Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Piaţa de videochat din România a ajuns într-un singur an la câştiguri triple, de 100 milioane de euro

Publicat

in

Cifrele de afaceri şi profitul companiilor de videochat s-au triplat în 2016, faţă de anul trecut, afacerea ajungând la o valoare totală de 100 de milioane de euro, potrivit unui comunicat transmis luni de firma Gloria Agency.
Piaţa de videochat din România a ajuns într-un singur an la câştiguri triple, de 100 milioane de euro

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

STUDIU De ce au apărut noile tulpini ale SARS-COV-2 care fac apă de ploaie vaccinurile

Publicat

in

De

Relaxarea măsurilor barieră anti-COVID-19, precum purtarea măştii sau distanţarea fizică într-o perioadă în care încă se desfăşoară campania de vaccinare creşte sensibil riscul de apariţie a unor variante ale coronavirusului rezistente la vaccin, relevă un studiu publicat vineri de revista Nature Scientific Reports şi preluat de agenţiile AFP şi EFE.

Pentru a estima cum ar putea suferi mutaţii coronavirusul SARS-CoV-2 ca reacţie la progresia şi acoperirea vaccinală, o echipă de cercetători din mai multe state europene au simulat probabilitatea ca o tulpină rezistentă la vaccinuri să apară într-o populaţie de 10 milioane de locuitori în următorii trei ani, scrie agerpres.ro.

Modelul pe baza căruia s-a făcut estimarea integrează ca variabile procentul populaţiei vaccinate, rata de mutaţie a virusului şi viteza sa de transmitere, anticipând valuri epidemice succesive caracterizate prin creşterea numărului infectărilor urmată de scăderea acestora după reintroducerea restricţiilor.

În timp ce aproximativ 60% dintre europeni au primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19, acest studiu subliniază că întârzierea vaccinării în unele ţări ”poate face mai probabilă” apariţia unei tulpini rezistente la vaccin, aşadar este necesar ”un efort de vaccinare cu adevărat global” pentru atenuarea acestui risc.

Pe de altă parte, arată aceeaşi analiză, o relaxare a restricţiilor antiepidemice chiar şi după ce majoritatea populaţiei a fost vaccinată creşte de asemenea probabilitatea apariţiei unor variante rezistente. Autorii studiului indică drept posibilă cauză a acestei evoluţii fenomenul ”presiunii de selecţie”, adică atunci când există multe persoane vaccinate tulpina originală nu mai poate concura în faţa uneia rezistente.

Orice măsură ce diminuează transmiterea virusului, precum testarea extinsă, anchetele epidemiologice riguroase, sporirea secvenţierilor şi restricţionarea călătoriilor ”poate creşte probabilitatea extincţiei unui virus emergent”, sugerează cercetătorii.

Conform estimării acestora, odată cu atingerea pragului de 60% din populaţie vaccinată – cazul Europei în prezent – probabilitatea apariţiei unor variante rezistente la vaccin devine ridicată, prin urmare acest procent este insuficient pentru obţinerea imunităţii de grup.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Un bărbat de 32 de ani a ajuns la spital după ce a fost rănit într-un accident la Ciorogârla, la ieşirea de pe A1

Publicat

in

De

Şoferul unui autoturism, un bărbat de 32 de ani, a ajuns la spital după ce autoturismul pe care îl conducea a fost implicat într-un accident rutier în localitatea Ciorogârla, la ieşirea de pe A1, potrivit agerpres.ro.

“În această dimineaţă, ISU Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Ciorogârla, la ieşire de pe A1, după ce un autoturism a fost implicat într-un accident rutier. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Bolintin Deal cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov. Până la sosirea echipajelor de intervenţie, singura persoană implicată în accident a primit îngrijiri medicale de la un echipaj SAJ care a trecut prin zonă în momentul producerii evenimentului. Ulterior, bărbatul a fost preluat de ambulanţa SMURD şi transportat la un spital din Capitală”, a informat sâmbătă purtătoarea de cuvânt a ISU Giurgiu, Nicoleta Beianu.

Poliţia cercetează cauzele şi condiţiile care au dus la producerea accidentului.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend