Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Peste 6.100 de amenzi, de aproximativ 1,8 milioane lei, aplicate de la începutul anului de poliţiştii locali

Publicat

in

Potrivit acesteia, au fost constatate în flagrant 80 de fapte cu caracter penal, confiscate bunuri în valoare de 7.600 lei şi numerar confiscat de peste 5,6 milioane de lei.
În perioada analizată, personalul Poliţiei Locale Galaţi a desfăşurat 1.167 acţiuni, a executat 3.797 activităţi de patrulare, 1.201 controale, a soluţionat peste 800 petiţii şi a intervenit operativ pentru rezolvarea unui număr de 1.640 sesizări telefonice.

De la începutul anului, pe componenta de Ordine Publică, poliţiştii locali au aplicat un număr de 4.185 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 917.325 lei.

La Serviciul Intervenţie Rapidă şi Transport Valori s-au constatat un număr de 75 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 22.300 lei.

La Serviciul Siguranţă Rutieră s-au constatat şi aplicat 1.470 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 488.500 lei, iar la Serviciul Disciplina în Construcţii şi Afişaj Stradal, 56 de contravenţii în sumă totală de 127.000.

Totodată, baza de date a fost utilizată în peste 5.500 cazuri, 3.789 pentru verificări persoane şi 1.736 pentru verificări autoturisme.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Criminalii cibernetici vând acces la companii prin Dark Web. Cât costă aceste servicii și care sunt riscurile atacurilor

Publicat

in

De

​Odată cu dezvoltarea criminalității cibernetice pe modelul de afaceri de furnizare de servicii, informațiile necesare pentru a organiza un atac sunt tot mai solicitate infractorilor cibernetici. Experții Kaspersky au analizat aproape 200 de postări de pe dark web, prin care utilizatorii solicită informații pentru accesul inițial la forumurile companiilor.

Dark webFoto: Suntorn Somtong, Dreamstime.com

Costul mediu pentru accesul la sistemele unei companii mari se situează între 2.000 și 4.000 USD, un preț relativ redus în comparație cu daunele potențiale pe care un atac le-ar putea cauza business-urilor vizate. Astfel de servicii sunt de mare interes pentru operatorii de ransomware, ale căror profituri ar putea ajunge până la 40 de milioane de dolari pe an.

Cercetările au relevat o cerere mare pe dark web nu numai pentru datele obținute printr-un atac, ci și pentru datele și serviciile necesare organizării unuia (de exemplu, datele necesare pentru a efectua pașii specifici ai unui atac multifazic). Odată ce un atacator obține acces la infrastructura organizației, acesta poate vinde datele de acces altor criminali cibernetici avansați, cum ar fi operatorii de ransomware.

Astfel de atacuri au ca rezultat pierderi financiare și reputaționale semnificative pentru organizația vizată și pot provoca chiar suspendarea activității și întreruperea proceselor de business. IMM-urile și companiile mari sunt cele mai vizate de aceste atacuri.

Experții companiei au analizat aproape 200 de postări de pe Dark web prin care utilizatorii doresc să cumpere informații pentru accesul inițial la forumurile companiilor, intenționând să definească principalele tipuri de date corporative vândute, precum și ce criterii folosesc infractorii cibernetici pentru a evalua prețul pentru datele unei organizații. Majoritatea postărilor (75%) vindeau acces RDP (Remote Desktop).

Acesta oferă acces de la un desktop sau la o aplicație găzduită de la distanță, apoi permite infractorilor cibernetici să se conecteze, să acceseze și să controleze datele și resursele printr-o gazdă, de la distanță, la fel cum angajații companiei controlează datele de la fața locului.

Prețurile pentru accesul inițial variază foarte mult, de la câteva sute de dolari la sute de mii. Deloc surprinzător, determinantul cheie pentru prețurile ridicate ale ofertelor analizate este reprezentat de veniturile potențialei victime – prețul crește odată cu veniturile. Prețurile pot diferi și în funcție de industria în care activează compania și regiunea de operare.

Accesul la infrastructurile mari de business costă de obicei între 2.000 și 4.000 USD, care sunt prețuri relativ modeste. Dar nu există nicio limită superioară a costului. Datele aparținând unei companii cu un venit de 465 milioane USD sunt vândute cu 50.000 USD.

Una dintre cele mai importante componente ale prețului inițial de acces este suma de bani pe care cumpărătorul o poate câștiga dintr-un atac folosind acel acces. Aceste atacuri cauzează, adesea, companiei vizate pierderi de milioane de dolari. Cei mai prolifici actori din ultimul an au primit 5,2 miliarde de dolari în transferuri în ultimii trei ani.

Pe lângă criptarea datelor corporative, infractorii cibernetici se concentrează și pe furtul acestor date. Mai târziu, aceștia pot posta unele dintre datele furate pe blogurile lor – în primul rând ca dovadă, dar și pentru un șantaj ulterior – amenințând că vor publica și mai multe, dacă compania nu le plătește banii pe care îi cer, într-un interval de timp stabilit.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Valentin Lazea (BNR): ‘O prioritate zero pentru oamenii din această ţară ar fi să se gândească la izolarea termică a clădirilor’

Publicat

in

De

O prioritate zero pentru oamenii din această ţară ar fi să se gândească la izolarea termică a clădirilor, având în vedere conflictul din Ucraina şi posibilitatea ca acesta să se prelungească dincolo de sfârşitul anului, a declarat, marţi, într-o conferinţă de specialitate, Valentin Lazea, economist-şef la Banca Naţională a României (BNR).

„Dacă ne uităm la conflictul din Ucraina şi vedem că este posibil să se prelungească dincolo de sfârşitul acestui an – şi gazul este posibil să fie folosit că armă în acest război, cred că o prioritatea zero pentru oamenii din această ţară ar fi să se gândească la izolarea termică a clădirilor. Nu cred că există vreo altă formă de a cheltui banii – bineînţeles acum este perioada vacanţelor, oamenilor nu le stă mintea decât la vacanţe dar, după ce vacanţele se vor fi terminat, nu cred că există altă prioritate care să fie mai importantă decât izolarea termică a clădirilor, fără a mai aştepta să vină statul sau primăria că să le facă acest lucru. Oricine are puşi 5.000 de euro deoparte trebuie să facă acest lucru, iar cine nu are 5.000 de euro puşi deoparte să apeleze la bănci”, a menţionat Valentin Lazea.

El consideră că băncile, „în acest context, în această toamnă, ar trebui să facă un efort special pentru a promova acest tip de creditare pentru izolarea termică a clădirilor pentru că nu există altă formă de creştere a eficienţei energetice, alta decât economisirea”.

„Termoizolarea clădirilor este ceva ce se poate face în scurt timp şi cu un efort financiar mic”, a subliniat Lazea.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend