Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Peste o mie de hectare de pădure, mistuite de un incendiu de vegetaţie din Spania

Publicat

in

Un incendiu de vegetaţie, activ la aproximativ 100 de kilometri vest de Barcelona, a mistuit 1.100 de hectare de pădure şi terenuri agricole, a anunţat duminică, într-un mesaj publicat pe Twitter, Comisia forestieră din Catalonia, informează DPA.

Există temeri că incendiul ar putea fi alimentat de vântul care în această regiune se înteţeşte de obicei în jurul prânzului, pe fondul temperaturilor ridicate, de aproximativ 30 de grade Celsius şi a secetei severe.

Aproximativ 5.000 de hectare sunt ameninţate în mod direct de acest incendiu, scrie Agerpres.ro.

Este cel mai mare incendiu de pădure izbucnit în acest an în regiunea împădurită din Catalonia, potrivit El Periodico.

Cenuşa rezultată în urma incendiului a ajuns deja în zone din Barcelona.

Alături de pompierii locali şi de unităţile pentru stingerea incendiilor forestiere, soldaţi din cadrul armatei spaniole au fost desfăşuraţi duminică dimineaţă în lupta cu flăcările.

Fermieri din regiune au fost chemaţi să are zone de pe ogoarele lor pentru a crea bariere împotriva răspândirii flăcărilor.

Aproximativ 80 de persoane din regiune au fost nevoite să evacueze locuinţele de la debutul incendiului, sâmbătă dimineaţă.

Nu se cunoaşte cauza declanşării incendiului.

La sfârşitul săptămânii trecute, un incendiu forestier izbucnit spre nord, pe Costa Brava, a mistuit 415 hectare de pădure în rezervaţia naturală Cap de Creus.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Patriarhul Bisericii Melchite în vizită la Patriarhia Română | În imagini

Publicat

in

De

Patriarhul Youssef Absi al Bisericii Melchite din Siria a fost vineri, 24 septembrie 2021, în vizită la Palatul Patriarhiei, unde a fost întâmpinat de Episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieșteanul, informează Basilica.ro.

La finalul întâlnirii, Patriarhul Youssef Absi a împărtăşit impresii despre şederea în ţara noastră, pe care a numit-o „vizită-pelerinaj”.

„Îi mulţumesc Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru că mi-a dat ocazia să fac această vizită. Pentru mine este o vizită-pelerinaj, iar pentru noi cei care venim din Orientul Mijlociu, Biserica Ortodoxă Română este o Biserică martiră”.

„Vizita pe care tocmai am efectuat-o la Patriarhia Română a fost pentru mine o oportunitate de a cunoaşte, chiar dacă pe scurt, Biserica Ortodoxă Română. Am reuşit să constat că Biserica Ortodoxă Română are grijă nu doar de credincioşii săi, ci şi de cei din alte comunităţi religioase”.

„Am fost impresionat de credinţa profundă a poporului român şi profit de această ocazie pentru a-l încuraja să rămână în continuare credincios şi creştin”.

„Am venit în România la invitaţia unuia dintre creştinii noştri, am vizitat câteva mănăstiri şi biserici, dar cel mai mult m-a impresionat credinţa poporului român”, a declarat Patriarhul Youssef Absi.

Patriarhul Youssef Absi a făcut o prezentare sintetică a Bisericii Greco‑Catolice Melchite.

„Biserica Catolică Melchită a luat naştere în 1724, ceea ce înseamnă că în trei ani sărbătorim 300 de ani de la naşterea sa. Biserica noastră este o Biserică antiohiană, iar sediul este la Damasc. Creştinii acestei comunităţi se află în Siria, Liban, Egipt, Iordania, Statele Unite ale Americii, America Latină şi Europa”.

„Prezenţa Bisericii noastre în diaspora a venit mai târziu. În cadrul Bisericii noastre avem școli proprii, dispensare și spitale, instituţii de caritate. În acest moment, Biserica Catolică Melchită suferă din cauza crizei cu care se confruntă Orientul Mijlociu şi care determină creştinii să emigreze”.

Patriarhul Melchit se află în vizită în România la invitația Fundației Alexandrion.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Liberalii primesc un semnal la Congresul PNL: liderul minorităților naționale nu a participat, deși fusese invitat

Publicat

in

De

La Congresul PNL, pe lângă liberali, au fost invitați și liderii altor formațiuni politice. Astfel, liderul UDMR, Kelemen Hunor și liderul PMP, Cristian Diaconescu, au onorat cu prezența Congresul PNL.

În schimb, liderul minorităților naționale, Varujan Pambuccian, nu a participat la eveniment. În urmă cu doar o săptămână, Pambuccian a transmis un mesaj la Congresul UDMR.

Cei de la PNL se bazează pe sprijinul minorităților naționale în Parlament, iar absența lui Varujan Pambuccian ar putea fi un semnal extrem de important.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend