Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Peste 150.000 de hectare de culturi agricole din Vaslui au fost afectate de secetă în anul 2020

Publicat

in

Peste 150.000 de hectare de culturi agricole au fost afectate de seceta puternică înregistrată în cursul anului 2020, a informat, joi, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului (DAJ) Vaslui, Gigel Crudu, informează Agerpres.

“La nivelul judeţului Vaslui s-a înregistrat o suprafaţă totală afectată de secetă de 151.444 de hectare, dintre care culturi de toamnă pe o suprafaţă de 62.137 de hectare şi culturi de primavară pe 89.306 hectare. Cele mai afectate culturi de toamnă au fost cele de grâu şi rapiţă, iar în ceea ce priveşte culturile de primăvară cel mai mult au avut de suferit din cauza secetei porumbul, floarea-soarelui şi lucerna”, se arată în raportul DAJ Vaslui.

În cadrul şedinţei Colegiului Prefectural a fost prezentat şi raportul de activitate al Filialei Teritoriale de Îmbunătăţiri Funciare Vaslui, a fost aprobat programul tematicii întâlnirilor pentru anul în curs şi s-a prezentat proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului de acţiuni al judeţului Vaslui pe anul 2021 pentru realizarea obiectivelor derivate din programul de guvernare.

Şedinţa Colegiului Prefectural de joi a fost prima din acest an, fiind organizată cu prezenţă fizică, după ce în cursul anului trecut întâlnirile membrilor colegiului au fost suspendate pe fondul pandemiei COVID-19.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: ‘Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural’

Conducerea Prefecturii Vaslui a anunţat că doreşte să reia organizarea acestor şedinţe în fiecare lună, cu prezenţă fizică sau în sistem online, în funcţie de evoluţia infectărilor.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

La Mioveni a fost produs vehiculul Dacia cu numărul 7 milioane

Publicat

in

De

Marți, la uzina de la Mioveni a fost fabricat vehiculul Dacia cu numărul 7 milioane, modelul fiind un Duster gri din seria limitată Extreme. Dacia a produs anul trecut 257.000 de mașini la Mioveni, iar anul de maxim a fost 2019, cu 349.000 de mașini.

Modelul aniversar este un exemplar al Seriei Limitate Duster Extreme, de culoare Grey Urban, echipat cu motorul TCe 150 CP în versiunea cu cutia de viteze automată EDC. Vehiculul este destinat unui client din România, spun cei de la Dacia.

Inaugurată în august 1968, uzina de la Mioveni a produs, de-a lungul timpului, șase generații de modele, de la Dacia 1100 până la noul vehicul de familie, Jogger.

Jalonul de 1 milion de vehicule a fost atins în anul 1985, cel de 2 milioane în 1998, iar cel de 5 milioane, în anul 2014. Lansat în anul 2010, SUV-ul Duster – ajuns deja la a doua generație – este cel mai produs model din istoria uzinei, cu două milioane de exemplare fabricate.

În prezent, din totalul producției de vehicule Dacia, peste 85% sunt destinate exportului, în principal pe pieţele din Europa, dar şi în Nordul Africii şi Orientul Apropiat.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Gigi Becali FACE LUMINĂ: Patriarhul NU s-a vaccinat. A zis așa de EMOȚIE

Publicat

in

De

Omul de afaceri Gigi Becali susține că Patriarhul Daniel nu s-a vaccinat și că a răspuns afirmativ la întebările presei din cauza emoției.

Da, s-au lepădat! Toţi care s-au vaccina s-au lepădat! Vai de capul lor ce vor păţi! Pariarhul nu s-a vaccinat. Ştiu sigur eu! A zis aşa de emoţie. L-au întrebat 20 de jurnalişti şi de emoţie a zis că da, da, ne-am vaccinat”, a declarat Gigi Becali la România TV.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend