Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

PF Daniel: ‘Unde vedem că este multă suferință, singurătate și umilință, să mergem să ajutăm, mai ales prin rugăciune’

Publicat

in

Mântuitorul a mers din proprie inițiativă „acolo unde demnitatea umană, ființa umană a fost cel mai mult chinuită, abandonată, părăsită, izolată și umilită”, a spus Patriarhul Daniel în predica sa de duminică. Și noi să facem binele din proprie inițiativă, a adăugat el: „Unde vedem că este multă suferință, singurătate și umilință, să mergem să ajutăm după posibilități și mai ales prin rugăciune, prin prezență, prin cuvânt și prin faptă”.

Gadarenii, deși erau mai aproape de cei doi demonizați vindecați de Hristos, erau mult mai reci și nepăsători, scrie Basilica.ro.

„Aproape că nu se mai interesau de acești doi oameni posedați de demoni, nu-i mai considerau printre oameni. Îi considerau ca făcând parte dintre demoni, fiindcă erau demonizați. Deci le lipseau compasiunea și comuniunea, le lipsea dragostea față de semenii care erau chinuiți de demoni”, a explicat părintele patriarh.

Dacă cei doi demonizați erau posedați de o legiune de demoni, nici ceilalți gadareni nu erau cu totul curați, căci erau și ei înrobiți de patima averii.

„În loc să se bucure că acești oameni posedați, violenți, furioși și răi au fost vindecați, locuitorii Cetății Gadara s-au întristat de paguba materială pe care le-a pricinuit-o intrarea demonilor în turma de porci”, a precizat patriarhul.

„Această pagubă materială era o atenționare a lor că sunt prea mult preocupați de câștig material și prea puțin de viața spirituală”, a subliniat el.

Hristos restaurează demnitatea și libertatea omului

Preafericirea Sa a mai afirmat că Mântuitorul vrea „să arate că omul posedat de duhuri necurate nu mai este liber și nu mai este demn. El nu mai are libertatea de a folosi facultățile și simțurile sale cum dorește, ci duhurile care au pus stăpânire pe om folosesc vocea lui, gesturile, corpul lui și forța fizică o amplifică pentru a face răul, nu binele”.

„Demonii dezbină pe oameni, îi înfurie, îi înrăutățesc, iar Dumnezeu îi adună pe oameni, îi înduhovnicește, îi face pașnici și iubitori”, a adăugat Patriarhul României.

„Mântuitorul Iisus Hristos, prin vindecarea sau eliberarea oamenilor de duhurile rele, restabilește pe om în demnitatea sa de ființă creată după chipul lui Dumnezeu și chemată la asemănarea cu Dumnezeu, adică la sfințenie”, a adăugat el.

„Vedem cum Hristos Domnul redă omului demnitatea și libertatea și bunătatea sufletului.”

Cum ne ferim de duhurile rele

Întrebându-L de ce a venit la ei „înainte de vreme”, demonii „au simțit că venirea lui Iisus spre ei era un început al judecății”, a explicat părintele patriarh. „Iisus cel smerit și bun îi chinuie prin însăși prezența Lui.”

Putem și noi ține la distanță demonii dacă prin felul nostru de a fi aducem harul Duhului Sfânt în viața noastră. Patriarhul a oferit și o „rețetă” pentru aceasta:

  • „Când omul se roagă mult, omul are în el pe Duhul Sfânt”, Care vine „să lumineze mintea, să încălzească inima și să întărească voința spre fapte ale iubirii smerite și milostive. Deci rugăciunea înseamnă prezența iubirii milostive a Preasfintei Treimi în viața noastră.”
  • „Să ne facem semnul Sfintei Cruci foarte des. Demonii se înfricoșează de semnul Sfintei Cruci, deoarece Sfânta Cruce le amintește de iubirea smerită și milostivă a lui Hristos.”
  • Să postim și să ne spovedim des.
  • „Biserica are rugăciuni de alungare a demonilor, dar aceste rugăciuni se citesc în stare de post, de smerenie, după spovedanie, nu oricând și oricum.”

„Ne rugăm milostivului Dumnezeu ca să ne dăruiască și nouă iubire milostivă, să înțelegem pe cei aflați în suferință, și să fim și noi prezenți alături de cei care sunt singuri, care sunt înstrăinați, care nu mai pot gândi, vorbi și lucra cum doresc, ci sunt în mare suferință și neputință”, a mai spus Pariarhul Daniel.

„Prin chemarea ajutorului lui Dumnezeu, se vor elibera, se vor vindeca și vor fi reintegrați în comuniunea vieții Bisericii”, a încheiat părintele patriarh.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Ludovic Orban comentează restricţiile impuse în contextul pandemiei: Era imposibilă oprirea desfăşurării Congresului PNL

Publicat

in

De

Preşedintele PNL Luddovic Orban a afirmat sâmbătă, întrebat în legătură cu respectarea restricţiilor sanitare la Congresul PNL, că era imposibilă oprirea desfăşurării evenimentului, anunță news.ro.

“Este imposibil de oprit derularea congresului, pentru că toate procedurile prealabile congresului au fost îndeplinite şi era foarte dificil. În cel mai rău caz s-ar fi ţinut în aer liber dacă nu s-ar fi îndeplinit condiţiile la Romexpo”, a afirmat Orban.

Întrebat dacă se pot respecta condiţiile de distanţare în cadrul congresului, liderul PNL a răspuns: “O să purtăm toţi mască, toţi suntem vaccinaţi sau avem un test PCR sau test rapid făcut. Practic, toată lumea are certificatul verde, nimeni nu intră în sală fără certificatul verde şi în conformitate cu normele există o capacitate de peste 10.000, iar numărul de delegaţi este de 5.000”.

Orban a explicat şi de ce nu putea fi organizat un congres online.

“Nu era posibil, chiar şi modificările statutare pe care le vom adopta astăzi care permit în situaţii excepţionale organizarea de foruri statutare prin sistem online, ele nu se pot organiza în cazul acelor foruri statutare la care se votează secret, pentru că nu există un sistem foarte clar de organizare a secretului votului”, a afirmat Ludovic Orban.

El a precizat că în ultima săptămână a vorbit cu 1.800 de delegaţi la congres.

“Numai în ultima săptămână am vorbit cu aproximativ 1.800 de delegaţi personal, dar de-a lungul campaniei am vorbit cu fiecare delegat în parte de cel puţin o dată, dacă nu de două, trei ori, de patru, de cinci ori şi chiar de zece ori”, a declarat preşedintele PNL.

Întrebat pe câte voturi se va baza la congres, Orban a răspuns: “Pe cât mai multe”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Iulian Bulai, mesaj pentru liberali înaintea Congresului: De voi depinde dacă refacem împreună guvernarea, sau dacă refaceţi USL

Publicat

in

De

Deputatul USR PLUS Iulian Bulai a transmis, vineri seară, un mesaj liberalilor înaintea Congresului în care le spune că de ei depinde dacă vor reface guvernarea cu USR PLUS sau USL, anunță news.ro.

”Urez succes colegilor şi colegelor de la PNL. Mâine este o zi mare pentru voi şi pentru ţară. De voi depinde dacă refacem împreună guvernarea, sau dacă refaceţi USL. Este nevoie de un PNL stabil, unit şi puternic pentru o guvernare credibilă de dreapta”, a scris, vineri seară, pe Facebook, Iulian Bulai.

Acesta a adăugat că o ţară întreagă este cu ochii pe liberali.

”Sper ca persoana care câştigă să unească partidul şi să fie orientat spre reforme! Pe care să le facem împreună”, a mai transmis Bulai.

Liberalii îşi aleg sâmbătă preşedintele.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend