Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Petre Popa – Piteşti. Portrete postume pentru prieteni

Publicat

in

Cartea „Piteşti. Portrete postume pentru prieteni”, autor prof. univ. dr. Petre Popa, Editura „Paralela 45” va fi prezentată la Centrul Cultural Piteşti pe 5 noiembrie, la ora 16. Volumul cuprinde o serie de portrete postume pentru prieteni. Reintegrează actualităţii 30 de personalităţi, gest complementar marcării semicentenarului transformării urbei noastre tradiţionale (20 mai 1388) în municipiu (1968-2018), localitate modelată, astăzi, european. „Volumul de faţă este, într-o oarecare măsură, continuarea istoriei scrise, împreună cu prietenii Paul Dicu şi Silvestru Voinescu, acum 30 de ani, prieteni trecuţi în lumea umbrelor şi evocaţi, amândoi, în paginile ce urmează. Dacă, în cartea tipărită de Editura Academiei Române (1988), baza au constituit-o evenimentele, anii, descoperirile arheologice, ei bine, acum a venit rândul oamenilor! Săpăturile au continuat, aşadar, însă nu în piatra timpului, ci în biografiile, în devenirea celor ce au dezvoltat şi repoziţionat Piteştiul şi Argeşul de astăzi. Profesori universitari, academicieni, scriitori, istorici, dar şi arhitecţi, primari, actori sau preoţi, cu toţii, cei ilustraţi în paginile următoare, au contribuit, semnificativ, în ultimele cinci decenii (1968-2018), la evoluţia noastră”  spune autorul.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Augustin Zegrean, fost șef controversat al CCR îi dă ponturi lui Ludovic Orban: Legea 55 le permite să pună oamenii în carantină şi izolare

Publicat

in

De

Fostul preşedinte al CCR, Augustin Zegrean, îi contrazice pe social-democraţi, care spun că legea carantinării şi izolări încalcă drepturile.

Augustin Zegrean nu a găsit abateri şi spune că proiectul nu trebuia amânat atât de mult.

Advertisements

Citește și: EXCLUSIV Atenție, Marcel Vela! Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei vinde halate de protecție, pe Olx

Zegrean le dă un pont guvernanţilor: dacă nu va fi adoptată, Legea 55 le permite, oricum, să pună oamenii în carantină şi izolare, dar rămâne nerezolvată problema internării medicale.

Măsurile pentru creşterea capacităţii de răspuns sunt: măsuri de protecţie a vieţii şi pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătăţii persoanelor, inclusiv instituirea carantinei sau a izolării la domiciliu

„Îşi bat capul de pomană, oricum n-o îndreaptă ei în Parlament, de obicei, legile se strâmbă, nu se îndreaptă. Ce a venit de la Guvern la Cameră, era ok. Ce au făcut la Cameră a complicat lucrurile şi acum, dacă le mai complică şi la Senat, o să fie un dezastru. Dacă îi dau drumul aşa cum a plecat de la Cameră, are şanse uriaşe să treacă (de CCR – n.r). Prea mult se vorbeşte, se dă apă la moară celor care sunt sceptici în legătură cu existenţa acestei epidemii. Astea trebuiau scrise de mult. Nu când eşti cu focul în casă, te gândeşti cum să-l stingi”, a declarat Augustin Zegrean, fost preşedinte CCR.

Sute de oameni au protestat, în Piaţa Victoriei, față de măsurile impuse de Guvern şi de legea aflată în dezbatere.

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a spus, luni, că proiectul de lege ce vizează carantina și izolarea nu va fi votat în Parlament până când premierul și ministrul Sănătății nu vor veni „să lămurească toate aspectele în discuție în acest moment”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Dan Barna e de acord cu PSD, dar totuși îi critică pe social-democrați: ‘Da, este adevărat că proiectul e imperfect! PSD dă o lovitură României’

Publicat

in

De

Liderul USR Dan Barna a declarat că PSD este iresponsabil pentru că a decis să blocheze în Parlament proiectul de lege privind carantina şi izolarea bolnavilor sau celor suspectaţi de COVID-19. El a adăugat că toate partidele trebuie să înţeleagă că nu pot să tergiverseze astfel de lucruri şi să îşi vadă doar propriul interes, având în vedere că ne confruntăm cu „cea mai gravă criză sanitară din timpul vieţii noastre”, relatează News.ro.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Sentinţa în dosarul lui Darius Vâlcov a fost AMÂNATĂ din nou

Advertisements

„PSD e iresponsabil. Partidul domnului Marcel Ciolacu a decis să blocheze adoptarea proiectului de lege care ar permite carantinarea şi izolarea individuală a bolnavilor şi suspecţilor de infectare cu Covid-19”, a scris Dan Barna luni pe Facebook.

Acesta a precizat că Guvernul a trimis cu întârziere un proiect imperfect, însă asta nu înseamnă că PSD şi aliaţii săi nu trebuie să transforme „o situaţie proastă într-o catastrofă sanitară”.

„Da, este adevărat că proiectul e imperfect şi a venit cu întârziere de la Guvern, o nouă bâlbă dintr-un lung şir care poate fi imputat actualului Executiv. Dar PSD şi aliaţii săi trebuie să dea dovadă de responsabilitate şi să nu transforme o situaţie proastă într-o catastrofă sanitară doar pentru că vin două rânduri de alegeri şi pentru că îşi fac calcule cinice pe spatele românilor. De asta există Parlament – pentru a legifera responsabil. Sperând să dea o lovitură PNL, PSD dă o lovitură României”, a completat Barna.

Liderul USR a transmis un mesaj tuturor partidelor parlamentare şi le-a îndemnat „să abandoneze jocul practicat în ultimii 30 de ani”.

„Toate partidele trebuie să înţeleagă că nu pot să-şi vadă exclusiv de propriul interes în timp ce ţara traversează un moment dificil. Ne confruntăm cu cea mai gravă criză sanitară din timpul vieţii noastre, iar vechile partide politice trebuie să abandoneze jocul practicat în ultimii 30 de ani”, a conchis Dan Barna.

Reacţia acestuia vine după ce Marcel Ciolacu a anunţat luni, după şedinţa conducerii PSD, că senatorii social-democraţi vor vota legea privind carantina şi izolarea după ce premierul Ludovic Orban şi ministrul Sănătăţii vin în Parlament, pentru a explica prevederile proiectului legislativ şi de ce l-au înaintat atât de târziu.

În schimb, Guvernul a transmis că premierul Ludovic Orban sau miniştrii nu au fost invitaţi la dezbaterile din Parlament în legătură cu legea privind carantina şi izolarea.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Advertisements

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend