Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Petre Daea, contrariat că Florin Cîțu nu știe cât costă o pâine: ‘Un prim-ministru nu este în acea funcție pentru a ne prezenta meniul său zilnic’

Publicat

in

Fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, îl critică dur pe premierul Florin Cîțu care nu a ştiut cât costă o pâine în România.

„Am rămas contrariat de faptul că prim-ministrul României, în plină campanie de recoltare, când se adună de pe câmp pâinea țării, s-a gândit să dea un răspuns descalificant, din punctul meu de vedere. (….) Un prim-ministru nu este în acea funcție pentru a ne prezenta meniul său zilnic, sigur că sunt oameni care au un anumit regim de alimentație și trebuie respectată opțiunea domniei sale, dar el este prim-ministru al meniului tuturor românilor și pâinea este alimentul principal în alimentația multor compatrioți, iar răspunderea aceasta, de a asigura hrana poporului, este în primul rând în portofoliul prim-ministrului”, a declarat Petre Daea la Realitatea Plus.

În opinia fostului ministru al Agriculturii, răspunsul lui Florin Cîţu nu face decât să scoată la iveală superficialitatea lui şi indiferenţa faţă de ceea ce se întâmplă cu românii de rând.

„Nu fac acuze, dar îi atrag atenția unui om care vremelnic conduce țara că aceste răspunsuri, pe de-o parte deranjează, pe de altă scot la iveala superficialitatea.”, a completat Petre Daea.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Încetinirea economică a Chinei are efecte negative: Gigantul tehnologiei înregistrează primul declin anual al veniturilor trimestriale din istoria sa

Publicat

in

De

Tencent, gigantul chinez al tehnologiei, evaluat la 370 de miliarde de dolari, a înregistrat prima sa scădere a veniturilor trimestriale, de la an la an, grupul fiind afectat de reglementările mai stricte privind jocurile video în China şi o reapariţie a Covid-19 în a doua mare economie din lume, transmite CNBC, scrie news.ro.

Veniturile au scăzut cu 3%, la 134,03 miliarde de yuani (19,78 miliarde de dolari), faţă de  estimările firmei Refinitiv, de 134,6 miliarde de yuani.

Profitul atribuibil deţinătorilor de capitaluri proprii ale companiei a fost de 18,62 miliarde de yuani, faţă de estimările de 25,28 miliarde de yuani, reprezentând o scădere de 56% faţă de anul precedent.

Tencent a ratat atât previziunile privind veniturile, cât şi cele referitoare la profituri.

În timpul trimestrului, Tencent s-a confruntat cu factori macroeconomici contrari, respectiv reapariţia Covid în China şi restricţiile ulterioare din marile oraşe, inclusiv în metropola financiară Shanghai.

Autorităţile s-au angajat să respecte o politică ”Zero Covid”, care a provocat perturbări în a doua mare economie din lume.

Economia Chinei a crescut cu doar 0,4% în trimestrul al doilea, ratând aşteptările analiştilor. Acest lucru a avut un impact asupra veniturilor companiei din servicii de fintech, cloud şi publicitate.

Între timp, industria internă a jocurilor video din China s-a confruntat şi cu dificultăţi provocate de reglementările mai stricte.

Tencent realizează aproximativ o treime din veniturile sale totale din jocuri video.

Anul trecut, autorităţile de reglementare chineze au introdus o regulă care limitează timpul pe care copiii sub 18 ani îl pot petrece jucând jocuri online la maximum trei ore pe săptămână şi numai între anumite ore. Autorităţile de reglementare au îngheţat, de asemenea, aprobarea noilor jocuri în perioada iulie 2021 şi aprilie a acestui an.

În China, jocurile video trebuie să primească undă verde de la autorităţile de reglementare înainte de a fi lansate şi monetizate.

Analiştii de la China Renaissance au declarat într-o notă publicată luna trecută că Tencent a lansat doar trei jocuri pentru mobil în trimestrul al doilea.

Deci, compania s-a bazat pe titlurile populare existente pentru a genera venituri.

Tencent a declarat că veniturile din jocuri pe piaţa internă au scăzut în trimestrul al doilea cu 1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 31,8 miliarde de yuani, în timp ce veniturile din jocurile internaţionale au scăzut în aceeaşi proporţie, la 10,7 miliarde de yuani.

Gigantul tehnologic chinez a spus că piaţa internaţională de jocuri ”a experimentat o perioadă de digestie post-pandemică”.

În perioada de vârf a pandemiei de Covid şi a restricţiilor la nivel global, oamenii s-au orientat către jocuri pentru divertisment, iar companii precum Tencent şi rivalul NetEase au înregistrat un mare boom. Dar, din moment ce ţările s-au redeschis, oamenii petrec mai puţin timp jucând jocuri, iar comparaţiile de la an la an pentru companii sunt greu de respectat.

Încetinirea economică a Chinei are efecte negative

Resurgenţa Covid în China, restricţiile şi încetinirea economică ulterioară au avut efecte negative în domenii majore ale afacerilor Tencent.

Veniturile din reclame online din trimestrul al doilea au totalizat 18,6 miliarde de yuani, în scădere cu 18% faţă de anul precedent.

Tencent rulează, de asemenea, unul dintre cele mai mari servicii de plăţi mobile din China, numit WeChat Pay, prin intermediul aplicaţiei sale de mesagerie WeChat, care are peste 1 miliard de utilizatori.

Compania are, de asemenea, o afacere în curs de dezvoltare în cloud computing. Înglobează veniturile acestor două segmente sub bannerul ”Fintech and Business Services”. Veniturile din acest segment au crescut cu 1% de la an la an, la 42,2 miliarde de yuani, o încetinire faţă de trimestrul anterior.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

LeBron James și decizia importantă luată în privința contractului său cu Los Angeles Lakers

Publicat

in

De

LeBron James și-a prelungit cu doi ani contractul cu Los Angeles Lakers, conform agentului jucătorului, Rich Paul. Potrivit ESPN, starul a semnat o înțelegere în valoare de 97,1 milioane dolari.

LeBron JamesFoto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

În vârstă de 37 de ani, James va continua cu Lakers cel puţin până în 2024, pentru că are inclusă în contract o opţiune de un sezon suplimentar până în 2025. Noul contract îl transformă pe LeBron James în cel mai bine plătit jucător din istoria NBA, cu venituri garantate de 532 milioane dolari în carieră.

Contractul anterior al lui James expira în 2023 şi îi garanta un salariu anual de 44,5 milioane dolari.

Cu patru inele de campion NBA, James joacă la Lakers din 2018, cu care a câştigat titlul din 2020. Anterior, LeBron a câştigat titlul cu Miami Heat (2012, 2013) şi cu Cleveland Cavaliers (2016).

În ultimul sezon din NBA, Lakers nu s-a calificat în play-off, în pofida prestaţiilor excelente alu lui James, considerat unul dintre cei mai buni jucători din toate timpurile, dublu campion olimpic cu SUA în 2008 şi 2012, scrie Agerpres.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend