Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Peste 2.200 de părţi civile constituite în procesul atentatelor de la 13 noiembrie 2015 din Franţa

Publicat

in

Peste 2.200 de persoane s-au constituit în părţi civile în procesul atentatelor de la 13 noiembrie 2015 din Franţa, care a început săptămâna trecută în faţa unui tribunal special din Paris, relatează AFP joi, citând o sursă judiciară.

Preşedintele tribunalului, Jean-Louis Perics, a efectuat în primele două zile de audiere apelul părţilor civile.

În plus faţă de cele 1.800 de părţi civile deja constituite, alte câteva sute s-au prezentat la tribunal pentru a cere ca această calitate de victime să le fie recunoscută. Joi, numărul părţilor civile constituite în proces se ridica la 2.232.

Alte constituiri de părţi civile urmează a fi examinate pe 4 octombrie, în special cererile comunelor Paris şi Saint-Denis, ale sălii de concerte Bataclan şi bistroului La Belle Equipe.

Atentatele de la 13 noiembrie, cele mai sângeroase comise vreodată în Franţa, s-au soldat cu 130 de morţi şi peste 350 de răniţi în Paris şi Saint-Denis, informează Agerpres.ro.

Douăzeci de persoane suspectate de implicare în diverse grade în aceste atacuri sunt judecate într-un proces de nouă luni. Paisprezece acuzaţi, între care singurul membru încă în viaţă al comandourilor – Salah Abdeslam, sunt prezenţi la proces. Alţi şase, între care cinci presupuşi decedaţi, sunt judecaţi în absenţă.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

Începe un nou război rece? China vrea să se înarmeze până-n dinți: apel categoric făcut de liderul suprem

Publicat

in

De

Preşedintele chinez Xi Jinping a cerut eforturi de “a face noi progrese” în dezvoltarea de echipament militar şi arme pentru Armata de Eliberare a Poporului, forţele armate chineze, relatează marţi agenţia oficială Xinhua, preluată de Reuters, informează Agerpres.

Xi Jinping, care este şi preşedintele Comisiei militare centrale din China (CMC), a făcut aceste afirmaţii la o conferinţă de la Beijing, potrivit sursei citate.

Capabilităţile strategice ale Chinei au fost sporite printr-o “dezvoltare în salturi” în domeniul echipamentului militar şi al armamentului, a mai spus preşedintele Chinei.

Zhang Youxia, vicepreşedinte al CMC, a spus la rândul lui că China ar trebui să urmărească independenţa în domeniul tehnologiei şi să facă un efort “maxim” pentru a accelera modernizarea şi a construi o armată “de clasă mondială”, potrivit Xinhua.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Expoziţia ‘Epidemii în istoria Ţărilor Române. Mărturii documentare’ se va deschide joi, la Muzeul Naţional de Istorie

Publicat

in

De

Expoziţia “Epidemii în istoria Ţărilor Române. Mărturii documentare”, realizată de Arhivele Naţionale ale României, se va deschide, joi, în sala Lapidarium a Muzeului Naţional de Istorie a României.

Potrivit unui comunicat al Arhivelor Naţionale transmis, marţi, AGERPRES, documentele expuse surprind modul în care instituţiile vremii au răspuns provocărilor acestor boli, care au fost metodele de stopare a răspândirii acestora şi urmele pe care le-au lăsat în societate.

Arhivele Naţionale ale României, depozitare ale memoriei trecutului, păstrează mărturii documentare încă din veacul al XII-lea.

“Astăzi, la împlinirea a 190 de ani de existenţă ca instituţie a statutului modern român, în contextul pandemic actual, ne întoarcem privirea spre trecut cu ajutorul documentelor de arhivă pentru a descoperi alte episoade epidemice în Ţările Române şi modul în care acestea au fost depăşite. De-a lungul timpului, numeroase epidemii au afectat diferite zone ale actualului teritoriu al României, de la epidemia de ciumă la epidemia de holeră care a făcut ravagii în secolul al XIX-lea, până la epidemiile de varicelă, tifos exantematic şi gripă spaniolă de la finalul Primului Război Mondial”, precizează sursa citată, informează Agerpres.ro.

Expoziţia, realizată în parteneriat cu MNIR şi Asociaţia Dar Development, va fi deschisă publicului până pe 7 noiembrie, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară aflate în vigoare.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend