Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Petre Daea: Oaia are dorința de a fi înțeleasă de toți

Publicat

in

Ministrul Agriulturii, Petre Daea, a afirmat, vineri, la Antena 3, că în România comunități întregi au fost create datorită creșterii oilor, ministrul adăugând că ”oaia are doar dorința de a fi înțeleasă de toți”.
Petre Daea: Oaia are dorința de a fi înțeleasă de toți

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Florin Cîțu, mesaj către omologii din Europa: România accelerează cursa pentru marele pot de 100 de miliarde de euro

Publicat

in

De

Implementarea rapidă a instrumentului SURE de către Comisia Europeanã, precum și adoptarea cu celeritate a instrumentului de redresare sunt considerate prioritare de cãtre România în contextul crizei mondiale generate de virusul COVID-19, a spus, în cadrul ECOFIN, de ministrul Finanțelor.

Citește și: SHOW Schimb dur de replici între Victor Ponta și Traian Băsescu în direct: ‘După şase seara, culcaţi-vă!’ / ‘E tonul prostului’

„Redresarea economicã rapidã a UE depinde de modul în care reușim sã punem în aplicare mãsurile deja convenite, precum și instrumentul de redresare. Trebuie sã ținem cont de necesitãțile diferite ale statelor membre, sã asigurãm flexibilitate în aplicarea instrumentelor și sã evitãm introducerea unor sarcini administrative nejustificate”, a spus ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, în intervenția sa din cadrul videoconferinței Consiliului Afacerilor Eonomice și Financiare (ECOFIN) de vineri.

Miniștrii finanțelor și economiei au avut un schimb de opinii cu privire la progresele înregistrate în privința mãsurilor de rãspuns la criza provocatã de COVID-19 la nivelul UE, inclusiv mecanismele implementate prin Banca Europeanã de Investiții (BEI), Mecanismul European de Stabilitate (MES) și SURE (instrumentul european pentrusprijinul temporar pentru atenuarea riscurilor de șomaj în situațiide urgențã).

„România susține implementarea rapidã a instrumentului SURE. Am început deja discuțiile cu oficiali din Comisia Europeanã pentru aprobarea acțiunilor eligibile în cadrul instrumentului. Funcționarea eficientã și flexibilã a acestuia este deosebit de importantã pentru țara noastrã, care nu poate accesa instrumentele aferente Mecanismului European de Stabilitate”, a precizat Florin Cîțu.

SURE presupune o asistențã financiarã de pânã la 100 miliarde euro, sub formã de împrumuturi destinate atenuãrii riscului de șomaj și se adreseazã tuturor statelor membre. Acestea vor contribui cu garanții de 25% din volumul facilitãții (25 miliarde euro), care se vor constitui ca datorie publicã guvernamentalã garantatã și nu vor avea impact pe deficit decât în cazul în care sunt executate. În cazul României, garanțiile se ridicã la 393 milioane euro.

La prima reuniune ECOFIN din mandatul sãu, Președinția germanã și-a prezentat prioritãțile în domeniul afacerilor economice și financiare și i-a informat pe miniștri despre pregãtirile pentru reuniunea virtualã a G20 din 18 iulie.

De asemenea, miniștrii au analizat rapoartele de convergențã publicate de Comisia Europeanã și de Banca Centralã Europeanã la 10 iunie. Documentele examineazã dacã statele membre din afara zonei euro îndeplinesc condițiile necesare pentru adoptarea monedei unice.

Miniștrii de finanțe din UE au discutat și despre prioritãțile pentru finalizarea Uniunii Piețelor de Capital, în special având în vedere impactul crizei provocate de COVID-19.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

În plină CREȘTERE a numărului de cazuri de coronavirus, OMS anunță că ‘este încă posibilă readucerea situaţiei sub control’

Publicat

in

De

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat vineri că este încă posibilă readucerea epidemiei de COVID-19 sub control, deşi numărul de cazuri ”aproape s-a dublat în ultimele şase săptămâni”, potrivit AFP, anunță AGERPRES.

”Există numeroase exemple în lumea întreagă care au demonstrat că, chiar şi în situaţia în care epidemia este foarte intensă, poate fi încă readusă sub control”, a declarat pentru presă directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, citând ca exemple situaţiile din Spania, Italia şi Coreea de Sud.

”Doar un mod de acţiune agresiv, la care să se adauge unitatea naţională şi solidaritatea mondială pot schimba cursul traiectoriei pandemiei”, a avertizat acesta.

Citește și: Coronavirus într-o mare redacție tv din București? postul interzice divulgarea de informații/ SURSE

Directorul OMS a insistat din nou asupra importanţei depistării, localizării cazurilor şi izolării persoanelor bolnave ”pentru a întrerupe reţelele de transmitere”.

Pandemia de COVID-19 a provocat peste 555.000 de decese în lumea întreagă după ce biroul regional al OMS din China a anunţat apariţia acestei boli la sfârşitul lunii decembrie, potrivit unui bilanţ alcătuit de AFP pe baza unor surse oficiale.

Peste 12 milioane de cazuri au fost diagnosticate oficial, dintre care 6,5 milioane sunt considerate vindecate în momentul de faţă.

Dar, pe măsură ce măsurile de relaxare sunt implementate în numeroase ţări, temerile vizând un nou val al pandemiei se amplifică.

Citește și: SHOW Schimb dur de replici între Victor Ponta și Traian Băsescu în direct: ‘După şase seara, culcaţi-vă!’ / ‘E tonul prostului’

În cazul reapariţiei cazurilor, trebuie ”acţionat rapid”, a insistat Maria Van Kerkhove, un oficial din cadrul OMS, responsabilă de problematica COVID-19.

Michael Ryan, un alt responsabil din cadrul OMS, a făcut la rândul său apel la autorităţi ”să pună rapid capăt focarelor de infectare” pentru a evita intrarea în carantină a unor ţări întregi.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend