Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Peste 80% dintre angajații Universității din Timișoara refuză să se vaccineze

Avatar

Publicat

in

Mai puţin de 20% dintre angajaţii Universităţii de Medicină din Timişoara apar pe listele oficiale ca exprimându-şi disponibilitatea de vaccinare, în cazul cadrelor didactice de la medicină din acest oraş proporţia fiind încă mai scăzută, de nici 13%. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, explică faptul că mulţi dintre profesorii universităţii, medici de profesie, s-au vaccinat deja în prima etapă, iar cifrele reprezintă un “viciu de raportare”, potrivit news.ro.

Conform datelor furnizate, vineri, de Ministerul Educaţiei, la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” din Timişoara doar 18,84% dintre cei 1.417 angajaţi şi-au exprimat disponibilitatea de a se vaccina împotriva COVID-19 în etapa a doua.

Cea mai ridicată rată în ceea ce priveşte intenţia de a se imuniza se înregistrează în rândul personalului didactic auxiliar, unde peste 51% dintre salariaţii universităţii sunt de acord cu vaccinarea, precum şi în rândul personalului nedidactic, unde ar vrea să se imunizeze 27,66% dintre angajaţi. În schimb, conform datelor oficiale, doar 140 dintre cei 1.095 de profesori şi-au exprimat intenţia privind imunizarea, reprezentând un procent de doar 12,79, iar dintre cei 9 încadraţi ca personal didactic asociat niciunul nu vrea vaccinare.

Citește și: Scandalos! Iulian Bulai a luat-o razna! Se folosește de imaginea marelui poet Mihai Eminescu

Ministrul Educaţiei Naţionale, Sorin Cîmpeanu, a explicat, vineri seară, într-o intervenţie la Digi 24, că procentul scăzut al celor care se arată dispuşi să se vaccineze are legătură cu faptul multe dintre cadrele didactice ale universităţii sunt medici şi aceştia au intrat deja în prima etapă a imunizării.

“Este un viciu de raportare din partea universităţii pentru că personalul din învăţământul medical clinic, format din medici, s-au vaccinat deja în rândul medicilor. Au gândit să nu mai raporteze disponibilitate de vaccinare pentru a nu afecta numărul de doze necesar a fi planificate, lucru corect, de altfel. Dar această problemă de raportare va trebui corectată şi aduse lucrurile în aşa fel încât să reflecte cât mai fidel realitatea. Dar asta este explicaţia”, a spus Cîmpeanu.

Acesta a precizat că situaţia este similară şi în cazul altor universităţi de medicină din ţară, iar aspectul nu este unul “îngrijorător”.

La Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureş puţin peste 30% din personalul didactic titular şi-a exprimat dorinţa de a se vaccina, procentul total în ceea ce priveşte disponibilitatea de imunizare în rândul angajaţilor instituţiei didactice fiind de 43.32.

La Universitatea de Medicină şi Farmacie “Grigore T. Popa” din Iaşi 189 dintre cei 910 profesori se vor imuniza în etapa a doua, intenţia de vaccinare fiind exprimată de 450 dintre cei 1453 de angajaţi au instituţiei, reprezentând 30,97%.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

VIDEO PSD a propus program de lucru până la 07:00, PNL a câștigat, iar plenul reunit pentru legea bugetului se închide la 02:00

Avatar

Publicat

in

De

Programul de lucru al plenului reunit al Parlamentului pentru dezbaterea proiectului Legii bugetului de stat pe anul 2021 a fost prelungit, în noaptea de luni spre marţi, până la ora 2,00.

Parlamentarii au votat acest lucru la propunerea liderului deputaţilor PNL, Gabriel Andronache, scrie agerpres.ro.

Citește și: AUR, intervenție de ultimă oră în privința pașaportului de vaccinare european! Solicitare către autoritățile Statului Român

“Domnule preşedinte, conform discuţiilor avute în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, la nivel de Birouri permanente, s-a discutat ca, în măsura în care se consideră necesar ca programul de lucru să fie prelungit în ziua următoare (…), vă propunem să supuneţi votului plenului reunit prelungirea programului de lucru până la ora 2,00”, a afirmat Andronache.

La rândul său, liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a propus prelungirea programului de lucru până la epuizarea anexelor de la Legea bugetului de stat, respectiv până la ora 7,00 dimineaţa, propunerea fiind însă respinsă.

Citește și: Emil Constantinescu o spulberă pe Clotilde Armand: Nu știe ce vorbește!

La tribună a venit şi liderul deputaţilor AUR, George Simion, care a calificat discuţiile drept “o bătaie de joc”.

“E bătaie de joc. Haideţi să găsim câteva amendamente care să fie votate de plenul Parlamentului. Noi putem să stăm până la 7 dimineaţa. (…) Vă rugăm – un apel colegial, care e cât de cât democratic – să votăm câteva amendamente, altfel stăm şi respingem pe bandă rulantă amendamente, ne batem joc de noi şi de ţară”, a susţinut Simion.

Citește și: Medicul Emilian Imbri trage un puternic semnal de alarmă: ‘Numărul persoanelor care vin spre spital, de vreo două săptămâni a crescut. Acum două săptămâni de exemplu, aveam 200 de locuri libere în spital, astăzi avem 82’

Ulterior, la propunerea preşedintelui de şedinţă, liberalul Ludovic Orban, parlamentarii au luat o pauză de 20 de minute, după care vor relua dezbaterile.

Plenul Parlamentului dezbate anexele bugetului de stat, discuţiile fiind pe amendamentele de la bugetul Ministerului Dezvoltării.

Citește și: Ludovic Orban: ‘În cursul acestei săptămâni, cel târziu începutul săptămânii viitoare se pot finaliza toate procedurile de numire a prefecților și subprefecților’ .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Viorica Dăncilă o ține sus și tare: ‘Am fost premierul României şi nu am fost marioneta nimănui’

Avatar

Publicat

in

De

Fostul premier social-democrat Viorica Dăncilă a afirmat, luni seară, că nu a fost marioneta lui Liviu Dragnea, iar cei care au acuzat-o de acest lcuru sunt ”yes-meni” care participat la partied de vânătoare şi şpriţ cu LIviu Dragnea, anunță news.ro.

Viorica Dăncilă a fost întrebată, luni seară, la A7TV, dacă este adevărat că de multe ori intra la discuţiile cu Dragnea cu ideile ei şi ieşea cu concluziile lui şi a afirmat: ”Nu este adevărat acest lucru. Cei care au lucrat, aş spune şi împotriva partidului şi împotriva Guvernului pe care l-am condus, au căutat să îşi justifice într-un fel acţiunile lor şi atunci au venit cu lucruri care nu sunt conforme cu realitatea. Cei care m-au acuzat, în primul rând Paul Stănescu, cei care au făcut aceste acuzaţii, cum ar fi înţelegerea cu preşedintele Klaus Iohannis. Atât el cât şi Marcel Ciolacu şi alţii au fost oamenii care au stat alături de Liviu Dragnea şi când mergeau la vânătoare şi la şpriţ, acolo unde spuneau că nu era loc pentru femei. Ei erau cei care discutau cu Liviu Dragnea de cele mai multe ori. Plecau în Deltă, în diferite locuri. Eu nu am participat la astfel de activităţi. Eu discutam cu Liviu Dragnea, eu în calitate de prim-ministru, Liviu Dragnea în calitate de preşedinte de partid”.

Citește și: Emil Constantinescu o spulberă pe Clotilde Armand: Nu știe ce vorbește!

De asemenea, întrebată dacă a fost o merionetă, Dăncilă a afirmat: ”În niciun caz. Am fost premierul României şi nu am fost marioneta absolut a nimănui”.

”Cred că alături de Liviu Dragnea au fost oameni care au vrut să îşi arate ataşamentul faţă de lider şi au dezinformat foarte mult. Mulţi din partid au fost si sunt yes-mani, oameni care nu au personalitate, oameni care îşi schimbă şeful şi în faţa fiecăruia dintre noi au avut acelaşi comportament”, a mai afirmat Dăncilă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend