Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Pet abandon ieri Unirii București. Copilul: “pa, cățel”. Tatăl: “marș, potaie!”

Publicat

in

Pet abandon văzut ieri de mine. Mă plimbam printre mandanele de la Unirii București. O mașină oprește. Geamul se întredeschide. Câinele e aruncat pe crăpătură. Copilul face pa cățelului. Tatăl furios că javra se prinsese cu gheara dreaptă de reverul său îi spune: marș javră. Coronavirusul i-a pus pe unii să-și ia însoțitori de viață grea. Acum, că a trecut anul, însoțitorii de vreme rea sunt aruncați la groapa de gunoi. Pet abandon.

Am privit, m-am uimit, am mers mai departe. Nu era câinele meu. Nu știam printre cunoscuți pe nimeni să vrea câine. Aveam și eu treburile mele, până la urmă. Pet abandon.

Cruzime pot spune? Omul care-și abandonează câțelul sau pisica se crede pragmatic în 2021. În capul lui este că nu omoară, ci dă o nouă șansă pet-ului. Adevărul este că auzisem de fenomen, dar chiar așa, sub ochii mei chestia a devenit deranjantă. mi-a inspirat acest articol?

Cum se ajunge la abandon? În primul rând, shoppingul.
Deci, a fost ceva milă cândva? Milă de propria soartă, poate. Clar a fost calcul meschin. Uite calcul. Băi, o să stăm închiși în casă. Mult, nu se știe cât. E bine să fie un suflet. Se joacă copilul ăsta cu ceva. Că noi o să stăm online, la ședințe. Îi dăm copilului o responsabilitate. Plus, scoatem câțelul la plimbare, avem o dovadă vie să ieșim din casă. Milă? Grijă pentru copil și interacționarea lui cu mediul exterior? Sictir. Calcul meschin. Însoțit de shopping. Cu cardul. Nicio simțire nu-i. Se scrie pe net că se permite un pet în familie? Se scrie pe net. Atunci se permite intrarea în sânul familiei a unui pet. Sânul familiei se înfierbântă de proceduri. Shoppingul de pet este o procedură. Efectuată rapid în plină urgență alungă un pic din incertitudinea pandemică.

În al doilea rând, după pet shopping, vine pet procedură.
În casă, petul devine procedură. Trebuie plimbat, alimentat, să nu-i lipsească apa, copilul să-l mângâie, mama să-l frece pe urechiușe, tatăl să-l ducă la vet. Dieta cea bună. Vet-ul cel mai cel. Despăducherile. Decontaminările. Care-s problemele? Uite, netul este asistentul tău personal. Plus că se strânge lumea în jurul acestei probleme diafane, pufoase. Pet – procedură de apropiere în familie. Unde-i sufletul? Nu e. Fie câine, fie pisică, fie șarpe. Diversitatea de specii este îngrozitoare. Așa că răspunsurile le găsesc pe net, bravul erou cu răspunsuri de-a gata. Ce suflet să fie între pet și stăpâni? Niciunul.

În al treilea rând, abandonul. Pet-ul, târâtor sau patruped, devine prea costisitor pentru a fi păstrat. Gata, ne-am dat seama ce-i cu covid-ul. Se pierde timpul dimineața când plec la serviciu sau intru online. Cu pandemia asta toată familia are o părere. S-a convins lumea. Vaccinat sau nu, pandemia este fumată. Infectările? Moft. Dă-i în mă-sa! Boala covrig nu mai există. Cârâie unii, dar în fapt panica aia de izolare și peții-suflet pufos nu mai contează. Tentația de a avea fiecare membru al familei sufletul lui? S-a abandonat. E clar. Greu, cel mai greu nu este să-i spui copilului că-i dai un șut în fund blănuței prin care ș-a trecut mâna de COVIDul ăsta. Nu. Greu cu adevărat este să găsești locul unde să-i faci vânt potăii. Trebuie să consumi benzină. Trebuie să fie departe. Nu se-ntoarce ăla… e o poveste cretină. Las’, o să se descurce. Trăim în jungla urbană. Pisicuță-pet? Să rupă un șobolan de-al lui Nicușor Dan. Câțeluș-pet? Să caute în gunoaiele din restaurantele din Herăstrău. Găsește…. S-a născut animal. Animal să devină. Nu se omoară suflet, nu. Interpretarea corectă este: se dă o nouă șansă de viață.

În al patrulea rând, eu, eu, reporterul. Am devenit martorul unei “crime”. Nasol este că iresponsabilitatea unora a devenit responsabilitatea mea. Dar de ce sunt eu responsabil? Este pet-ul meu? Ca să nu mă prindă vreun sentiment, am fugit de pe maidan. Pet-ul abandonat. Pet abandonat. Ce-ai făcut tu toată noaptea asta, pet abandonat?

Adevărul este unul singur. Nu l-am privit în ochi, așa că nu-i al meu.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii estimează că la finele lunii decembrie se va circula pe Drumul de legătură DN 5-Şoseaua de Centura-Pod Prieteniei

Publicat

in

De

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu alături de Premierul Nicolae Ciucă au inspectat, marţi, şantierul obiectivului de investiţii “Drumul de legătură DN 5 km 60+500 – Şoseaua de Centură- Podul Prieteniei km 61+400”, informează un comunicat de presă al MTI.

Stadiul fizic de execuţie pentru cei 5,72 km (din care 5,10 km lungime drum de legătură şi 0,62 km lungime drum reabilitat/lărgit) este de 95%. În aceste condiţii termenul estimat pentru darea în trafic este data de 20 decembrie 2021 urmând ca finalizarea tuturor lucrărilor să se realizeze până în luna aprilie 2022.

“Sunt obiective importante pe care trebuie să le livrăm românilor. Era o ruşine a noastră ca intrarea în ţară să nu arate cum trebuie. Cred că fiecare dintre noi a văzut cum arăta ieşirea sau intrarea în ţară dinspre Bulgaria. Antreprenorul, care este unul serios, s-a mobilizat şi putem spune că acum avem şi noi un drum demn de zilele noastre. Aş vrea sa văd astfel de drumuri peste tot în ţară”, a spus ministrul Sorin Grindeanu, care a adăugat că va continua vizitele neanunţate pe şantierele obiectivelor de infrastructură şi că va verifica împreună cu cei de la CNAIR şi antreprenorii care este situaţia reală din teren, potrivit Agerpres.ro.

Drumul de legătură, în lungime 5,72 km, are ca scop principal asigurarea conexiunii rutiere între DN5 şi punctul de trecere a frontierei Giurgiu. Antreprenorul este SC PORR CONSTRUCT SRL, contractul a fost semnat în noiembrie 2019, iar valoarea contractului este de 106.638.187,87 lei fără TVA. Durata contractului este de 24 luni execuţie şi 84 luni perioada de garanţie.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

PSD’s Ciolacu disapproves of compulsory vaccination, as right to life, precedence over all other rights

Publicat

in

De

Chairman of the Social Democratic Party (PSD) and Speaker of the Chamber of Deputies, Marcel Ciolacu, stated on Tuesday that he does not “at all” approve of compulsory vaccination, emphasizing that the right to life “takes precedence” over all other rights.

“I do not force anyone and I do not agree at all with compulsory vaccination. Let me be very clear. I have rights, as do you. You have the right not to be vaccinated, I have the right to be vaccinated. I believe the right to life takes precedence over all other rights. Dr. Rafila [Minister of Health] will come and explain exactly a predictable, scientific mechanism [regarding the COVID Green Certificate – ed.n.]. I do not condemn the world not to go to work … or … you will see,” Ciolacu told national broadcaster TVR.

Marcel Ciolacu also showed that he does not think that “politicians should give their opinion regarding the pandemic”.

AGERPRES

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend