Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

„Petrecerile în grădină” în plină izolare îl scufundă pe Boris Johnson/ Oamenii îi cer premierului să plece: „Tatăl meu a murit și nici nu-mi puteam îmbrățișa prietenii, iar ei petreceau”

Publicat

in

O sută de oameni invitați în izolare totală: dezvăluirile despre o petrecere din Downing Street îl adâncesc din nou pe premierul britanic Boris Johnson în controverse, deja afectat de o serie de scandaluri, scrie AFP.

„Aduceți-vă băutura”, a sugerat un e-mail, dezvăluit de ITV News și trimis de secretarul-șef privat al lui Boris Johnson, Martin Reynolds, pe 20 mai 2020, când britanicii nu se puteau întâlni în mod legal decât cu o singură persoană din afară.

El este acuzat că nu a respectat regulile și că a mințit după o toamnă de scandaluri eclipsată de valul variantei Omicron la sfârșitul lunii decembrie în Regatul Unit.

O anchetă internă analizează deja și alte petreceri care ar fi fost organizate în mai, noiembrie și decembrie 2020 în cercurile puterii.

Potrivit presei britanice, șeful guvernului și soția sa (pe atunci logodnica lui) Carrie ar fi participat ei înșiși la „petrecerea în grădină” din 20 mai cu aproximativ patruzeci de persoane.

În aceeași zi, ministrul Culturii Oliver Dowden a reamintit însă populației engleze regulile stricte în vigoare: „puteți întâlni o persoană în afara casei dvs. într-un loc public, afară, atâta timp cât stați la doi metri distanță unul de altul”. .

Polițiștii, care au repetat aceleași instrucțiuni, au declarat că sunt în contact cu guvernul în acest caz care ar putea declanșa o anchetă pentru încălcarea regulilor de sănătate.

Dezvăluirea a înfuriat familiile victimelor pandemiei, Marea Britanie pierzând peste 150.000 de vieți.

Hannah Brady, purtătorul de cuvânt al Familiilor îndoliate pentru Justiție de Covid-19, a declarat că nu-i vine creadă că locatarii din Downing Street „au petrecut” la câteva zile după moartea tatălui ei, când ea nici măcar nu avea dreptul să își îmbrățișeze prietenii.

Oamenii îi cer lui Boris Johnson să plece

Din punct de vedere al opiniei publice, potrivit sondajelor publicate marți, o majoritate de 56% până la 66% dintre britanici consideră că Boris Johnson ar trebui să demisioneze, proporție care a crescut brusc în câteva săptămâni.

Dacă va continua să refuze să plece, un vot de neîncredere în cadrul partidului ar fi suficient pentru a-l răsturna. Puțin probabil în viitorul imediat, dar această opțiune nu mai este tabu în rândul conservatorilor, obișnuiți să nu deranjeze liderii în situații de criză.

Întrebat – înainte de dezvăluirea invitației – despre prezența sa la acest eveniment, Johnson se mulțumise cu un zâmbet jenat să facă referire la ancheta în derulare, condusă de înaltul oficial Sue Gray.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Aproape 300 de români s-au vaccinat cu doza 4 împotriva COVID-19 în prima zi a campaniei

Publicat

in

De

292 de români s-au imunizat cu doza 4 de vaccin împotriva COVID-19 luni, în prima zi când doza 4 s-a administrat în România, anunță RO Vaccinare, pagina oficială a Platformei naționale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19.

Centru de vaccinareFoto: AGERPRES

„Cei care doresc să îşi facă doza 4 de vaccin împotriva COVID-19 se pot adresa centrelor de vaccinare şi medicilor de familie. Nu trebuie să fie neapărat medicul dumneavoastră de familie sau un anumit centru de vaccinare. Iar pentru cei care se tem că procesul va fi unul dificil din cauza închiderii unora dintre centre, e bine de ştiut că în acest moment sunt peste 100 de centre deschise la nivelul întregii ţări”, informează RO Vaccinare.

În ultima săptămână, 5.643 de români s-au vaccinat cu o doză de vaccin împotriva COVID-19, dintre care 798 cu prima doză.

Câți români s-au vaccinat împotriva COVID-19 în ultima săptămână:

  • Persoane vaccinate în săptămâna 9-15 mai 2022: 5.643;
  • Persoane vaccinate cu prima doză în săptămâna 9-15 mai 2022: 798;
  • Total persoane vaccinate: 8.127.595;
  • Persoane vaccinate cu schemă completă: 8.108.440;
  • Persoane vaccinate cu doza de rapel: 2.601.301;
  • Total doze administrate din 27 decembrie 2020: 16.824.094.

Citește și:

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Comisia Europeană ar putea accepta rediscutarea PNRR-urilor pentru ca țările să investească în surse alternative de energie – Europa FM

Publicat

in

De

După ce Ungaria s-a opus impunerii embargoului pe petrolul rusesc în Uniunea Europeană, Comisia Europeană ar putea accepta rediscutarea planurilor de redresare și reziliență (PNRR-urile naționale) astfel încât statele membre să poată investi în surse alternative de energie, au precizat pentru Europa FM surse diplomatice.

Conducte de gazeFoto: AGERPRES

Într-un document care ar urma să fie adoptat miercuri, Comisia Europeană îndeamnă statele membre UE să-și intensifice pregătirile pentru „o întreruperea completă a aprovizionării cu gaze rusești”, luând în considerare măsuri de urgență, cum ar fi un plafon temporar la prețurile gazelor, scrie Euractiv.

Surse diplomatice au explicat pentru Europa FM că, în vederea redirecționării unor investiții în infrastructură energetică, Comisia Europeană ar putea accepta redeschiderea PNRR-urilor pentru toate țările interesate.

“Va fi disponibil un pachet de câteva miliarde de euro, iar el va fi anunțat numai de ce se ajunge la un acord unanim”, au explicat sursele Europa FM.

În schimb, modificările în PNRR uri nu vor fi posibile și la alte capitole.

După ce Rusia a întrerupt aprovizionarea cu gaze către Polonia și Bulgaria, în aprilie, Comisia le cere statelor membre UE să se pregătească pentru un „șoc de aprovizionare” la scară largă.

Uniunea Europeană a anunțat în 4 mai cel de al șaselea său pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, care vizează și stoparea importurilor de petrol, într-un mod ordonat, în următoarele șase luni, potrivit președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Premierul Viktor Orban și miniștri ai cabinetului său au declarat în mod repetat că se opun unei interdicții asupra importului de petrol și gaze naturale din Rusia, citând dependența puternică a economiei ungare de acestea.

CITEȘTE ȘI: Europa își reface stocurile de gaze pentru iarnă. Costurile ar putea fi cu 40 de miliarde de euro mai mari față de anul trecut

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend