Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Petrolul își revine, ajutat de răscumpărările din SUA și de cerere

Publicat

in

Prețul petrolului și-a revenit luni, susținut de decizia guvernului american de a cumpăra pentru a-și reface rezervele, precum și de semnele că cererea nu se prăbușește, potrivit AFP.

Sonde de petrolFoto: Charles Rex Arbogast / AP / Profimedia

Prețul barilului de țiței Brent din Marea Nordului cu livrare în luna februarie a crescut cu 0,96% și a închis la 79,80 dolari.

Petrolul american West Texas Intermediate (WTI), cu livrare în ianuarie, a câștigat 1,21%, urcând la 75,19 dolari.

Pentru Phil Flynn, de la Price Futures Group, decizia, anunțată vineri, a Statelor Unite de a începe din nou să-și majoreze așa-numitele rezerve strategice (SPR) „a oferit un prag minim” pentru prețuri.

De la începutul lunii septembrie 2021, administrația președintelui Joe Biden a extras 239 de milioane din rezervele de petrol, adică aproape 40% din total (38,4%), în încercarea de a ușura prețul țițeiului, dar și al benzinei.

În prezent, rezervele strategice se află la cel mai scăzut nivel din ianuarie 1984.

Prima licitație se referă la trei milioane de barili.

În ceea ce-l privește pe Phil Flynn, în ciuda temerilor legate de o încetinire a creșterii economice, anumiți indicatori indică o cerere robustă și continuă.

În special, acesta a menționat cifrele publicate luni, care au arătat că cererea globală a rămas semnificativ mai mare decât anul trecut.

De asemenea, analistul consideră că perspectiva unei accelerări a economiei chineze este un factor de susținere a prețurilor.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Cinci poliţişti de frontieră din Grecia au fost arestaţi pentru presupusă participare la o reţea de trafic de migranţi

Publicat

in

Poliţia greacă a arestat luni cinci membri ai echipelor sale de pază a frontierelor, pentru presupusă participare la o mare reţea de trafic de migranţi, transmite DPA.

Ei sunt suspectaţi că, în cooperare cu alţi membri ai bandei care trăiesc în Turcia, nu au oprit, în cel puţin 12 cazuri, trecerea migranţilor peste fluviul Evros, potrivit Agerpres.

Citeste mai mult

NATIONAL

Donald Trump, în policriză! Cum ar putea aliaţii SUA să atenueze efectele unei reveniri la Casa Albă (analiză)

Publicat

in

O revenire la Casa Albă a lui Donald Trump ar genera provocări pentru celelalte democraţii bogate ale lumii. La urma urmei, fostul preşedinte îl place pe Vladimir Putin, este sceptic în privinţa schimbărilor climatice şi favorizează protecţionismul „Make America Great Again”.

Cea mai bună poliţă de asigurare pentru ceilalţi membri ai G7, grupul celor mai bogate şapte democraţii, este să intensifice sprijinul pentru Ucraina, să promoveze comerţul liber şi să accelereze acţiunile privind încălzirea globală, arată Reuters într-o analiză.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend