Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Peste 76.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 au fost administrate în centrele amenajate de Primăria municipiului Galaţi

Publicat

in

Un număr de 76.806 de doze de vaccin au fost administrate până pe 14 iunie în centrele de vaccinare amenajate de către Primăria municipiului Galaţi, informează, miercuri, Biroul de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, la Sala Sporturilor s-au administrat 22.094 de vaccinuri Pfizer, la Pationarul “Dunărea” – 26.422 de doze Pfizer, la Baza Siderurgistul – 12.719 de doze Astra Zeneca şi 2.211 de doze Janssen – Johnson&Johnson, iar la Centrul Drive-Thru – 12.970 de doze Pfizer şi 390 de doze Janssen – Johnson&Johnson, potrivit agerpres.ro.

Centrul de vaccinare drive-thru din parcarea Shopping City Galaţi va funcţiona în continuare, până pe 8 iulie, zilnic între orele 8.00 şi 20.00, iar cei care doresc se pot vaccina fără programare.

Primăria municipiului Galaţi a asigurat amenajarea şi dotările necesare pentru buna funcţionare a celor patru centre de vaccinare.

Până în prezent, numărul total de doze de vaccin administrate, începând cu data de 4 ianuarie 2021, la nivel judeţean este de 184.648. Numărul total al persoanelor din judeţul Galaţi care au primit şi a doua doză este de 85.629. Alte 8.640 de persoane au primit doar prima doză de vaccin anti SARS-CoV-2.

Totodată, 4.750 de persoane au fost imunizate cu vaccin Janssen, doză unică.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Desființarea SIIJ mai are de așteptat. Anca Dragu: ‘Sincer, nu mă aștept la o sesiune extraordinară acum’

Publicat

in

De

Președintele Senatului, Anca Dragu (USR-PLUS), a că în următoarea perioadă de timp nu se așteaptă la o sesiune extraordinară pentru desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).

„Ştiţi bine că am continuat discuţiile pentru desfiinţarea Secţiei speciale şi că există opinii diferite între partidele de coaliţie. Continuăm dialogul. Sincer, nu mă aştept la o sesiune extraordinară acum, pentru desfiinţarea SIIJ, dar în septembrie vom relua discuţiile”, a declarat, miercuri, Dragu, la Palatul Parlamentului, informează agerpres.ro.

Vezi și:

Rectificarea bugetară, un subiect greu de discuții la nivelul Coaliției PNL-USR-PLUS-UDMR. Anca Dragu: ‘Sper ca această rectificare să aibă loc într-un orizont de una-două săptămâni’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

România pare să nu mai accepte gunoaiele altora. Un alt transport cu peste o mie de tone de deșeuri a fost oprit să intre în țară

Publicat

in

De

O barjă care aducea din Serbia peste o mie de tone de deșeuri din diferite materiale, unele periculoase, a fost oprită la Cernavodă.

Polițiștii de frontieră din Garda de Coastă și lucrători vamali din Constanța Sud, comisari de mediu și reprezentanți ai Căpităniei Cernavodă au controlat, pe sensul de intrare în țară, un convoi format dintr-un împingător cu şase barje sosit în portul Cernavodă, din direcția Serbia.

Convoiul era format din cinci barje încărcate cu cereale şi una cu 1.054,6 tone deşeuri din fier, conform documentelor.

La controlul de frontieră s-a observat că printre deșeurile din fier se aflau şi alte tipuri de deșeuri decât cele declarate, fiind depozitate şi deșeuri a căror proveniență nu poate fi stabilită, unele chiar periculoase – componente din vehicule scoase din uz, care conțin uleiuri, emulsii și alte substanțe periculoase, deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE-uri), deșeuri de ambalaje din plastic, lemn, carton, materiale textile și rafie, vopsea, ebonita, anvelope din cauciuc, etc.

Astfel, s-a stabilit faptul că transferul de deșeuri nu indeplineşte condiţiile legale, iar comisarii Gărzii de Mediu au interzis tranzitarea României.

S-a întocmit lucrare penală pentru nerespectarea măsurilor în desfășurarea activității de colectare/tratare/transport deșeuri și folosirea de acte nereale.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend