Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Peste 1000 de porci, sacrificați la DanBred în două zile

Publicat

in

Pe 19 februarie, a fost confirmat virusul pestei porcine africane la porcii domestici din o altă exploatație comercială DanBred. Este vorba despre o fermă de reproducție-creștere, cu un efectiv de 42.090 de capete, din localitatea Slobozia. Toți porcii urmează să fie sacrificați și îngropați.

Conform reprezentanţilor DSVSA Argeş, la societatea afectată s-a declanşat deja procedura de sacrificare a animalelor.

„Am ucis toate animalele din hala care a fost infectată. Este vorba despre 1003 capete. Acum, am stopat un pic treaba asta pentru că  am făcut groapa la o distanță mai mare de 2 km și a plouat. Pământul este ud și se  împotmolesc camioanele. Deocamdată nu sunt semne de boală în celelalte hale și ne permite timpul să amânăm un pic aplicarea planului de măsuri mai departe”, ne-a precizat Sorin Sorescu, directorul DSVSA Argeș.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Cum s-a ajuns ca Suceava să fie Lombardia României: manageri de spital susținuți politic, achiziții cu firme de casă și minciuni despre COVID-19

Publicat

in

De

O analiză publicată azi de Libertatea scoate la iveală adevărul nespus despre cum a ajuns județul Suceava să fie închis.

În Suceava, până la această oră, 181 de cadre medicale au fost declarate bolnave de COVID-19 și alți medici așteaptă analizele.

De asemenea, 593 de oameni din Suceava, suferinzi de coronavirus, au fost confirmați până aseară. Cum s-a ajuns aici?

Suceava este acum în carantină Suceava a fost pus sub carantinată fix la o săptămână de când buboiul s-a spart. Atunci, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență din Suceava, Mircea Macovei, a chemat toți medicii la muncă, indiferent că au simptome de COVID-19 sau nu. Episodul a fost relatat pentru prima oară pe Facebook-ul jurnalistului de investigație Victor Ilie. Chiar directorul era simptomatic, el deja se testase, dar totuși a operat într-o duminică, fără să aștepte rezultatul, lucru cercetat acum de Poliția bucovineană. Apoi, Mircea Macovei a primit vestea că are coronavirus. Răul fusese însă produs. De săptămâni întregi, Ministerul Sănătății indicase spitalelor să nu-și mai asume operații noi, nu doar ca să elibereze spațiile, ci și ca să evite riscul de infectare în saloane. Dar șefii refuzau să aplice regula și mulți își operau propriile pile în intervenții nonurgente, scrie Libertatea.

„Așa s-a întâmplat și în cazul lui Macovei, care a făcut într-o duminică o proteză de șold”, au dezvăluit medici din spital.

De-atunci, au ieșit la iveală următoarele: Șefa DSP, de meserie economist, e total depășită. Ea a fost o eternă pilă politică: ALDE, PSD și PNL. Oameni întorși din Italia au fost declarați decedați în urma unei insuficiențe pulmonară și nu de COVID-19; Cadrele medicale au fost înghesuite pentru a se testa de coronavirus. Primăria cumpăra luminițe pentru Paști în plină criză; Disprețul aplicării oricăror reguli în spital a fost posibil pentru că managerul Vasile Rîmbu avea el însuși proptele politice. Omul lui Gheorghe Flutur, unul dintre liderii PNL, Rîmbu se afla în pole-position anul trecut pentru postul de ministru al sănătății. Rîmbu fusese lăudat repetat anul trecut de președintele Iohannis. Abia după ce tot spitalul a fost infectat, managerul a fost înlăturat. Șeful Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, stătea într-o rezervă cu duș, în timp ce 30 de cadre medicale erau înghesuite într-o singură secție, cu baie comună, același șef al CJ fiind testat preferențial, ca medic, mai dezvăluie sursa citată, printre altele.

Vezi și

Lidl, mutare în plină epidemie de coronavirus! Se întâmplă din 30 martie, în magazinele din România

Război în PNL pentru contractele privind achiziția de măști medicinale

EXCLUSIV În lupta cu coroanvirusul, Guvernul Orban 2 cumpără combinezoane de protecție de la un magazin on-line! Firma are doar 3 angajați. Contract de peste 3 milioane de lei

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ministrul Economiei a făcut anunțul! Ce trebuie să facă cei care vor să producă echipamente medicale

Publicat

in

De

Cei care doresc să producă echipamente necesare în lupta împotriva COVID-19 vor primi autorizările necesare de la structurile militare avizate de Ministerul Apărării, anunţă ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, pe pagina sa de Facebook.

„Am primit numeroase mesaje din partea celor care îşi doresc să producă echipamente necesare în lupta împotriva inamicului nevăzut. Pentru a reduce partea de birocraţie, prin articolul 10 al Ordonanţei Militare nr. 4 s-au stabilit următoarele: pe perioada stării de urgenţă se autorizează Centrul de Cercetări Ştiinţifice Medico-Militare, Centrul de Cercetare Ştiinţifică pentru Apărare CBRN1 şi Ecologie, Agenţia de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare şi Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară ‘Cantacuzino’ pentru avizarea/autorizarea materialelor, componentelor, echipamentelor şi dispozitivelor medicale necesare pentru prevenirea şi combaterea răspândirii, precum şi pentru tratamentul infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, respectiv a biocidelor”, a precizat ministrul pe reţeaua de socializare.

Astfel, structurile responsabile pentru primire solicitări, analiză documentaţie, eliberare avize, elaborare rapoarte de testare în cazul materialelor şi echipamentelor de protecţie sunt Agenţia de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare şi Centrul de cercetare ştiinţifică pentru apărare CBRN1 şi ecologie, pentru dispozitive medicale Agenţia de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare şi pentru biocide Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” şi Centrul de cercetare ştiinţifică pentru apărare CBRN şi ecologie.

Responsabil cu analiza dosarelor avizate favorabil în vederea eliberării autorizaţiei este Centrul de cercetări ştiinţifice medico-militare, conform Agerpres.ro

Vezi și:

Lidl, mutare în plină epidemie de coronavirus! Se întâmplă din 30 martie, în magazinele din România

Război în PNL pentru contractele privind achiziția de măști medicinale

EXCLUSIV În lupta cu coroanvirusul, Guvernul Orban 2 cumpără combinezoane de protecție de la un magazin on-line! Firma are doar 3 angajați. Contract de peste 3 milioane de lei

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend