Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Peste jumătate dintre profesorii argeșeni au picat titularizarea      

Publicat

in

1321626801x280profesorLa nivel național, mai putin de jumătate dintre cei 32.000 de dascăli care au susținut examenul de titularizare au reușit să ia note peste 7 și implicit să obțină un post de titular în învățământul preuniversitar. Acesta este cel mai mic procent de promovare din ultimii 3 ani. Trendul se menține și la nivel județean, unde doar 45,02% dintre candidații din Argeș care s-au prezentat la examen au reușit să obțină note peste 7 și vor ocupa un post de titular la catedră. Și cei care au luat note cuprinse între 5 și 7 vor putea ajunge la catedră, ca suplinitori, dar pentru un post de titular trebuie să dea, din nou, examen anul viitor.Potrivit Inspectoratului Școlar Județean, 78, 86 % dintre profesori au promovat concursul cu note peste 5, iar 21, 14 % au avut note sub 5. Aceștia pot depune contestații în zilele de 25 și 26 iulie, iar pe 30 iulie vor fi afișate rezultatele finale ale concursului de titularizare.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, avertizează: ‘Nu trebuie să renunțăm la sprijinirea Ucrainei’

Publicat

in

De

Războiul din Ucraina ar putea să dureze ani de zile, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, într-un moment în care trupele ucrainene se luptă cu forța rusă de invazie pentru teritoriul din estul țării, transmite Reuters.

Forțele ruse nu au reușit să captureze Kievul în faza inițială a invaziei, iar ulterior și-au concentrat eforturile militare pentru a cuceri regiunea Donbas, acolo unde separatiștii susținuți de Moscova controlau deja diverse zone.

„Trebuie să ne pregătim pentru faptul că ar putea dura ani de zile. Nu trebuie să renunțăm la sprijinirea Ucrainei”, a spus înaltul oficial nord-atlantic.

„Chiar dacă sunt mari costurile, nu numai pentru sprijin militar, ci și din cauza creșterii prețurilor la energie și alimente”, a continuat Jens Stoltenberg, potrivit b1tv.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

România în Schengen! Fost premier al României: ‘Am arătat că frontiera Europei de pe teritoriul românesc este foarte sigură’

Publicat

in

De

Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, afirmă că intrarea României în Spaţiul Schengen nu este un favor, ci un drept, deoarece ţara noastră a îndeplinit „toate criteriile”, iar şeful statului, Klaus Iohannis, trebuie „să bată fierul cât e cald” şi să folosească contextul favorabil pentru a solicita votarea în Consiliul European a cererii României de aderare la acest spaţiu vamal.

„România în Schengen! Acum! Intrarea României în Schengen nu este un favor pe care ni-l face cineva. Este dreptul nostru! Am îndeplinit toate criteriile. Am arătat că frontiera Europei de pe teritoriul românesc este foarte sigură. Cetăţenii români au dreptul să nu mai fie controlaţi la frontiere interne. Odată cu dobândirea statutului de candidat de către Ucraina şi Republica Moldova nu mai poate nimeni să găsească pretexte pentru a se opune integrării noastre. Guvernanţii au obligaţia de a folosi acest moment favorabil pentru a intensifica demersurile la nivel european. Iohannis trebuie să bată fierul cât e cald şi să ceară introducerea pe ordinea de zi şi votarea în Consiliul European a cererii noastre perfect legitime”, a scris Ludovic Orban, sâmbătă, pe Facebook.

El a punctat că Parlamentul European susţine aderarea României, iar Comisia a prezentat un punct de vedere favorabil şi că rămâne să ia decizia şefii de state şi de guverne.

„Avem toate argumentele de partea noastră şi mai avem şi conjunctura creată de războiul de agresiune al Rusiei contra Ucrainei. Guvernanţii nu vor avea nicio scuză, dacă nu reuşesc atingerea acestui obiectiv”, a adăugat Ludovic Orban, informează agerpres.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend