argesenii care muncesc in strainatate au accelerat piata imobiliara

Potrivit acestei Klanar Imobiliare are in acest moment nu mai putin de 14 locuinte rezervate de clienti care muncesc in strainatate si vin in aceasta vara acasa. Reprezentantul firmei Klanar Imobiliare, a mai relatat : „În acest an, cele mai cautate au fost apartamentele pana in 30.000 Euro, cele prin „Prima Casă”, terenurile pentru construcţia blocurilor şi casele. Până acum trei săptămâni s-a cam vândut tot ce era pe piaţă până în 35 – 40.000 de euro si putea fi luat prin credit. Acum sunt prea putine la vanzare disponibile prin credit dar pentru clienţii existenţi agentia Klanar a gasit alte cai de creditare. În prezent, se tranzactioneaza in ritm accentuat si cu plata integrala, clientii fiind in special familiile tinere dar si cei care obtin venituri din afara tarii sau vand alte proprietati, in special terenuri sau casute in zonele rurale. Am avut şi solicitări de case mai scumpe, care s-au vândut cu banii jos. Sunt cereri pentru case de peste 100.000 de euro, dar nu prea avem ce oferi. Clienţii vor anumite condiţii: casele să fie situate în zona buna si linistita, să aibă deschidere mare la stradă asfaltata şi un teren de cel putin 300 de metri.

Intra acum pe www.arges-imobiliare.ro – CLICK AICI– siteul agentiei imobiliare KLANAR, cea mai puternica agentie din Arges si descopera locuinte de exceptie la pret de exceptie.

Daca ai un apartament de vanzare intra acum pe www.maxioferte.ro – CLICK AICI-si adauga rapid anuntul tau pentru a fi preluat si de Agentia Klanar.

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Nicolae Ciucă: ‘Noile generaţii de militari se înclină astăzi în faţa tuturor eroilor care şi-au dat viaţa pe câmpul de luptă!”

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, a transmis, sâmbătă, un mesaj cu prilejul sărbătoririi Zilei Armatei Române, în care afirmă că noile generaţii de militari se înclină în faţa tuturor eroilor care şi-au dat viaţa pe câmpul de luptă.

„Ziua Armatei României este, pentru noi, un prilej de aducere aminte a sacrificiului românilor pentru păstrarea fiinţei naţionale, a independenţei şi integrităţii ţării noastre. Este, de asemenea, un prilej de bilanţ al activităţii militarilor noştri şi, totodată, un moment când privim către viitorul instituţiei militare”, a precizat Nicolae Ciucă, potrivit unui comunicat transmis de MApN.

Ministrul Ciucă aminteşte, în acest context de sacrificiul militarilor români care au luptat în Al Doilea Război Mondial.

„În cel de-Al Doilea Război Mondial, militarii români au luptat cu vitejie pentru eliberarea teritoriului naţional, ziua de 25 octombrie 1944 devenind un simbol al eliberării de sub ocupaţia străină a oraşului Carei şi a întregii ţări. (…) Sunt deja 76 de ani de la acest eveniment istoric, iar numărul celor care au contribuit la înfăptuirea acestui deziderat naţional, eliberarea ultimei palme de pământ românesc de sub ocupaţia horthystă, scade văzând cu ochii. (…) Onoare şi respect veteranilor noştri! Noile generaţii de militari se înclină astăzi în faţa tuturor eroilor care şi-au dat viaţa pe câmpul de luptă!”, a spus ministrul Apărării.

Nicolae Ciucă le urează „La mulţi ani” celor 1.150 de militari români aflaţi în afara graniţelor ţării şi le mulţumeşte pentru efortul lor şi felul în care îndeplinesc misiunile încredinţate.

„Militarii se instruiesc permanent, chiar şi în aceste momente dificile, pentru îndeplinirea misiunii fundamentale a Armatei României, aceea de a apăra suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a ţării. În paralel, programele de înzestrare cu armament şi echipamente performante continuă pentru a putea oferi României capacitatea de a se apăra în faţa tuturor posibilelor ameninţări externe.

Ne bazăm, în construcţia apărării noastre, pe apartenenţa la Alianţa Nord-Atlantică şi la Uniunea Europeană, dar şi pe Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii, care este astăzi mai solid ca niciodată. Însă, înainte de toate, avem datoria să ne bazăm pe noi înşine, pe instituţiile sistemului naţional de apărare şi securitate. Vom atinge acest deziderat numai dacă vom dezvolta acele tipuri de forţe şi capabilităţi care să ne permită să ripostăm oricărui posibil agresor” a mai spus Ciucă.

Demnitarul aminteşte că România, în acord cu angajamentele asumate în NATO, găzduieşte deja mai multe structuri de comandă şi control aliate: Unitatea de integrare a forţelor NATO, Brigada Multinaţională Sud-Est, Comandamentul Diviziei Multinaţionale de Sud-Est, iar în scurt timp se va constitui şi Comandamentul Corpului Multinaţional Sud-Est la Sibiu, „o amprentă vizibilă a NATO în România, cu un rol-cheie în asigurarea comenzii şi controlului trupelor aliate în situaţiile în care s-ar impune dislocarea acestor forţe pe teritoriul României”.

În fiecare an, la 25 octombrie, este sărbătorită Ziua Armatei României instituită prin Decretul nr. 381 din 1 octombrie 1959, informează agerpres.ro

Citeşte şi:

Vești importante! Iată cum puteți intra în posesia acestui tip de pensie

Studiu cutremurător! Ce categorie de pacienți riscă fie afectați pentru o perioadă lungă de timp de COVID-19

EXCLUSIV Ascensiune pe bază de familie în Guvernul Orban! În doar câteva luni, de la firmele mamei, a ajuns la Ministerul Muncii, candidat la Primărie, iar acum la Camera Deputaților!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ludovic Orban: ‘Guvernul de la Bucureşti a rămas prea mult timp dator autorităţilor locale şi eu cred că trebuie să se schimbe radical abordarea’

Avatar

Publicat

in

De

Prim-ministru României, Ludovic Orban consideră că abordarea Guvernului faţă de autorităţile locale trebuie să se schimbe „radical”, iar în acest sens se fac paşi spre descentralizare.

După ce a participat învestirea primarului ales al Aradului, Călin Bibarţ, şi la constituirea Consiliului Local Municipal, premierul a spus că Bucureştiul a rămas „dator” autorităţilor locale.

„Ştiu că nu prea se obişnuieşte ca un premier să participe la învestirile autorităţilor locale, dar din păcate Guvernul de la Bucureşti a rămas prea mult timp dator autorităţilor locale şi eu cred că trebuie să se schimbe radical abordarea.

Vremea centralismului democratic trebuie să devină complet uitată (…) Noi deja am făcut paşi în direcţia asta, un singur exemplu vă dau, este cel legat de descentralizarea absorbţiei fondurilor europene prin Programul Operaţional Regional. Este un pas important, care va uşura procedurile de obţinere a finanţărilor pentru proiecte importante la nivelul fiecărei comunităţi locale din fiecare regiune a României”, a spus Orban.

El s-a adresat noilor consilieri locali municipali şi primarului şi le-a transmis că Guvernul va fi alături de municipiul Arad şi va susţine mai multe proiecte de dezvoltare a oraşului, între care redarea Cetăţii Aradului circuitului civil şi turistic.

La şedinţa de constituire a CLM Arad au fost prezenţi 22 din 23 consilieri aleşi. Cinci dintre aceştia sunt supleanţi, după ce unii au renunţat la mandate, informează agerpres.ro

Citeşte şi:

Vești importante! Iată cum puteți intra în posesia acestui tip de pensie

Studiu cutremurător! Ce categorie de pacienți riscă fie afectați pentru o perioadă lungă de timp de COVID-19

EXCLUSIV Ascensiune pe bază de familie în Guvernul Orban! În doar câteva luni, de la firmele mamei, a ajuns la Ministerul Muncii, candidat la Primărie, iar acum la Camera Deputaților!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend