Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Peste 10.000 de flacoane de Remdesivir au fost distribuite în 120 de spitale, după criza medicamentelor anti-Covid

Publicat

in

Un număr de 10.356 flacoane de Remdesivir au fost distribuite în 120 de spitale care tratează pacienţi cu forme severe de COVID-19, a anunțat marți Ministerul Sănătății, după ce săptămâna trecută medicamentele pentru tratarea Covid au lipsit din spitale.

„Unul din principalele noastre obiective în această perioadă îl reprezintă aprovizionarea continuă a spitalelor cu medicamentele necesare pentru pacienţi. În ultimele două săptămâni am distribuit zilnic medicamentele pentru care am încheiat contracte cu producătorii sau care au fost donate în cadrul Mecanismului de Protecţie Civilă”, a declarat ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, conform unui comunicat de presă.

Mulți aparținători erau trimiși săptămâna trecută de medici să facă rost de tratament pentru cei dragi pe cont propriu. Chiar dacă pentru unele dintre aceste medicamente, costul este de ordinul sutelor sau miilor de euro și, chiar și așa, sunt aproape imposibil de găsit – o mare parte dintre ele nu pot fi cumpărate din farmacii nici măcar cu rețetă de la medic, fiind distribuite exclusiv în spitale.

Șeful DSU, Raed Arafat, spunea acum peste 10 zile că în ceea ce privește Tocilizumab, anticorpi monoclonali folosiți în tratarea formelor medii și grave de COVID-19, acesta nu a putut fi găsit în cantități suficiente nici măcar în urma activării Mecanismului european de protecție civilă și al mecanismului similar al NATO, a precizat Raed Arafat. „Este o problemă generală, nu doar a României”, afirma șeful DSU.

Citește și:

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Ultimă oră: Rusia expulzează doi diplomați finlandezi

Publicat

in

De

Diplomaţia rusă a decis să expulzeze doi diplomaţi finlandezi, ca măsură de retorsiune faţă de o măsură similară a Helsinki, anunţă marţi Ministerul rus de Externe, relatează AFP. Ambasadorul finlandez a fost convocat marţi la sediul ministerului rus, anunţă într-un comunicat Moscova. În cadrul acestei convocări, diplomaţia rusă a ”protestat puternic” faţă de expulzareav a doi angajaţi ai Ambasadei Rusiei în Finlanda.

Citește și: Ponta a explodat: Nu mă mai lasă să gândesc că Putin e rău. Zelenski vorbește peste tot. Poate mai ai altă treabă

”Ambasadorul a fost informat că, în răspuns la acţiuni ale autorităăţilor finlandeze, partea rusă a decis să interzică sejurul a doi membri ai personalului Ambasadei Finlandei”, precizează diplomaţia rusă.

Ofensiva militară pe care Rusia o poartă în Ucraina de la 24 februarie a condus la un val de condamnări internaţionale şi de sancţiuni, dar şi la expulzarea a sute de diplomaţi ruşi din Occident.

Acest anunţ intervine după ce Finlanda şi-a anunţat duminică candidatura ”istorică” la aderarea la NATO, o consecinţă directă a invaziei ruse a Ucranei, urmată îndeaproape de către Suedia. Preşedintele rus Vladimir Putin a ameninţat luni că Moscova va reacţăiona la ”desfăşurarea unor infrastructuri militare NATO” pe teritoriul acestor două ţări nordice.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Recursul compensatoriu a fost abrogat, dar încă produce efecte – Decizie CCR de care pot beneficia unii deținuți

Publicat

in

De

Curtea Constituțională a declarat neconstituțional un fragment din textul legal care reglementa recursul compensatoriu. Deși textul care oferea deținuților reduceri ale pedepselor pentru condițiile necorespunzătoare de detenție a fost abrogat, acesta produce în continuare efecte în virtutea statutului de lege penală mai favorabilă.

„În ședința din data de 17 mai 2022, Curtea Constituțională, în cadrul controlului legilor posterior promulgării, cu majoritate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că dispozițiile art.55 ind.1 alin.(5) lit.b) din Legea nr.254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal sunt neconstituționale”, transmite CCR.

Textul declarat neconstituțional: „(5) În sensul prezentului articol nu se consideră executare a pedepsei în condiţii necorespunzătoare ziua sau perioada în care persoana a fost: […] b) în tranzit.

Recursul compensatoriu a fost abrogat în decembrie 2019. Totuși, fiind normă de drept penal substanțial, este supusă principiului constituțional al legii penale mai favorabile. Astfel, toți cei care au săvârșit infracțiuni sau se aflau deja în detenție în perioada în care legea a fost în vigoare pot beneficia de reducerea pedepselor pentru condițiile necorespunzătoare din penitenciare. În urma deciziei CCR, la calculul termenelor pentru recursul compensatoriu se va adăuga și perioada petrecută de deținut în tranzit.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend