Conecteaza-te cu noi

DIVERSE

Peste 2.300 de manastiri si parohii primesc aproape 5 mil. euro subventii pentru terenuri agricole

Avatar

Publicat

in

BISERICAUn numar de 2.315 institutii de cult, care detin sau administreaza o suprafata de peste 23.000 de hectare de teren agricol, pentru care au primit anul trecut subventii de aproape 5 milioane de euro, vor trebui sa demonstreze, pentru a mai primi bani, ca sunt “fermieri activi” si ca lucreaza terenul, scrie Mediafax.Anul trecut, la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) au depus cereri unice de plata pe suprafata 2.315 institutii de cult, din care 217 manastiri, 2.071 parohii si 27 alte institutii de cult sau religioase, pentru suprafata agricola totala de 23.853 hectare.

Pentru aceasta suprafata, APIA a autorizat plati totale in valoare de aproape 4,9 milioane de euro, din care numai plata unica pe suprafata SAPS insumeaza 2,9 milioane de euro.

“Pe aceasta cale dorim sa atragem atentia acestei categorii de fermieri ca, incepand cu anul 2015, este necesar sa poata dovedi calitatea de fermier activ pentru a obtine plati pe suprafata in conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) din 2013. Pentru a putea dovedi calitatea de fermier activ, institutiile de cult trebuie sa aiba in obiectul de activitate activitati agricole conform clasificarii CAEN sau sa poata dovedi cu documente ca desfasoara propria activitate agricola”, a declarat agentiei Mediafax Dorel Benu, directorul general al APIA.

Ministerul Agriculturii va pregati in acest an o “lista neagra”, care va include fermierii inactivi si institutiile care detin terenuri si care primeau subventii, astfel incat acestia sa nu mai beneficieze de platile pe suprafata, a declarat recent ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

“Se introduce un nou concept, conceptul de fermier activ, astfel incat nu mai pot beneficia de plati directe decat acei fermieri care inregistreaza si lucreaza in agricultura. Exemple sunt numeroase, consiliile locale, aeroportul nu stiu care din Bucuresti sau din alte zone care pana acum cel putin pe pajisti, pe administrarea corecta in bune conditii agricole si de mediu a pajistilor, primeau aceste plati directe”, a spus ministrul.

El a explicat ca, nefiind fermieri activi, aceste institutii si fermieri vor figura pe “o lista neagra” si nu vor mai putea primi platile pe suprafata. Ministrul a afirmat ca lista va fi definitivata in acest an, perioada in care va fi definit si conceptul de “fermier activ”.

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate

ACTUAL

ULTIMA ORĂ – Primar, mort din cauza COVID-19. El candida la alegerile din 27 septembrie pentru al treilea mandat

Avatar

Publicat

in

De

Primarul din Deveselu, Ion Aliman, a murit din cauza COVID-19, anunță Antena3. Aliman fusese confirmat cu noul coronavirus, la începutul lunii septembrie, când a fost internat la Spitalul Municipal Caracal. Ulterior, la cererea familiei, el a fost transferat la Spitalul Colentina din Capitală. Ion Aliman era primar al comunei Deveselu din anul 2012, iar la alegerile din 27 septembrie candida pentru al treilea mandat.

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult

ACTUAL

Canon Pixma MG5750 VS Imprimanta BROTHER DCP-T310 CISS care este soluţia pentru tine

Avatar

Publicat

in

De

Alegerea imprimantei potrivite poate fi uneori o sarcină dificilă. Varietatea mare de branduri şi numeroasele opţiuni pe care acestea le oferă, te pot pune în dificultate.

Pentru a te ajuta să iei decizia potrivită îţi aducem mai în atenție două imprimante accesibile şi versatile: Canon Pixma MG5750 şi  Imprimantă BROTHER DCP-T310 CISS. În rândurile următoare vom încerca care sunt plusurile şi minusurile fiecăreia. 

Publicitate

Canon Pixma MG5750 – soluţie confortabilă fără fir

Compania japoneză şi-a câştiga un loc fruntaş, bine meritat, pe piaţa de periferice, iar cu acest model, a adus un plus de versatilitate în locuinţe şi în birouri. Dispozitivul este unul de tip multifuncţional, deci în afară de funcţia de imprimare vine şi cu soluții de scanare şi copiere. Are formă compactă şi vine cu sistem wireless și poate fi montată în oricare dintre încăperi. De asemenea imprimanta are opţiuni de urcare a informațiilor în cloud. 

Canon Pixma MG5750 are caracteristici deosebite pe partea de imprimare. Are cartușe cu cinci tipuri de cerneluri care  asigură calitate excepţională a printului. Viteza de imprimare este bună furnizând până la 13 pagini pe minut monocrom şi 9 pagini în policolor.  Aceste caracteristici sunt posibile la rezoluţia de 4800X1200 DPI. 

Un alt plus al imprimantei este legat de compatibilitatea costurilor de cerneală. Cartușele galben, magenta, negru, cyan putând fii reîncărcate sau folosite soluţiile alternative compatibile, mai ieftine dar la fel de eficiente.

Imprimanta BROTHER DCP-T310 CISS 

Imprimanta Brother este o variant excepţională, cu adevărat utilă pentru companii mici care au necesar ridicat de imprimare policolora. Sistemul CISS asigură eficiență ridicată, sarcinile putând fi realizate rapid pentru perioade mai lungi îndelungate. Ca şi în cazul tipului menţionat anterior şi aceasta are sistem de cartuşe reîncărcabile mai ieftine faţă de cele originale. 

Imprimanta vine cu funcţii de scanare şi copiere extrem de utile în orice birou. Un plus al acesteia este designul compact. Panoul de control şi comandă este intuitiv şi uşor de utilizat. 

Calitatea printului este foarte bună fapt apreciat în cazul documentelor policolor.  Versatilitatea sistemului CISS este ridicată, iar imprimanta poate fii pusă în funcțiune cu uşurinţă în cel mai scurt mod. Astfel randamentul la locul de muncă nu este afectat. Această variantă este una prietenoasă şi protejează bugetul.

Sursa de imagine:

Igor Kardasov / Shutterstock.com

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend