Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Petkov, întrebat de ce Bulgaria a recomandat părăsirea Republicii Moldova: A fost o ridicare a riscului din punct de vedere tehnic; această decizie se revizuieşte momentan

Publicat

in

Premierul Bulgariei, Kiril Petkov, a afirmat, vineri, că recomandarea făcută cetăţenilor bulgari de a părăsi Republica Molova a fost o chestiune mai degrabă tehnică, ce vizează o anumită zonă, iar decizia este în această perioadă revizuită şi s-ar putea reveni asupra ei, potrivit News.ro.

Kiril PetkovFoto: Georgi Paleykov/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

La rândul său, premierul României, Nicolae Ciucă, a afirmat că analiza făcută de către România nu a dus la o astfel de decizie pentru cetăţenii români. ”Nu am recomandat şi nu recomandăm cetăţenilor români să părăsească Republica Moldova”, a afirmat Ciucă.

Kiril Petkov a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă la Bucureşti, de ce Bulgaria a recomandat cetăţenilor săi să părăsească Republica Moldova şi a afirmat: ”Noi toţi, împreună, susţinem Moldova şi vom fi bun partener, atât în vreme de criză, cât şi pe termen lung pentru calea lor europeană, vreau să spun clar acest lucru. Informaţia care a fost răspândită de Ministerul nostru de Externe, ca un nivel de risc şi în prezent aceasta se revizuieşte, a fost o ridicare a riscului din punct de vedere tehnic pentru o anumită regiune”.

Premierul bulgar a afirmat că speră că această recizie va fi curând revizuită.

”Eu personal sper că, în curând, această poziţie a noastră va fi revizuită. Noi am dorit totuşi să înştiinţăm pe oamenii din Moldova că există un risc mai mare în acest moment”, a adăugat premierul bulgar.

La rândul său, premierul Nicolae Ciucă a afirmat că România nu a considerat necesar să ia o decizie similară.

”La nivelul MAE şi al Guvernului am efectuat analiza indicatorilor care ar putea să genereze o astfel de decizie, nu este cazul în acest moment. Nu am recomandat şi nu recomandăm cetăţenilor români să părăsească Republica Moldova”, a afirmat Ciucă.

Ministerul bulgar de Externe le-a cerut, joi, bulgarilor să nu călătorească în Republica Moldova, din cauza ”situaţiei complicate” din această ţară şi le cere cetăţenlor bulgari care se află pe teritoriul moldovean să-l părăsească cu orice mijloace de transport disponibile.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

WRC: Kalle Rovanpera, victorie în Raliul Kenyiei

Publicat

in

De

Kalle Rovanpera, pilotul finlandez al echipei Toyota), s-a impus duminică în Raliul Kenyei, a şasea etapă a Campionatului Mondial de Raliuri.

Kalle RovanperaFoto: Twitter – WRC – FIA World Rally Championship

Pentru Rovanpera este al patrulea succes din acest sezon.

Pe locul doi s-a clasat britanicul Elfyn Evans, iar pe trei a terminat japonezul Takamoto Katsuta.

Rovanpera este lider în clasamentul general, cu 145 de puncte, în timp ce al doilea clasat, belgianul Thierry Neuville (Hyundai), are 80 de puncte.

A şaptea etapă, Raliul Estoniei, va avea loc la 17 iulie, scrie News.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Dan Puric se revoltă împotriva ‘forurilor globaliste’ pentru ‘haosul aproape satanic’: ‘Mâine-poimâine vom avea și drapel alternativ!’

Publicat

in

De

Actorul Dan Puric se arată revoltat de modul în care a fost sărbătorit centenarul României sau Trianonul.

„Gândiți-vă cum s-a sărbătorit (n. r.: românii) centenarul sau trianonul, cu batista pe țambal. E o politică non-identitară trasată de sus de formele globaliste, de diluare a sentimentului de apartenența”, a spus Dan Puric, la Realitatea PLUS.

„E o politică bine trasată de forurile globaliste, de diluare a națiunii, a sentimentului național. E peste tot, nu numai în România. Pentru mine drapelul acela are o semnificație extraordinară. E importantă educația care duce la ceva organic. Lucrurile mai vin impuse și de sus, dar nu ai pretenții de la clasa politică de la noi.

Mâine-poimâine vom avea și drapel alternativ dacă avem și mama alternativă. Haosul asta aproape satanic e aproape un epi-fenomen. Au vorbit de globalism dar când a fost vorba de reacția poporului ucrainean toată lumea vorbește de patriotism, de identitate”, a conchis Puric.

Vezi și: Vasile Dîncu s-a dezlănțuit în apărarea drapelului românesc: Mesaj dur transmis în Harghita .

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend