Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Peste 1670 de persoane au participat până acum la maratonul vaccinării din Iași

Publicat

in

Peste 1.670 de persoane s-au vaccinat fără programare în ultimele zile la Spitalul Militar “Dr. Iacob Czihac” şi la Casa de Cultură a Studenţilor.

Comandantul Spitalului Clinic Militar de Urgenţă “Dr. Iacob Czihac” Iaşi, Aurelian Moraru, a declarat că de pe 4 mai, când a debutat maratonul de imunizare a populaţiei din Iaşi, au fost vaccinate 1.050 de persoane fără programare.

Maratonul se desfăşoară până pe 11 mai, ora 24,00. În această perioadă, vaccinarea populaţiei se va putea efectua non-stop, fără programare în platforma online.

Imunizarea se face doar în baza cărţii de identitate sau a paşaportului. Este disponibil vaccinul Pfizer.

De asemenea, la Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi, unde începând cu data de 5 mai a fost deschis un centru de vaccinare fără programare, au fost imunizate, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică, 622 de persoane. Dintre acestea, 102 au fost imunizate în prima parte a zilei de sâmbătă.

De la începerea campaniei naţionale de vaccinare a populaţiei împotriva COVID-19, conform datelor oferite de Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, în judeţul Iaşi au fost efectuate 233.700 de vaccinări, din care 143.192 de persoane au fost vaccinate cu prima doză, iar 90.508 şi cu doza a doua.

Pe data de 7 mai au fost vaccinate 4.035 persoane, din care 1.572 au primit doză şi 2.463 de persoane – pe a doua.

În judeţul Iaşi au fost înregistrate 341 de reacţii adverse uşoare, conform agerpres.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Marcel Ciolacu continuă să critice PNRR: ‘Ghinea și Oros s-au întors de la Bruxelles cu zero euro pentru agricultură’

Publicat

in

De

Marcel Ciolacu a afirmat că, în Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), România a plecat la Bruxelles cu o solicitare de şapte miliarde pentru agricultură, iar miniştrii Cristian Ghinea şi Adrian Oros s-au întors cu zero euro pentru acest domeniu.

Liderul PSD a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Craiova, că va continua să critice PNRR.

„Europa ne creează aceste oportunităţi, dar dacă noi trimitem documente pe care nu le citim, documente făcute de către companii private ca pe urmă să acceseze aceste fonduri sau aberaţii cum sunt 133.000 de euro pentru formarea unui singur om, de parcă l-am trimite pe Marte şi de asta se justifică această sumă imensă. Sunt ferm convins că altfel ar fi arătat acest PNRR. Deoarece nu au vrut un dialog cu autorităţile locale s-a ajuns ca să fim iarăşi ruşinea Europei. O să continui să critic acest PNRR. Chiar vorbeam cu domnul senator Preoteasa cât de mult ar fi însemnat pentru Dolj să fi prins acele sume pentru irigaţii, cum am prins Polonia, Ungaria, Bulgaria. Am plecat la negocieri la Bruxelles cu Comisia cu o solicitare de şapte miliarde, au ajuns domnul Ghinea şi cu domnul Oros la 3,8 miliarde şi s-au întors cu zero euro pentru agricultura românescă”, a spus Ciolacu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Marcel Ciolacu aruncă săgeți către premier: ‘Pariul lui Florin Cîţu cu vaccinarea s-a terminat’

Publicat

in

De

Marcel Ciolacu consideră că pariul premierului Florin Cîţu cu vaccinarea s-a terminat şi nimeni nu mai vorbeşte despre promisiunile ca până în septembrie peste 10 milioane de români să fie vaccinaţi, anunță news.ro.

Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Craiova, că recomandă românilor să se vaccineze.

„Avem un pariu pierdut de domnul Cîţu, pariul dânsului cu vaccinarea s-a terminat. Nimeni nu mai vorbeşte despre vaccinare, despre promisiunile care până în septembrie 10,4 milioane de români să fie vaccinaţi. Noi rămâne consecvenţi, eu recomand românilor să se vaccineze, dar incapacitatea lor organizatorică, faptul că nu găsesc o comunicare cu administraţiile locale să fie ajutaţi în acest demers şi nu îl ultimul rând, faptul că lumea nu îi mai crede şi nu mai au încredere în ei”, a spus liderul PSD.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend